Despre mine

Nepoata de fosti „chiaburi”(urasc acest termen inventat de ei…comunisto-bolsevicii),fiica de tarani adevarati (vezi primele mele articole de pe primul blog),care mi-au transmis ,atat prin gene cat si prin educatie, valori ce astazi par…desuete si pe care eu le-am transmis mai departe,cu incapatanare.

Cred,despre oameni,ca este important sa aiba un fond bun,pe care se poate cladi fara frica de efemer.

Cred despre lume ca este mai buna decat pare.

Cred despre politicieni ca, cine i-a inventat, a gresit sablonul.

Cred despre mine ca sunt puternica.

Cred despre voi ca sunteti ingaduitori.

Multumesc ca-mi deschideti usa aceasta si …bine ati venit!

3 octombrie 2010(completare)

Despre mine si familia mea pentru atunci cand nepotii mei vor dori sa stie cine le sunt mosii si stramosii.

Despre preocuparile mele dupa ce am intrat in pensie.

Despre opiniile mele politice si despre tara in care traiesc.

Despre cum simt,ce gandesc,ce fac si ce atitudine am fata in fata cu realitatea.

Toate acestea si inca altele se gasesc in sidebar la CATEGORII.

115 răspunsuri la Despre mine

  1. Alex zice:

    Sărut mâna! Bucuroşi de oaspeţi?

    Mulţumind pentru vizita prin „lumea mea” am descoperit acest loc frumos cu multe flori, o adevărată „grădină de vis”! Felicitări pentru această frumoasă lucrare. În mod sigur voi mai veni cu bucurie pe aici!

    Alex

  2. Elisa zice:

    Alex,bine-ai venit!Cum sa nu fim bucurosi,dar stai sa vezi la primavara,cand avem si de lucru prin gradina si curte… 😆
    Uite la..Primul meu blog gradina din martie…,din Blogroll.Din aprilie pana in iulie,august ..flori,iar apoi fructe si legume.Multumesc. 🙂

  3. gabi zice:

    tocmai am descoperit acest blog,ceea ce ma bucura f mult!Neaparat trebuie intii sa-i multumesc doamnei pt munca pe care o depune.Am gasit reteta de otet pe care o cautam de mult timp.multumesc!stiti cumva cum se face sapunul de casa?va asteptam si cu alte noutati !sanatate si numai bine!
    Gabi

  4. Elisa zice:

    gabi,
    ma bucur c-ai ajuns si aici si ca-ti place si foloseste.Uite ce coincidenta…tocmai m-am intors de la …cumparaturi si-am achizitionat 3 bucati de sapun de casa,din piata.Asta pentru ca ,desi stie, sotul meu, sa faca…nu stiu ce n-are..poate ii lipseste ceva din ingrediente,poate …ma rog,reteta as pune-o si as face si poze,dar…
    Oricum,se fierb impreuna grasime,soda caustica si apa,se adauga apa rece ca sa nu dea pe dinafara,ca se umfla(de aceea se fierbe in curte,pentru orice eventualitate…)si dupa vreo 3 ore de fiert se stinge focul se acopera si se lasa la racit.A doua zi se taie in paralelipipedice forme care se scot pe o planseta,la uscat, pe pod.
    4 kg grasime,2 kg soda si 10 litri de apa.Mai cauta si alte variante… 😉

  5. ghiocel07 zice:

    Daca invitatia a fost lansata, m-am prezentat si eu. Ma bucur ca prima ai fost tu, asa ca-ti intorc vizita si ma bucur ca te-am cunoscut. Imi plac blogurile „umane”, mai putin folozofice, blogurile cu teme luate din lumea noastra, a celor normali. Avand in vedere ca primirea a fost super, voi reveni mereu cu drag in casa, gradina, camara si lumea ta.

  6. Elisa zice:

    Ghiocel07,cand iti spun ca in timp ce postam eu la tine mi-a intrat comentariul tau,ma crezi?
    Ieri am luat la rand cele 100 de bloguri din top blogs,in care m-am gasit si pe mine pe 54,cu mare surprindere si acolo te-am gasit cu Retetele Mamei 🙂 ,iar eu cand este vorba de mama ma topesc.Te astept si-ti multumesc frumos pentru toate vorbele tale bune.

  7. Lucia Verona zice:

    Elisa, te rog să-mi spui cum facem să ajungă cartea la tine.

  8. Elisa zice:

    Lucia,
    deocamdata n-am idee,de aceea nici nu am zis nimic in legatura cu asta.Important este sa stiu ca este a mea si este la autoare cu tot cu autograf :),care conteaza cel mai mult.Nu doresc sa va pun in dificultate cu trimisul prin posta,deci mai asteptam,poate ca timpul rezolva si asta,vreodata.Multumesc tare mult pentru tot.Va doresc mult succes in continuare si desigur,multa sanatate.Duminica placuta! 🙂

  9. Victoria zice:

    Buna seara.
    Pot sa iti spun ca m-ai vrajit.Cu florile,cu fructele,cu legumele tale minunate.Si cu experienta pe care o impartasesti tuturor fara retinere.Am invatat de la tine mai mult decat am invatat intr-un an intreg de pe orice altceva am gasit pe net referitor la gradinarit.Si iti multumesc.
    Nu ma mai satur de pozele pe care le admir de 2 zile.Iar si iar.Cum am putin timp sa stau pe net , cum intru la Elisa.
    O adevarata Gradina de vis.
    Imi place atat de mult ceea ce faci,ceea ce spui..Imi pare ca deja te cunosc de mult ,doar citind ce scrii.
    Sper ca intr-o buna zi sa pot arata si eu altora asemenea gradina.Dorinta,daruire,pofta de munca…am din plin.
    Mai lipsea stiinta,pe care o capat citindu-te.

  10. Elisa zice:

    Draga mea,
    Victoria,multumesc frumos pentru vorbele tale si ma bucur nespus sa fiu de folos.Daca ai citi primele articole de pe primul blog…acolo ziceam cat de important este sa ne simtim si sa fim utili,iar tu acum,prin ce-ai spus,mi-ai confirmat ca sunt utila si-mi creste inima (nu prea mult ca si asa am hipertrofie , 🙂 ).Din tot sufletul iti doresc sa-ti reuseasca sa ai o gradina asa cum iti doresti si…este imposibil ca atunci cand facem ceva din placere,cu pasiune chiar,sa nu ne iasa.
    Tu fiind intr-o zona in care lucrarile in gradina incep mai repede decat aici la noi va trebui sa o iei inaintea mea si poti sa ma intrebi,dar si sa gasesti in blogul de pe blogspot lucrarile respective,incepand de la un moment dat.Mi-e atat de drag sa spun ceea ce stiu si ceea ce mi-a iesit bine si mie,ma simt excelent cand vad si pe altii cu aceasta preocupare,ii iubesc pe cei care au o pasiune,oricare ar fi ea si tie iti spun sa te ajute Dumnezeu sa te bucuri de gradina ta.Mai vorbim… 🙂

  11. Victoria zice:

    Iti multumesc mult.Nici nu iti inchipui cat ma ajuti.
    Sa stii ca azi l-am convins pe sotul meu sa imi aplice 2 polite pe un perete din camera,pe care sa pun cutii cu pamant ,in care sa seman seminte,sa imi iasa si mie mai devreme rasadurile.Nu de alta,dar cu vremea asta nu ma vad prea curand in gradina.Nu am eu cine stie ce spatiu,dar ma descurc.
    Asa ca,m-ai ambitionat.Cum adica…..tu,in zona mai rece poti sa ai rasaduri timpurii,iar eu sa stau si sa astept pana se indura Dumnezeu sa incalzeasca pamantul.
    Deci….la munca cu mine.Iti multumesc pentru impuls.Atat imi trebuia.

  12. vladp9 zice:

    despre prietenie:

    sondaj – maxima sinceritate, va rog!

    Despre prietenie

  13. Elisa zice:

    Vladp9,
    spui asta tuturor?Daca eu nu stiu sa fiu altfel decat sincera,ce zici? 😀

  14. Buna ziua,

    Numele meu este Dragos Draghici si doresc sa inchei un parteneriat cu blog-ul dumneavoastra.

    Parteneriatul consta in plasarea unui link in blogroll-ul blogului dvs., iar noi va plasam un baner de dimensuni 125×125 in pagina de afisare a trei jocuri din cadrul site-ului http://www.jokopo.ro

    In cazul in care sunteti de acord cu acest parteneriat, asteptam un e-mail cu baner-ul dumneavoastra de 125×125.

    Cele 3 jocuri sunt alese aleator de sistem si primiti linkul catre ele in momentul in care va dati acceptul pentru acest parteneriat.

    Multumesc anticipat,
    Dragos Draghici.

    ––––––––––––––––––––
    Dragos Draghici
    Marketing at http://www.jokopo.ro
    Telefon: 0746.931.331
    0763.138.897
    E-mail: dragos.draghici@jokopo.ro
    Site: http://www.jokopo.ro

  15. Silvia zice:

    Buna, Elisa!

    Am descoperit blog-ul tau, fiind in cautare de blog-uri romanesti despre gradinarit. Si mi-a placut ce am vazut. Eu am inceput un blog cu aceeasi tema, http://creata-la-cub.blogspot.com/, apoi mi-a venit ideea unui Blog Director de Gradinarit.

    Daca te intereseaza subiectul, te invit cu mare drag pe http://blog-director-de-gradinarit.blogspot.com/!

    Oricum, pe blog-ul meu de gradinarit, si eu, ca si tine, vorbesc din experienta mea de gradinar-sef :), intr-o maniera informala si placuta pentru cei ce citesc si au ca pasiune gradinaritul!

    Cu mult drag,
    Silvia.

  16. dorel zice:

    Sa traiesti profa, pup mana 🙂

  17. Elisa zice:

    Dorel,
    😆 si eu multumesc c-ai indraznit.Te invit sa te bucuri de florile si de gradina mea,privindu-le. 🙂

  18. iyli zice:

    Bine te-am gasit.
    Este foarte frumos blogul tau; este clar ca iubesti natura, iubesti viata.
    Si ma bucur ca avem puncte comune.
    Vezi toate aarticolele despre gradina de la mine.
    Mult succes!

  19. Elisa zice:

    Iyli,
    pai cum sa vad??Imi dai si link? 😉 Multumesc frumos! 🙂

  20. mariana zice:

    bine te-am gasit,imi place f mult ceea ce faci pt ca si eu sunt pasionata de toate acestea.O sa te vizitez oricand.Daca vrei sa stii ceva despre mine si despre pasiunile mele intra pe Maryanne.sunphoto.ro.Am cateva poze care descriu pasiunea mea.

  21. Elisa zice:

    Maryanna,
    ti-am vazut pozele..fericitilor!!!Aveti spatiu atat de mare si multe specii,dar si treaba…cine-o face ? La mine e mic si tot am multa treaba,dar daca as mai avea si vie de sapat,de intretinut…ca asta pe spalier doar 2,3 lucrari necesita,dar cea pe care-o aveti voi…stiu cum este,asa aveam la parinti acasa.Bravo voua pentru tot ce faceti si pentru placerea cu care va faceti viata minunata! Mult noroc! 🙂 Am salvat in Bookmarks site-ul tau 😉

  22. maryanne zice:

    e multa munca intr-adevar,dar daca iti spun ca o fac din pasiune ma crezi?via care nu e pe spalier abia am pus-o in primavara asta .la toamna o sa pun spalieri si la ea.cea de pe spalier de deja anul 3,ca nu am inceput demult.Mi-a venit asa deodata sa sa-mi fac vie si livada.Uite ca si rimeaza.Oricum e ca in paradis vara cand sunt infloriti toti trandafirii si toate florile.In fiecare dimineata beau cafeau in curte plimbandu-ma ,e un vis.Ma bucur ca iti place!!!

  23. Elisa zice:

    Cum sa nu te cred ca si eu tot asa am inceput…din placere,ca odihna activa,ca o relaxare,insa din an in an m-am intins cu tot mai multa treaba,dar pe acelasi spatiu si acum cateodata nu mai este placere…ci durere.Anul viitor, daca mai traim ,o sa-mi restrang activitatea cel putin in privinta rasadurilor,o sa numar cate imi incap si nu mai pun niciunul in plus si nici rasad de flori nu mai fac,ca nu renteaza la ritmul in care cresc,mai bine le cumpar gata inflorite si-mi infrumusetez viata acum,imediat,nu astept pana in iunie sa infloreasca,unele.
    Da,asa este,e minunat sa te plimbi printre flori cu ceasca de cafea in mana si sub liliacul inflorit,appoi iasomia,apoi trandafirii…si pe urma ma uit cum cresc piersicile si merele si perele…si apoi culeg capsune si fragute…Eh,ca m-am pornit…Sambody stop me!!! 😆

  24. maryanne zice:

    asa este,ai mare dreptate.Eu nu m-am intins cu rasaduri ca nu am rabdare pana cresc,iar florile mele de gradina ies singure de la an la an,deja trebuie sa le replantez in locurile care imi convin mie.Rasadurile de legume le cumpar an de an de la o persoana pe care o cunosc si sunt multumita.Cat despre ,daca mai traim anul viitor,de ce nu?eu mi-am propus sa traiesc pana la 99 ani.La fel iti doresc si tie!!!

  25. Elisa zice:

    Maryanne,
    multumesc din suflet!Asa sa dea Dumnezeu!Sanatosi sa fim si sa stim sa ne bucuram chiar numai de sanatate,ca-n rest…sunt destule motive s-o facem…sa ne bucuram.
    Asa am facut si eu,luam rasaduri doar de rosii,de la un gradinar care a plecat in Germania si mi-a lasat doar samanta.Niste rosii,mmmm…dar le-am pierdut cu timpul si mi-am procurat altele,asa ca de aceea am asa multe feluri,in caz ca-mi dispar unele sa nu piara toate.Vinete si ardei eu am inceput sa cultiv mai tarziu decat rosii,cand am vazut ca nimeni nu are in gradini,nici mazare nu aveau,nici salata de toamna inca nu pune nimeni pe aici…ma rog,fiecare cum poate si cum stie.
    Ai dreptate ca ies singure,dar,draga mea,stii ce-i mai usor si mai usor de ingrijit??Florile perene,arbustii,cele care nu se mai seamana ci doar se ingrijesc.Daca as avea spatiu mare,deschis spre cer…asa as face in curte,gazon prin care ronduri cu flori perene…si tunse diversificat,garduri vii care sa infloreasca pe rand si …asa…Eu am si spatiu mic si vreau si pomi si vie si flori perene si arbusti dar si flori de rasad…Pai de aia este jungla la mine si asa imi place..sa ma simt „sufocata” de verde…

  26. mariana zice:

    Bine te-am gasit!ma bucur ca te-am descoperit,ca ai un blog minunat si ca am ce invata si clatii ochii cu minunate lucruri!cu voia ta mai revin!toate cele bune!

  27. Elisa zice:

    Mariana,
    bine-ai venit si multumesc frumos!Te astept cu drag 🙂

  28. Doina zice:

    Pai cu ce sa incep e buna ideea cu gradinaritul, noi suntem la inceput de drum cum se zice, am mutat niste pomi, dintr-un loc in altul, ne-am chinuit cu ei o vara intreaga i-am udat si ingrijit, dar s-au prins si au fructe deja.
    Avem flori, vita de vie, pomisori si multe altele. Ne-ar prinde bine sa invatam din experienta altora.

  29. maryanne zice:

    azi ploua,si daca tot nu fac nimic afara,am intrat putin sa te intreb ce mai faci?ce face gradina?la mine au inflorit aproape toti trandafirii,iasomia,mana maicii domnului,garofitele ,ce mai ,e un miros in gradina.Si via a inceput sa infloreasca.E un paradis in gradini.Te pup si numai bine!

  30. Elisa zice:

    Maryanne,
    trandafirii nu inca insa iasomia,trebuie s-o pozez azi,este minunata!Care este mana maicii domnului?Ai mai pus poze pe site ?Ai dreptate,si florile de vie miros frumos si acum dupa ploaie este ca-n rai.Te imbratisez 🙂 Pa,pa!

  31. maryanne zice:

    mana maicii domnului sau lonicera.Da am mai pus poze pe site.Te invit sa-mi vizitezi albumul.

  32. Elisa zice:

    este caprifoi,este la coltul casei mele,de la vecinul din fata..

  33. maryanne zice:

    i se spune si caprifoi.

  34. Liliana zice:

    Felicitari, @Elisa!

    Eminescu interzis. Gandirea politica

    Spre Eminescu. Raspuns romanesc la amenintarile prezentului si la provocarile viitorului

    Aceste carti au copyLIBER.

    Daca ai html-ul dezactivat: cu PASTE asezi link-ul in browser si, apoi, apesi ENTER.

  35. Gradinarul zice:

    Imi place site-ul foarte mult, sunt multe de invatat de la tine. Lucrez si eu la unul despre gradinarit.

  36. marcris zice:

    Buna ziua.Felicitari pentru acest site deosebit de frumos si instructiv.Ma numesc Cristi,si de curand eu si sotia ne am luat o gradina in care (doresc f mult sa -mi implinesc un vis mai vechi si anume) sa mi pun liliac,caprifoi si iasomie.Scriu cu speranta ca poate cineva ar avea un firicel in plus.Intr-un oras numai betoane,nu am pe nimeni cunoscut cu asa ceva prin gradina:(.Va multumesc si va astept orice sugestie sau idee cu multa speranta.Salutari din Cluj.

  37. Elisa zice:

    Gradinarul,
    bine-ai venit si-s bucuroasa de colaborare.Si eu invat de la oricine,orice,cat traiesc:)

  38. Elisa zice:

    Macris, Cristi,
    multumesc si tie iti doresc reusite in tot ce-ti propui.
    Raspunsul meu ar fi acesta:toate cele ce-ti trebuiesc se planteaza primavara.Liliacul cu radacina,iasomia la fel dar si butasita,iar caprifoiul tot prin butasire.In primavara tocmai am mutat o tufa de iasomie afara,in afara gradinii,dincolo de nuc,dincolo de gard ca nu mai stiam ce sa fac cu ea,sub vie nefiind fericita si nu prea inflorea.Liliac,dupa cate ai vazut am chiar frumos,iar caprifoi am doar un fir de 1 an,tot la umbra si nu-i merge bine,ca si lui ii place in plin soare.Ce sa zic?Eu te-as ajuta insa nu stiu cum sa ajunga la primavara astea la tine,fiindca se vor strica /usca pe drum,atatea zile.Daca la primavara ai drum pe aici,tinem legatura si eu iti dau cu mare placere 🙂

  39. vlad coste zice:

    Sincer ma uitam pe blogul tau si am fost placut impresionat faci o treaba foarte buna felicitari.

  40. Elisa zice:

    tot ce fac este sa-mi asigur un habitat asa cum imi place mie,dar este al dracului de greu,crede-ma 😀

  41. maryanne zice:

    si mie imi spune sotul meu:ce-ti trebuie de muncesti atat?el nu le are deloc ,deloc cu gradina si din partea lui chiar nu am sustinere deloc.Daca am nevoie de un barbat in gradina la muncile mai grele ,angajeaza pe cneva cu ziua dar el nu intra.Ma rog,dupa 20 de ani zic,asta e ,nu e facut pt gradina,bine ca se pricepe la altceva si compenseaza.Dar,revenind,ca aici am vrut sa ajung,imi place sa am habitatul meu si am reusit in mare masura.Ne mai vorbind de faptul ca pe langa frumos e si util.Dar e greu,asa este e al dracului de greu.Si de multe ori am incercat sa renunt,sa nu mai intru in gradina ,dar nu po mai mult de -o zi.Cred ca pasiunea asta creeaza dependenta.

  42. Elisa zice:

    Maryanne,
    pai asa mi se intampla si mie..intru doar sa ma uit,sa stau la umbra pomilor,sa inspectez plantele si vad ca nu pot sta,ca e de facut una si alta…ca merele trebuie stranse de pe jos,ca fasolea trebuie culeasa,ca zmeura trebuie culeasa…etc.Ei,ce crezi…azi am constatat ca va trebui sa intru in capsunii aia batrani ca-i gazon acolo…sunt asa de multe frunze si uscate pe dedesubt si nu mai intra lumina la flori si fructe si deci azi mi-am gasit treaba…pun manusi si incep sa rup frunze,sa-i toaletez adica…dar e o treaba asa de grea…apoi sa-i sap printre randuri ca au flori si ma rog,capsunii…. chiar imi place sa-i mananc ,hahahaha Ooooffff,viata mea! 😉 😛

  43. sanda zice:

    Ooo Elisa, acuma vad ca n-am inceput cu inceputul!
    Eu te stiam din ,,vedere” de pe alte meleaguri si de aceea mi-am permis sa intru direct in problema. 😉
    Bine te-am gasit! 🙂

  44. Elisa zice:

    Daaa??Esti Sanda de acolo? Pai, bine-ai venit! Am citit o data,de 2 ori dar nu de curand,cand o cautam pe CRI ca nu stiam ce s-a-ntamplat …si asa ti-am vazut si pozele si cu fata ta,da??Parca ai o fata domnisoara,nu-i asa? Daca gresesc iarta-ma..nu am insistat pe acel blog,doar fugitiv.
    Te mai astept cu mare drag 🙂

  45. sanda zice:

    Multumesc frumos.
    Da, da, n-ai gresit; o tanara doamna am. 😉
    Te-am zarit sa stii si m-am bucurat mult pentru Cri.
    Daca tot am ajuns la prietena noastra comuna, pentru ea era ajutorul cerut, ea are craciunita. 🙂

  46. maryanne zice:

    am tuns si eu capsunile,adica le-am toaletat sa le pregatesc pt recolta de toamna.Da,asa fac si eu,zic ca intru sa privesc dar tot timpul vad ca e ceva de facut.Dar e placut,ce sa zic?chiar imi place ca am ce sa adun si nu dau bani la piata.ma consider binecuvantata ca am o bucatica de gradina .Peste 2-3 saptamani te invit sa -mi vezi primii struguri copti.Deja sunt parguiti.Ce bucurie si ce satisfactie!!!

  47. Elisa zice:

    Maryanne,
    am vazut strugurii tai pe siteul tau..sunt enorm de mari si cu boabe alugite..superbi!Ai strucuri de masa,nu ca noi pe aici,doar de vin…Dar am si eu un soi de masa,cu pielea subtire,bobul mic,negri si dulci,dulci…si cu boabele inghesuite una in alta…sunt grozavi debuni si ai mei..
    Draga mea,cum faci cu viespile,mustele si albinele ca pe ai nostri,cel putin pe ce California albi care se coc devreme,ii termina,le sug sucul si raman numai cojile pe comina..Deci,cum faci,stropiti inainte de coacere cu ceva ca sa nu se atinga insectele de ei?? Multumesc 🙂

  48. Elisa zice:

    Sanda,
    asa este..o sa-mi fac timp diseara sa trec pe acolo sa mai va vad 🙂

  49. maryanne zice:

    multa experienta nu am nici eu.Doar de 3 ani am inceput cu vie.Am doar struguri de masa.de fapt am si 3 de vin,pe care i-am primit ca bonus.Nu am probleme cu viespi si alte insecte.Cel putin nu pana acum,dar daca o sa fie cazul sunt niste plase speciale si voi pune.Doamne fereste!poate n-o sa fie cazul.De stropit ii stropesc doar pt mana,fainare,putregai si insecticid .ultimul stropit treb sa fie cu 3 sapt inainte de cules.Am o harta a viei si stiu cum si cand se coc si in felul acesta le fac lucrarile toate.Anul acesta am cumparat multe soiuri pe care vara viitoare le voi arata.Dar si acum am ce arata.Sa ne arati strugurii tai ,sunt curioasa .

  50. Elisa zice:

    Maryanne,
    plasa este pentru pasari,ori la mine insectele de care-am zis strica.Am vazut ca soiurile tale au bobul gras si pielea groasa,iar soiurile mele pe care mi le strica mustele/viespile sunt cu pielea subtire,poate ca de aceea la voi nu-i problema.Ai vita nobila.
    Da,chiar trebuie sa fac poze cu toate corzile de vie…sunt si de 10 metri corzile,daca nmu si mai mult…una ajunge pana la liliacul din fata si acum liliacul ala frumos este plin de struguri care atarna pe crengile lui…
    Am pus anul trecut si copti,au fost foarte multi,acum sunt verzi,doar in septembrie incep sa se coaca…iar cei de masa pe la sfarsitul lui august.

  51. maryanne zice:

    am numai vita nobila,cumparata de la pepiniere cu renume.Am zis ca daca tot muncesc ,sa muncesc cu rost.Pe masura ce se coc ,o sa pun poze cu data si numele soiului.Am de toate felurile ,de la extratimpurii,cum ar fi Perla de Csaba care se coace pe 15 iulie si imediat dupa ea,Cardinal si Black Magic pe 1 aug,pana la extratarzii cum ar fi Afuz-ali si Coarna neagra,care se coace in oct.dar intre ele mai sunt o gramada.

  52. maryanne zice:

    apropo de corzile ala lungi,trebuiesc carnite la intrarea strugurilor in parga.

  53. Elisa zice:

    Maryanne,
    eu zic de cele lasate sa se duca cat mai departe,nu de ramificarii.Stiu ca se rup dupa ultimul strugure,dar anul asta nu am facut decat unde era musai,ca se urca in pomi si strica,insa de cele mai multe ori dupa ce am tuns-o toata si au ramas strugurii descoperiti,a venit grindina.Asa ca frunzele ii zcopera si-i feresc de asta…si boabele cresc suficient..doar varfurile o sa le iar-u,mai incolo,sa termin cu mere de vara,ca-s tare multe…
    Nu stiu daca ai inteles ca noi avem vie urcatoare nu din aceea pe araci si cativa butuci isi duc ramurile peste toata curtea..de asta zicem… 🙂

  54. maryanne zice:

    si la mine sunt tare multe,ca nu stiu ce sa mai fac cu ele.Si nectarine anul acesta f multe.Multumim lui Dumnezeu!!!

  55. Elisa zice:

    Ai nectarine multe?Fa zilnic salata jamie oliver cu salata verde,sunca de praga,mozarella,nectarine,menta,zeama lamaie,ulei masline…este un aport de vitamine zilnic…doar ca eu nu mai am salata verde si nu-mi vine sa ma duc sa cumpar.Abia acum am rasadit vreo 20 de fire in locul mazarii,n-am avut loc la soare sa o seman ca altadata nu era parioada fara salata verde ca anul asta…ceva am gresit si nuj ce…

  56. maryanne zice:

    in fiecare an pe timpul asta fac o cura de nectarine.Fac si ceva gem sa fie acolo,ca eu nu ma prea omor dupa dulciuri ,dar sa fie in casa,ca vb aia,am copil si mai vrea din cand in cand .Imi place sa le mananc proaspete si pe fiecare la timpul lor.Nici eu nu mai am salata verde dar am macris ,n-o merge?

  57. Elisa zice:

    Cum sa nu mearga,orice care seamana cu salata merge…ai macris cu foi late si crestate? e bun,desi n-am mancat niciodata am vazut salate cu el.

  58. maryanne zice:

    seamana la foi cu stevia doar ca e culoarea verde mai deschis decat stevia si mai fragede si acre si gustoase.Da-mi adresa si iti trimit intr-un plic seminte,vad ca s-au copt.

  59. maryanne zice:

    adresa poti sa o trimiti la mesaj privat pe sunphoto.

  60. Mariana zice:

    Da!categoric ma bucur ca te-am descoperit si zilnic(cred)ca vin in vizita pe la tine!aici e placut si ar sta mult si bine mai ales ca are si ce invata!si eu sint o nepoata de oameni harnici si bogati(si am si eu niste canoane ale mele,si vad daca altii nu le au!dar nu le spun cu voce tare sau sa strig dupa ei!in fineeeeeee!Elisa:desi sint tare la inceput in ale netului si eu mi-am facut un blogulet(ca blog eu nu ii pot spune ca e tare simplu si la inceput,si as dori sa te trec in listuta mea!!!???asa aleg eu oamenii pe sprinceana si as dori sa faci si tu parte….Noapte buna Elisa!adresa este:Bunatati-simple.blogspot.com – si astept daca ai timp si chef sfaturi sau incurajarii si nu numai!

  61. Elisa zice:

    Maryanne,
    tu aduna-le cum poti si la toamna-iarna este timp pentru a trimite,asa voi face si eu.Deocamdata nu am prea strans nimic,ca in ultimul timp a plouat si trebuie sa fie uscate bine cald le iei,dar mai e pana la toamna,asa sper eu :)Multumesc draga mea,multumesc si tinem legatura 🙂

  62. Elisa zice:

    Mariana,
    pai sa-ti traiasca bloguletul!Dar nu l-am gasit,daca adresa era corecta ar fi fost activata,adica albastra si cu click as fi ajuns la tine,insa am gugalit cu ea si nimic…Deci,trece tu adresa corecta,ia-o de la http…etc,de sus de tot cu copy-paste si da-o asa.
    Si sa stii ca daca nu sunt lucruri prea personale,aici spunem tot ce ne doare,ai vazut la mine asta ,nu??Blogul meu este sustinut de un manunchi de prieteni care ma ajuta mult sa fac ce fac si sa depasesc tot felul de…chestii,dar daca nu le spunem…ce rost ar mai avea? 🙂

  63. sanda zice:

    Geniala gaselnita cu albusul Elisa; le-am stropit, dupa o ora a venit furtuna si nu s-a intamplat nimic, au ramas albastre.
    Dar spune-mi te rog, sa repet figura? si daca da, dupa cat timp?
    Nu ma intreba cu ce scule m-am chinuit, nu degeaba le-ai pozat tu; mi s-a infundat, sau poate s-a ars sita pistolului pe care l-am mai folosit, am trecut la un pulverizator in care a fost un tratament de par de-al fiica-mi, se paradi (à la Andreea Esca) si ala si in final, am trecut la vailingut si maturita.
    Daca m-ai fi vazut…alerga lumea care incotro, se pregatea furtuna, drept e ca si mie mi-era frica sa nu ma pomenesc cu vreun acoperis de garaj in cap, dar pe principiul, zoe fii barbata, nu m-am lasat si cred ca bine am facut.
    Asta de la tine am ,,copiat-o”. 😉
    Te pup draga mea, iti doresc o saptamana rodnica.

  64. Elisa zice:

    Sanda,ha,ha,ha,ha,ha…asa deci?Bine facusi si piatra tine o vreme,dar mai da-le dupa cateva zile Dithane ca nu-i mana la tine…Si eu trebuie sa le stropesc ,dar nu m-am hotarat cu ce,ca si frunzele mele se ingalbenesc la lanul mai umbros,la cele mici de america .La noi n-a fost furtuna,a plouat linistit si racorit,iar azi este iar caldura mare.Draga mea…de-ai stii cate instrumente am uitat sa le trec in postul acela??!!dar o sa revin cu updatare,cu maturita nu am incercat desi vad ca vecina face asa fara probleme…doar si casa mea ,nenea zidaru’tot cu o ..maturita speciala de-a lui mi-a stropit casa si uite ca tine si acum,ca noua :lol:Te pup si eu si sa ai zile vesele,motive adica de inveselire.Ciao!

  65. sanda zice:

    Fie-ti gura aurita!
    Bine-ar fi. O sa dau cu…ce-ai zis. Nu cunosc, notez si cer intocmai. 😉
    Maturita-i de baza! are consumul cam mare, dar macar nu se ,,infunda”. :)))))))))))))

  66. Elisa zice:

    M-am hotarat si eu,dau cu DITHANE…sau cu CAPTADIN,ca cu piatra am dat ultima data acu doua saptamani…

  67. vica zice:

    Buna ,sunt din Rep. Moldova am facut cunostinta cu blogul D-Voastra avind o durere .Am cultivat pentru prima data castraveti in solar si spre nefericirea noastra sau inbolnavit de mana castravetilor cite nu am intreprins dar nui putem salva As vrea sa stiu pentru primavara 2010 mai putem cultiva castraveti in acest solar Va muitumesc anticipat

  68. Elisa zice:

    Buna, Vica.Imi pare rau sa-ti spun ca nu am cultivat niciodata nimic in solar deci nu stiu si nu ma hazardez sa dau sfaturi decat acolo unde sunt sigura din experienta mea.Poate saintrebi pe un site de specialiatate gradina mea.ro sau plante.ro sau altele.Ma iarta 😦

  69. Octavia zice:

    Salut!
    Blogul este minunat! 🙂
    esti cumva timisoreanca?

  70. Elisa zice:

    Octavia,
    sunt comlosanca si am rude in Timisoara.Timisoara este orasul meu de suflet,dar prin repartitie m-am stabilit in Fagaras.
    Ai vazut pozele din calatoria mea?Acelea cu parcul de pe Corso si din parcul Tineretului si de pe Bega?
    Bine-ai venit in gradina mea 🙂

  71. octavia zice:

    da, le-am vazut… tocmai de aceea am presupus ca esti din zona. frumoasa gradina ta si bine te-am gasit 🙂

    o sa ma inspir pentru la anul… sa vad cum amenajez la mine. nu e spatiu prea mult, tocmai de aceea trebuie sa ma gandesc bine ce si unde pun 🙂

    cu bine 🙂

  72. Elisa zice:

    Octavia,
    deci unde ai gradina,langa casa,in Timisoara? Uaaaauuu…ce fain!
    De la mine nu te poti inspira ca la mine in curte toate sunt atat de aglomerate,vreau multe si astfel devin dese.Sper sa-ti faci asa cum iti place 🙂

  73. Octavia zice:

    Da, e langa casa. Dar de stul de mica pentru toate minunatiile de plante pe care le gasesc! Trebuie sa elabore un plan, altfel.. presimt si la mine inghesuiala :))

  74. Elisa zice:

    Gandeste-te la trepte,pe verticala pe langa un zid al casei,pe suporti,fireste.Apoi altele suspendate.Pana la primavara ai timp 🙂

  75. Octavia zice:

    interesanta ideea. tu ai incercat-o? daca da, pui o poza sa am si eu o idee mai clara 😀

  76. Elisa zice:

    Octavia,nu,nu am incercat.Ma gandeam ca aici sub cires ar fi fost potrivita ideea dar nu voi renunta la cires pana traieste 🙂
    As mai avea loc in spate,peperetele de la camara,este acoloo gramada de pietris,nu am cum sa-l fac pe sotulmeu sa dispara asta de acolo si m-am gandit sa-mi pun un suport grilaj pentru trandafiri cataratori,ca n-am.Idei as avea eu,dar nu -mi da al meu concursul si singura nu ma apuc.Ma rog,eu am aratat in poze tot ce si cum am in jurul casei,este multa vie suspendata,multipomi si uite ca eu mai vreau sa fie si soare pentru flori,dar…

  77. Elisa zice:

    Doaaamneee,ma prapadesc de ras 😛
    Clejanca zice, in cantarea ei, de stroboscop,hahahahaha..oare va sti ce-nseamna asta,ce-i acela stroboscop?!!!

  78. danca zice:

    Draga Elisa,avem multe in comun,neam de neamul meu,toti agricultori,iar dragostea asta pentru flori o am de mica,am vrut sa studiez horticultura dar in Timisoara nu era pe vremea mea decat agricultura ,cum sa plece fata tatii de acasa pana la Cluj?Asa ca ,din meseria mea am ramas doar cu florile din balcon si din micutul meu apartament,mai un pic si ne scot afaradin casa,si singurul meu vis este sa am o casa cu gradina pe care sa o amenajez singura.Speranta moare ultima.Pana atunci ,te rog din suflet daca ma poti ajuta,cu o lista de preturiin domeniul produselor si a serviciilor peisagere,am nevoie pentru o lucrare de master.I-ti multumesc anticipat-

  79. Elisa zice:

    danca,
    bine-ai venit 🙂 Vreau sa iti spun ca n-am absolut nicio legatura cu ce imi ceri,cu preturi in domenii si servicii peisagere.Poti insa sa cauti pe net „amenajari peisagere” si vei gasi preturi la servicii.Eu,repet,nu am nicio legatura cu asa ceva si cred ca se si vede cum la mine in gradinuta este aproape o jungla 🙂

  80. Ion Beuca zice:

    Am introdus „gradina de vis” in blogroll-ul taranist.

  81. Elisa zice:

    Ion Beuca,
    stai linistit ca eu nu de aia am postat la tine,Crin Antonescu este motivul.
    Si fiindca am vazut la televizor acel episod despre care am scris la tine am dat un search sa vad ce-i cu taranistii din aceasta tara(la care acum,base si ai lui fac referire spre adunarea voturilor nehotaratilor),sa vad ce mai fac ei,fiindca da,primul meu vot cu speranta l-am dat domnului Ratiu,in 92.
    Oricum,as vrea sa ma bucur de actiuni,macar comemorative daca nu si de actiune ,in vremuri grele ca acestea,ale PNTCD-ului 🙂

  82. beuca zice:

    In Maramures chiar avem actiuni:

    http://www.infomm. ro/intelegere- daca-pnl- ajunge-la- guvernare- va-promova- specialistii- propusi-de- pntcd-in- schimb-taranisti i-il-sustin- pe-candidatul- liberal-crin- antonescu- video

    http://www.citynews .ro/maramures/ politica- 13/maramures- liberalii- si-taranistii- in-alianta- pana-in-2014- 62672/

    http://www.emm.ro/Stiri/25476/ELECTORAL-ANGAJAMENT-Sprijinul-politic-vine-de-unde-nici-nu-te-astepti-taranistii-il-sustin-pe-Crin-Antonescu-la-alegeri

    In Maramures, PNTCD a fost reprezentat la intalnirea cu Crin Antonescu:

    http://www.graiul.ro/?p=16903

    http://www.informatia-zilei.ro/mm/2009/11/08/crin-antonescu-a-ajuns-in-baia-mare-la-implinirea-a-124-de-ani-de-la-infiintarea-pnl/

  83. Elisa zice:

    Bine,dar as vrea sa vada toata tara,savad si eu la televizor ca mai exista PNTCD,asta ziceam.Lumea crede ca acest partid a disparut 😦

  84. costel zice:

    Daca doriti sa facem link exchange cu siteul http://www.makeverything.com si http://www.wowjocuri.ro sectiunea „Parteneri”,eu va adaug blogul in cele 2 siteuri in schimbul adaugari pe siteul dumneavoastra a linkului http://www.wowjocuri.ro cu titlul „jocuri online”

    P.S daca sunteti de acord cu link exchange-ul va rog sa imi trimiteti si numele siteului dumneavoastra cu titlul cu care vreti sa fie adaugat

  85. Buna ziua!

    In afara faptului ca imi plac foarte mult florile, sunt mai mult decat se poate spune innebunita dupa ele, am cateva care imi plac foarte mult, sunt foarte rare si ca atare foarte greu de obtinut. Am vazut ca aveti Hoya Carnosa. Stiu cam totul despre ea, dar nu stiu de unde sa o iau. Aveti cumva un lastar? Si cat costa?

    Imi puteti da un raspuns pe mail-ul meu?
    O seara minunata si numai bine!
    Venera S.

  86. Elisa zice:

    Draga mea,nu scriu pe mail ci aici,nu am secrete fata de prietenii mei de pe blog,pe mail trimit scrisori de dragoste,hahahahaha…Glumesc,fireste.
    Deci,acum ca m-ai binedispus iti spun ca mai asteptam sa treaca gerul acesta si apoi iti voi trimite niste lastari pe care tu sa-i pui in apa la inradacinat.Pentru asta trebuie sa-mi lasi tu adresa ta de acasa pe mailul meu elisavasu@gmail.com si sa-mi mai amintesti ,bine? Nu vand ci daruiesc nimicuri din astea care aduc bucurie,multa bucurie atat mie cat si celui care primeste.Te imbratisez 🙂

  87. iuly zice:

    Buna ziua, Dna
    Sincere felicitari pt minunata Dvs gradina….
    Ma inclin pana la pamant in fata Dvs…pt minunile creata si mai ales a muncii depuse…caci stiu ce munca implica o asemenea gradina…cu toate minunile pe care le-ati creat Dvs si familia…
    Am’poposit’ de mai multe in gradina Dvs…insa fara sa va las si un mesaj…
    De mult ‘ma odihnesc’ aici…fara insa a-mi semnala prezenta…
    Sper sa nu va suparati pe mine…pt asta…
    Prin gradina…calci usor…parca de frica sa nu ‘misti sau deranjezi’ ceva pe acolo…
    Cata munca depuneti pt ea…insa merita…cred eu…este o miune….mai ales pt cei care nu au asa ceva….
    SINCERE FELICITARI

  88. Elisa zice:

    Iuly,
    bine-ai venit si iti multumesc pentru apreciere.Foarte bine ca ai postat,asta ma bucura cel mai mult sa aflu si parerile voastre ,ale celor care deschideti paginile mele.
    Stii ceva,vreau sa-ti spun ca daca deschid pana si eu pagini din trecut ma mir ,cateodata,ma intreb cum de mi-a venit sa scriu despre una despre alta insa nu ma mir ca am scris despre plante si gradina despre cum fac eu toate aceste treburi fiindca asta imi place sa fac,sa dau mai departe.Stii cum este planta aceea care „scuipa” semintele?Nici nu stii unde va rasari”” o samanta din aceeasi””” specie 😛

  89. cezar zice:

    Mi-a placut foarte mult blogul tau. Sotia si cu mine suntem doi impatimiti ai gradinii de legume si in ultimii ani ai gradinii cu flori. Am cules de la tine informatii care speram ca ne vor fi utile. As dori sa-ti trimit la randul meu informatii tehnice pentru cei care sunt interesati. Doresc sa-mi comunici o cale pentru ca acest lucru sa fie posibil.

  90. Elisa zice:

    Cezar,
    ma bucur.Sa va fie de folos!
    Nu ar fi bine sa-ti faci un site unde sa-ti scrii tehnicitatile de care spui si sa ne dai linkul?Cum altfel?
    Poate sa intervi ca si alti vizitatori cu pareri personale deduse din experienta ta de gradinarit,nu?Iar daca este ceva de care blogul meu nu se ocupa…habar n-am la ce te referi cand zici informatii tehnice,fiindca eu stiu ca am un blog despre agricultura nu despre industrie,hahahaha!
    Buun,am glumit un pic si acum astept sa ma lamuresti… 🙂

  91. Paftnutie Gradinaru' zice:

    Elisa,

    O gradina foarte frumoasa un blog minunat si in spatele lor sunt sigur o persoana deosebita….
    Dintre toate mi-a atras atentia dovlecelul lung , catarator ; ai putea sa ne spui te rog denumirea stiintifica sau de unde putem gasi seminte?
    O primavara frumoasa….

  92. Elisa zice:

    Pafnutie Gradinaru’
    semintele sunt din Ungaria si scrie pe plic asa:

    KOLBASZTOK
    LAGENARIA

    Planta iubitoare de apa si caldura,necesita sustinere datorita caracteristicii de catarare.Culoarea alb-verzui a rodului care este utilizat pentru diverse preparate culinare-prajit pane sau umplut.

  93. Pafnutie a zis : zice:

    Deosebita multamire adresam dumneavoastra si sa aveti recolta buna si sanatate si anul acesta si cele ce vor sa vie…

  94. Elisa zice:

    Pafnutie,
    merci 🙂 Si voua la fel 🙂

  95. Paduraru Oana zice:

    Doresc sa cumpar capsuni agatatori in Iasi. La magazinele de profil nu am gasit. Poate ma indrumati unde as gasi in Iasi pe cineva (particular) care vinde.Multumesc.

  96. Elisa zice:

    Uite un site unde poti comanda si iti sosesc acasa,plata la ridicarea coletului.
    http://www.capsuni-cataratori.ro/capsuni-comanda/

  97. Toni zice:

    Elisa, tare mult aş vrea să pot afirma şi eu, după modelul lui Candide, optimistul: A sosit timpul să-mi îngrijesc grădina!
    Cum nu pot, în primul rând pentru că n-o deţin, te fericesc pentru extraordinara şansă pe care-o ai de-a o putea face!
    Cultivă-ţi grădina, ce poate fi mai minunat…
    A! Horatiu avea o propunere, de fapt expresia dorinţei supreme: „o bibliotecă care dă într-o grădină…”
    Aşa că, avându-le, nu înceta să fii fericită!

  98. Cristina zice:

    Ma gandeam ca v-ar placea sa stiti despre asta:
    http://www.carolparchotel.ro/bestflower

    Va invit cu drag pe 22 sau 23! Numai bine!
    C.

  99. Elisa zice:

    Toni,
    vreau sa-ti spun ca-mi pare rau ca nu am raspuns imediat.Si apoi ca viata mi-este atat de plina incat aproape nu mai au loc in ea personajele din carti,vei vedea,la varsta mea,ca pretul fiecarei zi este altul.A-ti petrece timpul tau intrand in pielea personajelor din carti este un lux pe care nu mi-l mai pot permite.Si,pe urma,racii scriu scenarii in fiecare clipa a vietii lor,le scriu in minte si le traiesc aievea.Offf,cred ca nu ma vei intelege.Intr-un fel as vrea ca o carte citita sa merite timpul meu,as vrea sa stiu de la bun inceput ca n-o pot lasa din maini.As vrea…dar intotdeauna mai vrem inca ceva,asta-i viata 🙂
    Stii,de fapt acum pot sa explic mai bine,lumea cartilor cred ca este un refugiu,mai ales pentru impatimiti,un refugiu in alta lume,ca si cand viata ta nu e buna si vrei sa traiesti vietile altora,da…asa gandesc acum,dar imi place mult sa citesc fiindca imi place si refugiul,insa acum…nu,nu acum,acum am planuri de viata reala cu vise implinite si bucurii asteptate.Te pup .

  100. irenadaiana zice:

    Multumesc Elisa ca existati tu si blog-ul tau. Mi-a placut atat de mult ca mi-am facut si eu unul. Doar ca mai am putin sa ma dumiresc cum functioneaza. Am descoperit foarte multe lucruri interesante si frumoase aici iar postarile tale sunt un deliciu. Cat despre parerile politice ti le impartasesc in totalitate. Da-mi voie sa mai vin pe la tine. Deja simt ca tin la tine ca la o prietena veche.

  101. Elisa zice:

    irenadaiana,
    multumesc pentru vorbele tale 🙂 si bine-ai venit si daca iti place mai vino 🙂
    Daca vrei poti sa ma intrebi,iti voi raspune dar si alti vizitatori o vor face 🙂

  102. habitatproject79 zice:

    Elisa, ai cel mai… condimentat blog de gradinarit. Imi place combinatia – sfaturi de gradinarit + cate o zburleala politica :D.

  103. Elisa zice:

    …la momentul oportun 😀

  104. catalin zice:

    doresc informatii despre ce se poate cultiva sub un nuc foarte mare

  105. Elisa zice:

    Catalin,
    cam nimic fiindca la umbra nu face nicio planta rod.Poate doar ceva de frunze sau fasole,dar este destul de tarziu sa mai semeni acum.
    Avea tata meu o vorba:”sticle de lampa”
    Stii ce-s alea?Erau,inainte de elecrificare lampi cu petrol,cu fitil care-si sugea combustibilul dintr-un rezervor si peste flacara ce-o dadea fitilul aprins se aseza ,in locasul ei ,o sticla de lampa de forma…de o anumita forma.
    Ei,daca cineva il intreba ce seamana el spunea,in gluma,fireste,ca seamana sticle de lampa,haha!

  106. DianaEmma zice:

    Blogul tău e mereu frumos, să știi.

  107. costel zice:

    daca doresti sa facem link exchange cu siteul http://www.filmeonlinegratis.gougou.ro cu titlul „filme online gratis subtitrate” daca esti de acord astept mailul tau cu numele siteului si titlul cu care doresti sa te adaug
    mersi

  108. jocuri noi zice:

    Daca doriti sa facem link exchange cu siteul http://www.wallpapershome.ro si http://www.jocurinoipentrucopii.ro sectiunea „Parteneri”,eu va adaug blogul in cele 2 siteuri in schimbul adaugari pe siteul dumneavoastra a linkului http://www.jocurinoipentrucopii.ro cu titlul „jocuri noi”

    P.S daca sunteti de acord cu link exchange-ul va rog sa imi trimiteti si numele siteului dumneavoastra cu titlul cu care vreti sa fie adaugat

    alina2006sm@yahoo.com

  109. Elisa zice:

    Nu vreau.Nu doresc.Nu-mi trebuie publicitate mai multa decat am.

  110. O MANDALA zice:

    Draga Elisa , nu stiu cum am ajuns la tine urmarind niste
    flori , si nu mai pot pleca de aici , absorb ca un burete toate informatiile pe care o sa le aplic si eu, multumesc ca existi ,noroc ca ploua si am timp, am
    si eu gradina 2000 mp si 40 fructiferi , flori , sant incepatoare si fac totul singura , greu tare , dar ma straduiesc cat pot si cand nu mai pot las jos.
    Citind comentariile am gasit si pe cel cu cartile , exista o carte care daca o vei lua in mana garantat nu o vei pune jos pana nu o termini .
    Se numeste : Mananca , roaga-te , iubeste . Autoare Elizabeth Gilbert
    O carte pe care ar trebui sa o citeasca toate femeile !
    Cand ai timp te invit sa-mi vizitezi galeria de mandale ele sant
    florile mele de suflet !

  111. Elisa zice:

    Mandala,
    bine ca m-ai gasit 😀
    Sincer,am dat un click,am vazut insa recunosc,mie nu mi-e rusine sa spun ca nu stiu ceva,deci dau un search pentru „mandala” nu am intalnit termenul si habar n-am nici din poze ce sunt.
    Iti doresc sa razbati cu gradina,este enorm de mare dar daca-s mai multi pomi acolo nu trebuie sapat decat in jurul lor pana se fac mari.
    Sa-ti ajute D-zeu sa reusesti ce ti-ai propus!Te mai astept 🙂

  112. O MANDALA zice:

    Draga Elisa ,
    am uitat sa pun linkul :www.mandalecristina.ro
    ma rog sa mai ploua ca sa pot citi cat mai mult ai
    ce citi aici la tine si sant informatii pretioase despre gradina care nu le stiam
    gen muscate , retete , despre legume , eu abia de la anul vreau sa incep cu cateva legume , muscatele ma chinuiam in fiecare an sa aduc altele din Ungaria, cred ca am nevoie de multe zile sa termin tot , am saliva pana la genunchi de la retete , si ziceai ca nu saliveaza nimeni, saraca de mine .
    La multi ani cu putina intarziere !( si eu sant rac ).
    Sant bucuroasa ca azi am gasit ceva asa de pretios , dimineata ma deranjat ca ploua dar am primit alt DAR.
    Multumesc !

  113. Elisa zice:

    O MANDALA,
    daca-ti spun ca nu am apucat sa dau search…vin la comp leoarca de sudoare sa-mi revin dupa doua ture prin gradina,lacules.Acum plec pentru a treia tura,este o zapuseala ucigatoare dar eu trebuie sa pun zeama de ingrasamant la rosii fiindca daca tot ilavem ce sa fac cu el,,deci…lamunca silnica cu mine,hahaha!
    E cumplit de cald si fara soare,efect de sera si zic astia ca…fereasca Sfantul de mai rau !

  114. isis zice:

    Bine te gasesc, Elisa!
    Imi plac florile si valorile tale. Ma bucur ca am ajuns aici. Stau sa ma adihnesc un pic dupa drumul facut, dau ocol gradinii tale de vis, apoi vin si eu la treaba. Numai sa ma inveti ce sa fac, ca nu prea am stiinta…

  115. Elisa zice:

    Isis,
    la primavara vorbim despre flori si plante,acum nu-s acasa la mine ,deci am alta activitate.Cu drag,tot ce stiu am spus deja si o sa mai spun de cate ori este nevoie 🙂

Lasă un comentariu