Două reţete noi

1.limba de   porc cu masline,gasita pe net si  gatita azi cu piure de cartofi

Contine:  4 limbi de porc,5 cepe potrivite,5 ardei grasi potrivit de mari,50 de masline,1 pahar de 200ml de vin alb demisec,putin bulion,putina boia si 2 polonice de zeama in care au fiert limbile.

Ceapa taiata solzi calita cateva minute in 4 linguri de ulei si 1 pahar de apa,la capac.Se adauga ardeiul   taiat mare in lungime si dupa cateva minute maslinele.Un pic mai tarziu am adaugat limba fiarta curatita si taiata transversal de o grosime de deget,vinul,zeama si asa inabusit,la foc mic jumatate de ora,amestecand de cateva ori.Apoi mai la sfarsit am adaugat boia si bulion,doar pentru culoare si da,nelipsitul usturoi cand am stins focul.

Am asezonat mancarica cu piure de cartofi,invartiti la mixer,spuma adica.Si cu castraveti murati.

M-am inspirat de la reteteculinare.ro

2.parjoale(chiftele) de  dovlecel

Am facut un aluat de clatite dar mai  gros si fara zahar,deci faina,2 oua,lapte si apoi am ras branza de oaie nesarata,adica cas scurs bine sii ras pe mare ca si dovlecelul.Apoi multe frunze de patrunjel si de marar si de leustean am adaugat si la sfarsit dovlecelul ras pe  razatoarea  mare.Eu nu prea folosesc robot de bucatarie caci mi-e lene sa le  curat(piesele)  dupa aia si mi se pare ca se  potriveste zicala: mai mare dandanaua decat ocaua…sau cum era?

Interesant ca dovlecelul meu, in forma de floare, nu este zemos,deci nu lasa apa si imi place sa prepar aceasta mancare  cu el,pe cand celelalt,lung,lasa zeama si trebuie stors,ca merele la  placinta ca sa fie bine compozitia,sa nu fie apoasa.

In ulei de palmier sau de masline,care nu scoate fum la prajit am luat cu lingura de mancare si am in intins cate-o parjoala in uleiul incins.Focul sa fie la inceput tare apoi potrivit si iar tare,ma rog,sa nu suga ele prea mult ulei. Dar sa se patrunda.Nu sunt groase cel mult 0,75 cm.Hai,un centimetru,pe ici  pe  colo.

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Mancaruri, Retetele mele și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

11 răspunsuri la Două reţete noi

  1. Victoria zice:

    Ma bucur ca ai gasit reteta,avand in vedere ca eu intru mai greu pe net.Azi mi-au oprit si curentul de la 8 la 16.30 ca macar sa-mi iau gandul daca as fi vrut cumva sa mai arunc un ochi pe aici :))

  2. Victoria zice:

    am facut si eu chiftelute de dovlece.Sunt foarte bune .

  3. Pingback: Întâlnire cu Zamolxis « Hai ca se poate!

  4. Pingback: Inocentul – Epilog « Ioan Usca

  5. Elisa zice:

    Buuun asa 🙂 Mai bine sa n-ai net ca ai tu ce face in timpul ala,dar fara curent banuiesc ca-i rau pentru frigider,nu?

  6. g1b2i3 zice:

    Multumim pentru retete.sa le copiez si eu, poate le voi face intro zi.

  7. Pingback: Djordje Prudnikoff, pictor contemporan « my heart to your heart

  8. Pingback: Înjurăturile pe internet « Supravietuitor's Blog

  9. Pingback: Ce mai spune presedintele « Supravietuitor's Blog

  10. Victoria zice:

    asa este.Am avut grija sa nu il deschid prea des 🙂

  11. Elisa zice:

    Gabi,
    este simplu si sastii ca o mancare noua,daca-mi iese si buna ma face fericita,adica e o schimbare si ma si amuza…

    Victoria,
    cat de curand sper sa uit si eu de net,macar asa cate-o saptamana 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s