Si aici sunt trandafiri

Da,vis-a-vis de ei este un parculet prin care ma tot invarteam eu ca sa adoarma Lara Nicole si intr-o zi i-am „prins „ cand se intorceau acasa si am vazut cine-s proprietarii.

Oameni in varsta,asa ca majoritatea de aici,multi depasesc 90 de ani si totusi nu asteapta moartea.Ies pe prispa,stau in sezlonguri si citesc corespondenta,ies la cutia postala si cu tandrete intorc capul spre trecator spre a-l saluta.Totusi,sunt singuri,copiii lor traiesc altundeva,nu formeaza o familie ,zi de zi,ca pe la noi.

I-am urmarit prin mall.Batrani,tare batrani unii dintre ei. Si imbracati comod cu totii.Cam toata lumea se imbraca comod aici.Pantofii cu toc sunt pentru a cobora din masina pe treptele Operei,cred. Dar,batranetea lor este demna.Nu am vazut semnele disperarii pe fetele lor,nu am vazut grija zilei de maine si nici bolnavi nu prea sunt.

Viata aici decurge la umbra.Nimeni nu sufera de caldura fiindca nimeni nu circula pe jos pe strazi,decat ocazional si foarte rar(pleonasm).De ce zic ca decurge la umbra si racoare,desi sunt 36 de grade la umbra?Fiindca iesi din casa direct in masina.Aer conditionat in casa,aer conditionat in masina,deci racoare.Iesi din masina si intri in market,iesi din masina si intri in cladirea unde lucrezi,la mall,la prieteni,oriunde te duci nu ai de trecut „desertul”.Doar cei carora le place in mod deosebit natura ies in natura in weekend,insa si acolo instaleaza umbrele de soare.La plaja nu se prea duc,aici nimeni nu vrea sa fie negru la piele,iar daca totusi ies in soare se ung cu creme antiUV.Deasupra Australiei stratul de ozon este fff rarefiat,aproape inexistent.Protectie solara este obiectivul nomber one.Si pe mine m-au uns.

Insa,sunt cateva motive pentru care sau din cauza carora nu as vrea sa traiesc aici,tot timpul.

Din blogosfera: 7 coline,Constantin-Hranitor pentru pasarele Ana Usca-Psalmul 127,comentarii Andi Bob-Teama de a nu suferi si cochilia ei nemaisuferita Intre vis si realitate,Carmen 2- Sarbatoritii zilei Daiana’s Blog -Fara titlu My heart in to your heart,Gabi-Francis Bacon Incertitudini,Gina-Asculta clopotelul din suflet Ioan Usca-Dezvaluiri Auftakt,Lilick-Si furtua de dupa liniste Minunile din gradina mea,Victoria-Medic si Om Miscarea violet-Noi si ei in Parlament Blogu lu Ninu-Schimbari de decor ORFIV- Marie Francoise Prager Hai ca se poate,Theodora- De la motiune VatiClanul Papal-Romania Bocitoare Mirela Pete-Viata in culori

Acest articol a fost publicat în Amintirile mele, Australia, Calatorii și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

52 de răspunsuri la Si aici sunt trandafiri

  1. nd zice:

    Probabil ca motivele acelea ne tin pe toti aici, acasa. Desi casa e, pana la urma, unde ne-o facem fiecare, unde ne sunt cei dragi…
    Minunat ati descris varsta a treia. Imi permiteti preluarea acelor pasaje pe blog (fara nicio conotatie politica, doar cu nostalgie)?

  2. g1b2i3 zice:

    Trandafirii sunt la fel de frumosi oriunde.
    Iar batranii lor traiesc cu adevarat pana in ultima clipa?E posibil?
    Nici eu nu as ramane de tot altundeva, de fapt nici n-as pleca in vizita decat prin zona. 🙂

  3. Pingback: Emanoil Panaiteanu Bardasare (26 octombrie 1850 – 1935), pictor român « my heart to your heart

  4. Manole zice:

    Am intrat de vreo 3 ori si de fiecare data am avut aceeasi senzatie. Ca le percep mirosul 🙂

  5. maryanne zice:

    trandafirii sunt de vis,oriunde in lume.Nu pot sa cred ca batranii lor traiesc asa ,iar batranii nostri nu au bani de medicamente ,de intretinere.pe deasupra mai si muncesc cum muncesc….Vai de mama noastra!Ai nostri mori chinuiti,saracii si bolnavi si mult prea devreme.Trist!

  6. Pingback: Jos şobolanii! | Nataşa

  7. desi e tare frumoasa gradina cu trandafiri eu stiu de ce n-as da-o pe a mea.
    is tare curioasa sa stiu motivele tale.

  8. mona zice:

    Frumosi trandafiri!Intr-adevar nici eu n-as putea trai in alta parte decit aici, cu toate greutatile si relele prin care trecem…!

  9. Elisa zice:

    nd,
    cu siguranta ca poti sa preiei pasaje si pot fi si cu conotatii politice,stii doar cat ma doare pe mine politica de jecmaneala din Romania :(((((

    Gabi,
    este minunat sa pleci departe,iti este atat de dor incat nu mai conteaza aproape nimic din ce-i acolo 🙂

    Manole,
    chiar miros.Eu m-am apropiat sa-i miros si trecea o masina,ma gandeam ca crede ca vreau sa-i fur,sa-i rup,ma rog,noi cu angoasele noastre 😦 Miros superb,dar ii si ingrijeste cred ca e da apa si ingrasamant.Au numai trandafiri acolo,nuj ce au in spatele casei 🙂

    Maryanne,
    si pe deasupra ii mai si umileste o javra ordinara zicandu-le sa „iasa din sistem”.Apuca-l-ar guta sa-l apuce! 😆

    Balaura,
    asa-i,ce-i al tau este al tau si te legi de asta.Eu am mai vazut trandafiri frumosi si in Romania,nu de aia am pozat si postat,ci doar fiindca si mie mi s-a parut ciudat cum rezista ei aici in vant si seceta/arsita 😀

    Mona,
    poti o vreme insa apoi vrei sa ai unde sa te intorci 🙂

  10. Pingback: De la motiune « Hai ca se poate!

  11. Pingback: Un fleac, i-am ciuruit! | Ioan Usca

  12. Pingback: Cine au fost parlamentarii care au promis ca voteaza motiunea? « Dum spiro, spero

  13. zincabeiu zice:

    Batranetea este aceeasi, indiferent pe ce meridian te afli.Nu prea mai conteaza nici odihna din sezlong, nici tinuta comoda, nici banii din cont. Desertul care ti se asterne in suflet, adevarurile pe care le-ai descoperit, stranietatea existentei, dansul fluturilor morti…da, sufletul nu tine seama de continent si nici de bunastare.
    Am remarcat ca este cam multa liniste acolo.Nu-i cam monoton ?
    Pai, nu-i nici un secret, radacinile te fac sa te reintorci mereu si mereu (asta pentru cine le are ; cine nu, sa fie sanatoa !).
    Cat despre trandafiri, sunt foarte frumosi.

  14. Constantin zice:

    Frumosi trandafiri.Dar eu am o nedumerire,asa arata primavara pe acolo?

  15. Pingback: Pecha Kucha Night, Cluj-Napoca, 2010. Viața în culori « Mirela Pete. Blog

  16. papagigli zice:

    Don’soara, trandafirii-i vaz, dar nu observ nimic legat de motiunea de cenzura. Te dadusi cu puterea si putoarea ei basesciana sau cum? 😆

  17. Elisa zice:

    Zinca,
    eu is aici sa ajut la cresterea bebelusului(nu in excursie 😀 ),deci nu te astepta sa va arat lumea,sa fac poze cu aglomeratia sa inregistrez zumzetul multimii care populeaza un spatiu la ora mesei(si ora mesei este tot timpul).Am vrut ,insa m-am gamdit ca este indiscret si lipsit de bun simt din partea mea sa filmez lume.Nu-i liniste deloc,mai ales in primele luni de viata se cam plange ,asta ca sa fac exceptie de la vuietul aproape continuu.Insa pe strazile astea din cartierele de locuit este liniste,asa-i si in California,doar masini circula.In CBD nu am ajuns inca,insa nu plec pana nu mergem sa vad Lebada(raul Perthului) si tot ce am mai postat eu altadata,cand mi-era tare dor de copiii mei.
    In rest,sa stii ca aici,cu batranii,nu-ti dau dreptate.Daca ar fi asa am sta fiecare cu ce ne da statul si ne-am multumi,n-ar mai fi revolte si alte reactii.De la a fi batran si lasat in pace sa traiesti cum doresti si cum stii si poti si pana la a te umili cei ce-ar trebui sa te serveasca,fiindca de aia sunt acolo,ma rog,cred ca ai glumit zicand ca nu conteaza.Conteaza enorm sa fii nervos si sa te si imbolnavesti din asta sau sa fii linistit si sa-ti aduni gandurile in carti,pe biletele sau la telefon 🙂 🙂
    Mi-era dor de tine,ce mai faci,draga Zinca ?

  18. Elisa zice:

    Papa,
    m-am cam rupt de reapitatea romanasca, stiu de motiune de pe bloguri ,m-am intristat ,insa ,ma tem ca sotul meu chiar s-a imbolnavit din asta 😆
    Am vrut sa pun eticheta cu sustin motiunea insa nicaieri ,unde am vazut-o ,nu am gasit link si …asta-i.
    Tu,insa,o scalzi cu fotbalul si astfel rar pot citi pana la capat.Aia cu H2O mi-a placut 😀

  19. Elisa zice:

    Constantin,de ce te-a retinut la Spam?Ti-ai schimbat ID-ul?
    Da,de fapt aici sunt doua anotimpuri,vara si toamna,asta ca le aseman cu ale noastre 🙂 Acum este vara.TRndafirii sunt infloriti de cand am venit eu aici.

  20. zincabeiu zice:

    Elisa, draga mea Elisa, si mie mi-e dor de tine.
    Cand am vorbit de batranete ma gandeam la trairile launtrice ale celor care au depasit o anumita varsta, caci, oricat de optimisti am fi , trebuie sa recunoastem ca batranetea este o varsta speciala, o experienta extraordinara care te obliga la luciditate si realism.Restul, sunt amanunte.
    Imi inchipui ce fericita esti alaturi de micuta. Bucura-te de copiii tai si ia-ti ” bagaje” de fericire pentru viitor.

  21. papagigli zice:

    E drept, mai dau si cu picioru-n mingie, dar cind a fost vorba de motiune, am lasat dracului toate FRF-urile cu handicapatii ;ot cu tot si m-am ocupat de handicapatii PDL-ului 😉 😆
    Da’ tu ce facusi, emigrasi down under? Daca da, sa fie-ntr-un ceas bun si da-le complimente celor de pe acolo!

  22. Pingback: De ce a picat moţiunea ?! « Madi şi Onu Blog

  23. ghiocel07 zice:

    Frumosi trandafirii. In ceea ce priveste viata persoanelor in varsta ai dreptate. Asa am vazut si in plimbarile mele prin Europa. Au alta tinuta, alta culoare a hainelor, alt comportament decat la noi. Nu-i de mirare, nivelul lor de trai este cu totul altfel. Salutari copiilor si pupici pentru tine.

  24. Pingback: Mircea Badea si Victor Ciutacu vor protesta in fata CNA-ului « Dum spiro, spero

  25. irenadaiana zice:

    spiritul nu imbatraneste – sau daca o face inseamna ca s-a nascut batran. spun prostii? cateodata ma simt aceeasi zapacita de la 18 ani si slava Domnului s-au dus de mult. spiritul poate fi distrus?- uneori da , daca e slab , sau „mic” , altfel renaste chiar calcat in picioare sau terfelit in noroi. ce-i cu mine? voiam sa fiu mai optimista – ce-ti mai face bobocelul Elisa? iar sotul tau sper c-a bagat florile in casa ca se anunta frig.

  26. Pingback: O PROPUNERE DE SOLIDARITATE, CATEVA ANUNTURI SI UN INCEPUT DE POVESTE « Hai ca se poate!

  27. papagigli zice:

    Gidday don’soara! Hai, desteptarea, ca doar n-oi dormi pina la prinz! 😀

  28. Elisa zice:

    Zinca,
    asa fac si mai fac inregistrari.Deocamdata cred c-o sa supravietuiesc la intoarcere 🙂 Cu a mica incepem sa conversam,ha,ha,ha!Eu o grabesc ca vreau sa prind cat mai multe …inedite 😛

    Papa,
    multumesc de complimente.Eu,p’acilea cu treburi sa tin „spate” vantului nebun 😀

    ONU,
    multumesc de pretuire 😀
    Astept postarea cu pricina,poate ma dumiresc 😀
    O-ho-ho si ce colericaaaa!!!!Sa nu-mi apara base in fata ca-i vai de urechile lui 😛

    Papa,
    primii care m-au desteptat erau vecinii din baia lor,prin gamurile deschise la ora 7 a.m.,al doilea nenea cu tunsul gazonului(de-am crezut ca s-a apucat vecinul sa-si sape piscina,iar al treilea semnal de la sor’mea din California.E drept ca pana ajunsei la tine””” se facu de 10 😆

  29. Elisa zice:

    Irenadaiana,
    esti tu asa cum simti si eu asa cum simt si asta spune tot.
    Multumesc de intrebare,creste si se schimba de la o zi la alta,nimic nu e „batut in cuie”.Da,acum mi-am amintit ca lasasem semintele adunate intr-o punga in cuierul din bucatarie si tot acolo erau pana ieri cand imi amintii,haha!Si prin casa mai sunt seminte de castraveti si dovlecei lasate la uscat,saracul de el nu apucase sa le stranga.Totul cu directive de aici,hahaha!Il si inteleg,a lucrat o vreme si pana la 11 seara ca sa porneasca fabrica,a pornit acum sa vedem cand se opreste iar,ca asa-i la noi… :((((((

    Ghiocel07,
    multumesc,le transmit si tie toate bune!
    Vai de batranetile noastre 😦

  30. Pingback: Geografie şi turism | Ioan Usca

  31. Pingback: Marie Luise Kaschanitz (1901-1974) – Seară la Genzano « Orfiv

  32. Pingback: Fericirea | Caius

  33. victoriacus zice:

    Minunati trandafirii.La fel de minunati ca cei de la noi 🙂
    Oare cum o fi sa nu ai iarna deloc?Doamne ce mi-ar place..
    Si oare cum o fi sa traiesti si sa imbatranesti frumos,fara stres si suparari?
    Cred ca nu o sa aflu nici una nici alta :))
    Noroc cu copilasii care imi fac toate zilele sarbatore.Va pupam.

  34. Pingback: Motiunea pe Legea Educatiei a fost depusa « Dum spiro, spero

  35. Pingback: Compasiune pentru cei care muncesc?! « Hai ca se poate!

  36. Pingback: Poşeta | Nataşa

  37. Pingback: Ştire şocantă | Ioan Usca

  38. Elisa zice:

    Victoria,
    in loc de iarna este vant,dar tot timpul,aproape… 🙂
    In momentul in care nu mai suntem dependenti de stiri si de politica roamaneasca se poate si la noi fara nervi,adica,s-ar putea.
    Sanatate copilasilor si tie voie buna chiar daca e urat afara 😀

  39. Pingback: Recordul | Ioan Usca

  40. Dumi zice:

    Elisa, batranii aceia nu sunt singuri. Copii nu se vad pentruca familia este mult mai mare. Daca maresti decorul vei vedea si copii.

  41. Pingback: Funny Halloween! « Mirela Pete. Blog

  42. Pingback: Imi este dor de PNTCD si de PRM « Hai ca se poate!

  43. nonalina zice:

    Buna dimineata,Elisa!
    Sper ca n-am luat-o razna(de tot),dar am impresia ca trandafirul din a doua imagine,mi-a zambit.
    Posibil, sa fie si dorinta mea, de a iesi din socul produs de moartea acelui pusti.
    Draga Elisa,in fata acestor minuni creiate de Dumnezeu,pentru noi,nu pot decat sa ma smeresc si sa le respect.
    ,,Batranetea” poate fi impozanta
    prin intelepciune,discretie si propriul exemplu pentru copiii tai.Asa cred eu,acum in pragul imbatranirii pe care o tot resping ….totusi.

    Bucura-te de tot ce este frumos pe acolo;bucura-te de Lara Nicole care ,te incarca pozitiv.

    Thank you for this images!

  44. Pingback: Ştire şocantă | Caius

  45. Pingback: Basm indian | Ioan Usca

  46. Pingback: MILICA « Madi şi Onu Blog

  47. Elisa zice:

    Dumi,
    ma refeream ca nu locuiesc impreuna doau sau trei generatii,ca pe la noi 🙂

    Nonalina,
    ma bucur ca poti depasi o stare indusa de o tragedie.Dumnezeu sa-l odihneasca pe baiatul acela .
    Of,cine stie ce ne mai rezerva si noua aceasta perioada a vietii?!

  48. Pingback: Cel mai scump parfum din lume: “Abeille de Guerlain” « Mirela Pete. Blog

  49. Elisa,
    doar cateva constatari:
    intre trandafiri, lipseste unul;ghicesti care?
    apoi seninatatea de care vorbesti, este constiinta valorii de sine; trairea clipei; filozofia omului realizat, al datoriei implinite cu simtul masurii; fara lacomie/ cupiditate/egoism. rezerva ta, este expresia unei cochetarii, asupra careia,e, din motive strict personale, nu te pronunti!Cu bine! World

  50. Pingback: Tara noastra incotro? « Hai ca se poate!

  51. Elisa zice:

    ONU,
    ba ma pronunt 🙂 Nu-mi prieste clima ,nu-mi place vantul permanent si nici insectele.Aici,mustele ma terorizeaza,eu nu le suport si-s tupeiste-pe afara,desigur-(daca e sa fie cineva tupeist, aici,ele’s) si pe urma mai este un motiv,acela ca pentru a trai aici trebuie sa fii citadin get-beget,ori eu sunt in mare parte a fiintei mele paurita(cu sedila),adica nu pot fara sa stau 50 la suta in natura,nu in interior.
    Nah,am raspuns si celorlalti care ma intrebau care-s motivele,dac-or mai citi p’aci 🙂
    Trebuie sa spun ca insectele nu pier din cauze artificiale fiindca protejandu-se natura intreaga,ele fac parte din ecosistem si n-ai sa vezi avioane care sa stropeasca de tantari,doar in casa poti folosi insecticidele,daca e nevoie.
    Din cauza asta salutul australianului este datul din mana pe langa fata 😛 😛

  52. Pingback: Micoza | Ioan Usca

Lasă un comentariu