Am impresia că-i luni

1. crinul imperial s-a hotarat sa-mi faca flori,deocamdata doar unul din toti.Au stat afara pe frig de dinainte de Paste,in balconul deschis.Azi am ochit asta

alaturi de frunze creste o tija cu flori.Ma bucur.

2.marul de vara este superb

acum doua zile si azi

3. piersicii au primit seva in februarie cand erau 15 grade (va amintiti??am si un titlu asa…) si apoi a venit in martie ger.Asa ca au inghetat nu numai bobocii de flori dar si cativa pomi.Asa pateste cine se prea grabeste.Totusi vad cateva flori prin cei din curte.

5. in schimb visinul are prea multe

6. gradinuta 2.Incepe si Nu ma uita

7.ridichi pe marginea cepei

8. si violete

9. sambata(  daca  azi  ar fi luni,desigur  ) am sadit varza si brocoli

si va doresc o saptamana spornica!(daca tot am impresia ca-i luni….!)

Acest articol a fost publicat în flori, Gradina si gradinuta, pomi și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

41 de răspunsuri la Am impresia că-i luni

  1. Pingback: Ai ajuns unde nimic nu te mai emoționează? « Andi Bob

  2. brenacu zice:

    Interesant faptul ca stii de cite ori intru pe blogurile tale.ma intereseaza informatiile legate de gradina,rasaduri,plante si pomi fructiferi.stropiri ,retete si in general ce tine de o gradina .am vazut (in poze) ca ai rezultate frumoase in urma muncii depuse si cum cele mai bune sfaturi le primesti de la cei ce se lovesc de probleme reale in domeniu am decis sa te urmaresc o vreme.eu sint un gradinar incepator si am intimpinat ceva probleme anul trecut de aceea am vrut sa ma documentez din timp.cum bloguri sau experiente de gen nu exista la tot pasul iti voi trafica ,sa spun asa, blogurile.

  3. Elisa zice:

    Brenacu,
    acum am inteles.
    Stiu de la stastistici
    spor la treburile gradinaritului!
    Sincer,vazand ca nu postezi noutati m-am intrebat si eu ca tot omu,dar acum ca mi-ai raspuns astept si poze pe blogul tau si daca vrei intreaba-ma,e mai simplu 🙂
    In gradina mai am de sadit rasadurile de rosii,ardei,busuioc si ce-oi mai avea eu pe aici,in rest nu mai am loc pentru semanat altele.Doar ceapa rosie cand o aparea pe piata rasadul.
    Astept sa-mi rasara fasolea pitica si dovleceii,morcovii si pastarnacii si mai vreau sa sadesc un rand de varza chinezeasca.O cam mananca puricii negri si o sa ma duc chiar acum sa-i presar iar cenusa si da…sa mai seman fasolea urcatoare,asta o seman mai tarziu fiindca am constatat ca asa e mai bine si pentru ea,ramane verde pana toamna.
    Toate buna! 🙂

  4. brenacu zice:

    sint putin contrariat de dezvoltarea pomilor fructiferi plantati acum 3 ani.nu au fructificat decit caisii,visinii si pe ici pe colo merii.Enigma o reprezinta ciresii.anul trecut au inflorit de parca ar fi fost ornamentali si nu fructiferi.poame deloc.anul asta flori putine si alea cu probleme.petalele sunt mincate de ceva.cred vrabii.care ar fi perioada de incepere a fructificarii diferitelor soiuri ,specii de pomi fructiferi?dupa un an ,doi ,trei de la plantare? .conteaza oare clima zonei?
    o sa incep sa postez si foto legate de gradina si pomi.

  5. Ninu zice:

    si eu uneori am impresia ca e cu totul alta zi decit e :)) dar la mine mi se trage si de la calendar..ca eu am pe perete unu din 94, si nu are rost sa-l schimb ca doar anul e la fel, nu exista an cu mai multe, ori mai putine zile..asa ca nu vad de ce as lua alt calendar in fiecare an..e drept ca al meu zice ca astazi e joi..da nu ma deranjeaza… ca eu cred ca diversitatea opiniilor ajuta la progresul omenirii 🙂

  6. Elisa,iti multumesc pentru ping. 🙂
    de obicei nu stiu exact in ce zi a saptamanii suntem, dar acum stiu sigur ca e 21 aprilie fiindca maine e o zi de aducere aminte, 22 aprilie e ziua cand a murit tatal meu.Intro zi de Pasti, acum 26 de ani. 😦
    Azi am vazut flori de mar si multi boboci.Am vazut si liliac inflorit, mai mult, am rupt o floare.

  7. Elisa zice:

    Brenacu,
    pomii incep sa rodeasca in al treilea an,indiferent de clima si daca nu le-au inghetat mugurii de flori,dar se spune ca daca un pom are multe fructe i se iau jos caci nu poate duce fiind prea mic pomul.
    Anul trecut a fost puzderie de flori si la noi,la piersici si cires si visin dar si la corcodus,dar anul acesta corcodusii nu au prea facut flori,piersicilor le-au inghetat mugurii de flori pornite deja in februarie iar restul vad ca au flori.
    Acum,conteaza si vremea,sa fie soare sa vie albinele sa polenizeze ca sa lege rodul,dar si ploaia o poate face.Cat priveste zona,mai friguroasa zona ca a mea nu e decat la Miercurea Ciuc si Intorsura Buzaului si totusi la mine sunt poame destule an de an.
    Vrabiile rup,la noi,florile cu tot,dar ciugulesc si petale,am vazut la primule,insa..oricat ar face-o tot nu reusesc sa extermine rodul,deci ai grija,nu stropi in perioada de inflorire pomii ca atunci nu mai vin albinele,lasa-i pana trece polenizarea si apoi stropeste-i de monilioza,putregai si alte..paienjeni..etc.
    Deci,nu te ingrijora,pomii au pornirea lor in a face flori sau nu,eu ,daca-ti spun ca marul din acest post nu a facut ani in sir nicio floare pana cand i-am atarnat un martisor ,ma crezi?Nu pot explica,desi mi-ar placea,dar si ciresul la fel,insa pe el l-am regenerat cu taiatul crengiilor mari in 2005.Se si vede in anumite poze.
    Mai este ceva,de unde ai luat ciresii si orice ar fi scris pe ei pana nu rodesc prima data sa vezi ce fel de fructe fac n-ai sa stii.Ma tem ca…chiar ornamentali ti-o fi dat 😦 Nu pot crede ca din toata multimea florilor sa nu fi facut niciun fruct.Doar daca a venit bruma pe ele,asta tu stii.
    Noi le punem sperietori pentru pasari si de cand am pus vad ca nu mai se joaca vrabiile de-a culesul de flori,caci aici sunt sute de vrabii.
    Bine,mai vorbim.

  8. Elisa zice:

    Ninu,
    hahaha…m-ai facut sa rad.Asa-i,dar tot nu inteleg la ce-l folosesti???!!! 😆 calendarul,zic.

    Gabi,
    Dumnezeu sa-l odihneasca pe tatal tau!
    In 21 am inmormantat-0 pe mama 😦 Dureros si firesc.

  9. brenacu zice:

    pomii i-am luat de la Statiunea de Cercetare Baneasa cu certificate etc. si totusi o cireasa,una …nimik.am avut 2 prune ,5 piersici,nectarine ,4 mere dar cirese? stropirile le-am facut asa cum trebuie( am consultat un inginer horticol ce a venit la fata locului) si totusi de neinteles.asta e mai am rabdare 1-2 ani si mai vedem. legat de gradina aproape tot timpul liber al nostru ii este dedicat.mai avem de invatat dar cred ca ne descurcam.(nu ingrijesc singur de gradina ci impreuna cu draga mea sotie – totul la superlativ in ceea ce o priveste).

  10. madalina zice:

    Iar eu iti multumesc pentru toate florile si toata culoarea de la tine pana aici, unde eu am impresia ca e vineri 🙂 !

  11. Elisa zice:

    Brenacu,
    eu as face o sesizare la cei de la care as fi cumparat si la protectia consumatorului sau..ma rog.Asta daca nici anul acesta,al 4-lea,nu vei avea fructe .
    Nu mi-ai spus in ce ziona aveti gradina .Spor la treaba si succes !
    ps. sesizarea asa,ca sa fie daca va fi cazul.

  12. Elisa zice:

    Madalina,
    🙂 😛

  13. brenacu zice:

    zona otopeni.inginerul ma tot linisteste spunindu-mi ca nu e ceva iesit din comun.ma rog ,ne-am luat gradina in propriile maini .sa fie oare de la faptul ca am facut de capul meu plantarile ?om trai si om vedea.multumesc de raspunsuri

  14. Elisa zice:

    Nu,nu-i de la plantare.Daca pomii s-au prins si au crescut inseamna ca plantarea ati facut-o bine,deci nu-i de la asta,e vorba de soiuri,eu asa cred,insa veti vedea mai incolo.
    Cu multa placere si …iubiti pomii,iubiti-i daca vreti sa va dea poame,au si ei nevoie de asta.Eu ii si imbratisez,la propriu…ma rog,ei au pentru mine si o semnificatie aparte,sunt de la parintii mei.
    Pa,pa!

  15. zincabeiu zice:

    Astept si eu, cu nerabdare sa-mi infloreasca acest crin imperial.Este, de altfel, singurul meu ghiveci.Da’ are o mare calitate : este foarte batran, cam patruzeci de ani.Eu astept, ca mi-s rabdatoare…

  16. Elisa zice:

    Zinca,
    l-ai pregatit,primenit,bibilit sau doar astepti? 😛 Eu,cel putin,i-am scos in frig 😀

  17. Ninu zice:

    La ce folosesc calendaru ?..pai la calendarit..adica zilnic ma uit la el sa vad in ce data sintem..si cind vad ca e Simbata..fac baie si ma barbieresc…desi de multe ori am impresia ca 1994 a avut cam multe Simbete 😦

  18. CARMEN zice:

    Ce frumos e la tineeeee! Spune-mi te rog, asa-i ca vine tot orasul la gardul gradinii tale sa-ti admire paradisul?!

  19. Elisa zice:

    Ninu,
    am inteles.La mine-i luni,la tine-i joi deci pana sambata mai e :S

    Carmen,
    nu am vedere la strada,nu vede nimeni decat voi,asta fiind si unul din motivele pentru care am deschis blog…mi se parea o risipa prea mare de frumusete 🙂

  20. Pingback: Top 5 « Ioan Usca

  21. Victoria zice:

    hahaha,si eu patesc ca tine.Am noroc ca pe ecranul telefonului mobil apare data si ziua saptamanii in care suntem.Altfel as fi pe dinafara rau de tot :))
    Frumoasa gradina ta,ca de obicei.

  22. Elisa zice:

    Victoria,
    asta nu-i gradina ci curtea cu flori si pomi si vie.A propos,via nu a iesit inca din buton.

  23. Maryanne zice:

    si eu imbratisez pomii si rade sotul meu.Si la fel ca Victoria zic si eu ,noroc de telefon ca afiseaza ziua si ora.Chiar pierd notiunea timpului,dar nu-mi pasa.Ce importanta are?Referitor la crin,exact asa a fost si la mine.Poti vedea la amarils.

  24. Elisa zice:

    Maryanne,
    am vazut.Recunosc ca mie nu mi s-a mai intamplat,intotdeauna intai a iesit tija de flori si apoi frunzele.
    Oare o sa faca si celelalte ghivece?
    Ce frumoasa culoare are al tau!!!Pe Rusalii o sa fie si al meu inflorit 🙂

  25. Pingback: Ziua Pamantului « my heart to your heart

  26. Manole zice:

    Anul asta mie mi s-a parut ca pomii au avut mult mai multe flori decat in alti ani. Visinul nostru a fost parca un prim semnal, apoi m-am tot uitat pe traseul meu la alti copaci. Totul e o floare.
    Abia astept sa-ti vad crinul inflorit. 🙂

  27. Elisa zice:

    Nu,la noi au fost mai multe flori anul trecut si acu 2 ani.Anul asta corcodusii n-au,forsytia n-a avut,piersicii nu au,deci cei care erau mai timpurii, cu florile, s-au pacalit pornindu-si vegetatia in februarie si apoi au inghetat la urmatorul val de frig.Asa este in pomicultura,depinde f mult de intemperii. 😦
    Sper sa o ia si ceilalti,macar cei cu bulbii mari…sa vedem 🙂

  28. Pingback: Mirela Pete. Blog » Blog Archive » Parfum de aprilie-mai. Parfumul, o provocare (partea a XXVIII-a)

  29. Pingback: Uraaa!! « Nataşa

  30. Pingback: un singur cuvânt « Andi Bob

  31. Maryanne zice:

    nu stiu ce culoare au ceilalti,poate ma bucura si ceilalti cu flori.Abia astept sa -l vad pe al tau inflorit.Cresc bobocii astia vazand cu ochii.

  32. gina zice:

    Ce veselie e in gradinuta ta, cred ca te binedispune in fiecare dimineata 🙂 e rasplata muncii tale/voastre si tu darnica o imparti cu noi.

  33. Pingback: Ziua Pământului « Gabriela Savitsky

  34. Pingback: O constitutie dupa chipul si asemanarea lui Basescu « Hai ca se poate!

  35. Pingback: Evanescentul « Ioan Usca

  36. Elisa zice:

    Maryanne,
    la frig nu cresc asa de repede.La noi ,dimineata s-ar putea sa brumeze,e tare frig si senin si mi-e teama si pentru pomii infloriti dar nu am ce sa fac 😦

    Gina,

    de doua zile e frig si ma uit doar pe fereastra la ele,maine s-ar putea sa fie fleasca de la bruma…asta este,nimic frumos nu dureaza mult,doar astia nemernicii dureaza,din pacate 😦

  37. Elisa zice:

    Andi,Vania,Gabi,Mirela,Natasa,Gabriela Stavitsky,Theodora0303,dragilor…azi m-ati coplesit cu pinguri si va multumesc mult,mult 🙂

  38. SuKaRiT zice:

    Nu văd NUCul şi nu-i de la miopie, da?! 😛

  39. Elisa zice:

    Nucul infrunzeste mai tarziu decat ceilalti pomi si nu l-am pozat dar ma tem ca se va usca fiindca tu l-ai parasit 😀 😛

  40. SuKaRiT zice:

    Ei, na! Nu m-ai văzut tu ascuns după zăplaz. 😛

  41. Elisa zice:

    Cavalere,
    te-am mai cautat pe la imparatie dar si de-acolo lipseai de cele mai multe ori,chiar m-am ingrijorat insa acum,acum mi-a trecut 😀

Lasă un comentariu