Avocado-preluat de pe ecomagazin.ro

Avocado scade colesterolul rău din organism

Fructul este folosit nu doar în alimentaţie ci şi în cosmetică, unde din sâmbure se extrage un ulei folosit în prepararea cremelor de faţă şi a loţiunilorSărac în colesterol şi sodiu, avocado se dovedeşte eficient în dietele de slăbit, deoarece reprezintă o sursă importantă de antioxidanţi, fibre şi proteine. Specialiştii în nutriţie spun că acest fruct este un aliment benefic în scăderea colesterolului rău din organism. Mai mult, avocado conţine şi o concentraţie ridicată de vitamine şi potasiu. Printre vitaminele conţinute se numără gama de B-uri, vitamina E, vitamina C, acid folic şi betacaroten. Datorită aportului substanţial de vitamine şi fibre, acest fruct este recomandat persoanelor care suferă de artroze, boli cardiovasculare sau de probleme ale vederii.Medicii nutriţionişti spun că fructul de avocado este indicat şi în perioade de maxim efort intelectual, deoarece are un conţinut bogat de magneziu, fosfor şi fier, fructul stimulând activitatea la nivel intelectual şi sporind gradul de concentrare. Fructul este recunoscut pentru beneficiile sale şi în cosmetică. Din sâmburele de avocado se extrage un ulei folosit în prepararea cremelor de faţă şi a loţiunilor de corp. Uleiul obţinut din acest fruct acţionează eficient asupra factorilor de îmbătrânire şi are rezultate bune în tratarea tenului uscat, datorită complexului vitaminic B, care hrăneşte pielea în profunzime.În acelaşi timp, uleiul de avocado extras este renumit pentru proprietăţile sale antibacteriene, având rolul de a cicatriza rănile. Specialiştii în cosmetică spun că extractul din sâmbure este recomandat pentru tratarea acneei şi a dermatitelor, deoarece accelerează procesul de vindecare. Pentru ca pielea să beneficieze de substanţele hrănitoare conţinute de acest fruct, specialiştii în frumuseţe recomandă un masaj cu pulpa fructului. Aceasta se taie în două şi se aplică pe faţă, timp de 15 minute să acţioneze. După ce perioada de acţionare a expirat, clătiţi faţa cu apă călduţă. Tenul devine mai mătăsos, iar pielea este mai tonifiată.Sursa: GandulPentru mai multe informatii detaliate despre ecologie si protectia mediului, evenimente ecologice, stiri de mediu, avocado, colesterol, dietă, sodiu sau voluntariat oriunde in tara aboneaza-te gratuit la newsletterul saptamanal EcoMagazin

Am cautat cu disperare .Vine laptarul,sare gardul fiindca noi am uitat ca-i marti si vede la mine in cos avocado:

-cum le zice la stea verzi?,cica el la mine…

-avocado,zic.

-astea cresc tare mult colesterolul

-nu stiu decat ca-s bune ,au uleiuri care fac bine sunt antioxidanti,etc…

-nu,zice el,chiar asa e…un doctor mi-a zis ca creste mult colesterolul,continua el

-bine,eu nu am colesterol marit,deci mananc.Si ii dau un pahar cu capsune sa-i inchid gura.Apoi ,dupa ce-i secui poarta sa nu mai sara si fara lapte vin repede la computer si iata ce gasesc,am copiat mai sus.

Abia astept sa vina vineri sa-i spun sa-si schimbe medicul  .

Citim:

Cateva stiri -la Gabi ,Supravietuitor’s Blog

Fondul de solidaritate -la IOAN  USCA,Vania

Sentiment de iunie -la IOAN USCA,Vania

Patru armonii urbane pentru micii voluptuosi-la Andi Bob

Edwin Arlington Robinson-Crez- la ORFIV

Nu vrem sa omoram romani ci sa salvam Romania- la Theodora0303-Hai ca se poate

Noaptea alba a galeriilor 2010-la Gabi- Supravietuitor’s Blog

Acest articol a fost publicat în utile. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

24 de răspunsuri la Avocado-preluat de pe ecomagazin.ro

  1. anca zice:

    elisaaaaaaaa 🙂
    cate capete,atatea pareri!
    pana la urma ai facut salata din el,sau l-ai folosit pt ten?

  2. Pingback: Kitaro – Endless Water « my heart to your heart

  3. Elisa zice:

    Anca,
    eu mananc unul pe zi asa cum este,scot samburele,il iau cu o lingura de pe coaja si il intorc pe paine prajita si-i misto de tot,este micul dejun,cand am coapte.Imi place si salata dar e mai simplu asa si are el destul ulei nu mai pun ca la reteta.Cat despre ten,cand am rosii multe si piersici zic ca tre’sa-mi pun pe fata insa nu o fac niciodata,de lene si oricum dac-ai inceput si intrerupi cred ca nu-i bine,asa ca eu tenul mi-l hranesc pe dinauntru 😀
    Imi amintesc de o colega ,pe vremuri,care zicea ca pe tenul femeii se vede ce mananca si cred ca-i adevarat.Offf..iar am uitat de sucul de morcovi cu capsuni din frigider! 😉

  4. Dumi zice:

    Elisa, i-eu nu cred pana nu vad. Daca tu vrei sa te oferi ca „cobai” e bussinesul tau. Eu cred in stramosi, ca zic eu ca au vrut si avut ei stramosii timpul sa probeze fita. Nu cred nici in Jamie Olivier cu toate ca are dreptate, e drept in luamea lui. Noi traim in lumea noastra. Si asta ar trebui sa inteleaga Jamies Olivier. Sa uneasca lumile. Nu sa le distruga. Pentruca lumea lui depinde de noi. Murim noi ,eu moare el. E lege.Dela Dumnezeu, dela natura, nu are importanta, Tot moare. Daca eu vreau eu sa mor, mor , ha,ha,ha, Ne intoarcem la Daci. Vai ce bine. Mori Dumi, nu muri Dumi. Nu asta e problerma. Am atata otrava in mine, si vreau s-o mananc, dar nu ma lasa…………..

  5. Dumi zice:

    Si stii care e diferenta dintr-e tine si fatuca cu ochii verzi. Ea cenzureaza. mama mia.

  6. Pingback: Patru armonii urbane pentru micii voluptuoși « Andi Bob

  7. Ninu zice:

    Ce idee mi-ai dat.. deci daca maninci saorma si ceafa de porc cu avocado scapi de colesterolul rau din carne ?…
    Pai atunci e simplu… nu trebuie decit ca cineva sa deschida o macelarie si in toate produsele sa puna avocado si se vor inghesui toate domnisoarele sa cumpere mezeluri fara colesterol..deja ma gindesc cu pofta la caltabosii de porc cu avocado si la toba 🙂

    Insa ce e ingrijorator…cu privire la parerile laptarului tau este ca mai exista oameni care cred ca colesterolul poaten exista si in fructe..cind cred ca ar trebui deja sa stie toata lumea ca, (virgula 🙂 colesterolul se gaseste doar in produsele de origine animala, cel pe care il facem din alimentatia incorecta, prajeli, consum exacerat de paste fainoase etc se numesc trigliceride.
    si o mare parte din colesterol este asa numitul colesterol bun..fara de care organismul nu poate functiona.. pe mine ma distreaza persoanele care sint (medici dupa ureche)..si care devin mari specialisti din auzite… cind e vorba de fotbal cred ca specialistii dupa ureche sint buni ca te distreaza..dar cind e vorba de o viata umana asemenea specialisti trebuie potoliti…si de multe ori o mie de cuvinte nu spun cit spune un picior in gura :)..
    Ma bucur ca vrei sa-l luminezi pe laptarul tau..si el a fost sfatuit de un specialist „dupa ureche” si fostul meu „doctor de familie” era la fel..un amarit care nu stia medicina nici cit mine… da se dadea si el mare..si gresea toate diagnosticele.
    uite aci ceva interesant :
    http://www.csid.ro/dieta/alimente-care-tin-colesterolul-sub-control-4717622/

  8. Dumi zice:

    Ninu, vreiu sa mor inaintew de vreme?.

  9. victoria zice:

    Pana la urma ma faci sa incerc si eu un avocado :))

  10. Pingback: Nu vrem să omoram romani ci sa salvam Romania « Hai ca se poate!

  11. Ninu zice:

    Dumi, io nu vreau ca sa moara nimeni 🙂 mai ales sa moara din cauza ca un nemernic fie el si doctor i-a trimis pe un drum gresit in ceea ce priveste alimentatia…. 😦

  12. Dumi zice:

    Ninu.Acu ce vrei sa spun. Omoarama Ninu? Da-i nainte, ce o fi o fi. Victima colaterala. Am supravietuit la Badea. Da Ninu ce are.?

  13. Pingback: Sentiment de Iunie « Ioan Usca

  14. Pingback: Edwin Arlington Robinson (1869-1935) – Crez « Orfiv

  15. Elisa zice:

    Dumi,
    tot ce pricep eu din comentariile tale este ca ma certi si nu stiu unde-am gresit.Nu-i bai,ti-ai facut damblaua dar nu te lua,te rog,de prietenii mei de la comentarii ca si asa pleaca tot cate unu… :(((((

    Victoria,
    nu ai incercat pana acum?Direct pe paine prajita,nu intinsa ci asezata jumatatea,dar sa fie coapta insa nu neagra,partea neagra,daca are pe la coada,o scoti ca-i stricata.

    Ninu,
    mai,mai,ce de idei le dai tu producatoriloooor!!!
    Nu,nu se introduce avocado in retete ci se aseaza pe farfurie si se consuma alaturi de ce vrei tu 🙂
    Eu,de ex,mancam iarna slanina cu mar(in loc de ceapa sau usturoi)

  16. Constantin zice:

    „Cu prostul neşcolarizat
    Te lupţi puţin şi ai scăpat;
    Dar duci o luptă colosală
    Cu prostul care are şcoală.”
    Si ca variaţiune pe aceeaşi temă : „Pe-un om deştept te-ai supărat?
    Îl cerţi un pic şi ai scăpat.
    Dar duci o luptă fără rost,
    Cu omul care este prost.”
    Acum,nah,e bun şi-un prost la casa omului că mai ai de cine râde,dar când întrece măsura şi persistă în prostia lui chiar şi după ce-i atragi în mod repetat atenţia,deja devine plictisitor.In altă ordine de idei,o glumă poate fi numită glumă atunci când tu spui ceva şi cei din jurul tău râd.Dacă râzi doar tu,în sinea ta de prost,nu mai e glumă sau e o glumă răsuflată şi de doi bani.Comentariu offtopic,fără nici o legătură cu avocado sau cu bietul lăptar.Deja mă simt mai bine.O zi bună,Elisa!

  17. Elisa zice:

    O zi placuta,Constantin 🙂

  18. Ninu zice:

    Of Elisa, ce amintiri rascolesti tu in mine cu slanina cu mar 🙂 Am avut onoarea sa maninc in Jud Timis slanina afumata de curcan indopat cu mar Ionatan… nici nu stiu daca e mincare..e mult mai mult de atit..in primul rind e o arta apoi o incintare pentru simturi..abia apoi e mincare..si toate acestea la un loc sint ceva Divin de neuitat… Totul stropit din belsug cu un vin rosu de Recas, ori de Teremia Mare.

  19. Elisa zice:

    Off..,Ninule,lasa-ma ca nu am mai gasit o slanina buna de multa vreme…. 😦 Deci…no colesterol,hahaha!
    Da, tu vorbesti despre friptura cu mar la cuptor si eu umplu pasarea cu mere si o dau la cuptor,este delicoasa friptura asa,dar sa fie de curcan,asa cum spui.Deocamdata doar pulpe mai gasesc la Plus,dar fff bine curatite(pt mine este important si mirosul..daca nu-s curatite bine ) si fara colesterol.
    Exact cum spui,colesterolul este de 2 feluri,poate la ala bun s-o fi referit,haha!

  20. Ninu zice:

    No fi atenta si citeste rar ca io nu mai repet 🙂 …
    Se ia un curcan si se tine intr-o cusca strimta iar de 2 ori pe zi i se introduc pe git galuste din tarite de griu amestecate cu miez de nuca si malai, dupa 30 de zile e atit de gras incit carnea dispare de pe oase si practic are doar slanina..
    Se taie curcanul si apoi se transeaza, se sareaza si se pune la fum in pod , nu in afumatoare, deoarece in pod carnea se si zvinta frumos si are gust mai bun, apoi se serveste acea slanina de curcan in stare naturala cu felii de mere Ionatan si vin rosu… se poate indopa si gisca si ratza, care se ingrasa si mai tare decit curcanul dar slanina nu are acelas gust.

    Deci nu e vorba de nici o friptura.. rautate-o ! :)) :))

  21. Ninu zice:

    Uite..aci si anunt 🙂 stii e putin mai ciudat deoarece prin sunca fiecare intelegem altceva, datorita regionalismelor care dau uneori intelesuri total gresite unui produs..dar te asigur ca aci cuvintul „sunca” inseamna slanina :). am mincat si de gisca si de ratza, de ratza am facut si eu..insa le-am lasat sa se indoape singure punandu-le boabele de griu si de porumb in apa de baut..daca sint puse boabele in apa.. ele maninca mult mai mult decit ar minca in mod normal, ale mele au au vut mincare non stop in apa si dupa o luna de abia se mai miscau… atunci le-am taiat si le-am pus la fum.
    http://afaceri.anuncioo.ro/afaceri/servicii/altele/arad/arad/sunca-de-gasca-crud-uscata-afumata-in-casa-2379785

  22. Pingback: Fondul de Solidaritate « Ioan Usca

  23. Elisa zice:

    Buna dimineata,lume!

    Ninu,
    mda…fa-mi pofta de mancare ca eu degeaba fac cura cu capsune,nu?
    Drept e ca nu am auzit in viata mea de asa ceva,ce-ai spus tu,habar nu aveam.Tot ce stiu si mama facea este indopatul gastei ca sa ii creasca mare ficatul si sa fie bun,adica gras si galben la culoare.
    Pe linkul ala nu este nicio poza,nimic,ci doar oferta…te-ai gandit ca m-ar interesa sa comand? 😆

  24. fla zice:

    Buna,

    La noi, in zona Aradului , se zice ” soanca”(=sunca).Si e pulpa de porc, tinuta in saramura si apoi afumata! Vara e super buna cu paradaci,castraveti, ceapa verde si o palinca.Bineinteles, dupa ce ai intors fanul sau ai sapat o postata buna de crumpe(cartofi).Asa rezista taranul roman nu cu Coca cola la sapa!

    Eu salivez, e post dar salivez!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s