Mâncăruri cu mere

Mai avem vre-un sfert de sac cu mere si nu le mai putem manca asa crude fiindca mancam pomelo,portocale,kiwi,banane,pere chinezesti si de mere nu mai avem chef.Dar nici sa le las sa se stafideasca toate  nu-mi convine.Asa ca am cautat retete cu mere,sau….si cu mere, insa nu dulciuri,mancare  de felul 2.Si am gasit.


1.cu branza de burduf(culinar.ro)


Ingrediente

1,5 kg mere de cel putin 3 soiuri, 1 lingura bulion, 2 linguri ulei pentru calit, busuioc, sos de soia si branza de burduf dupa gust

Mod de preparare

Se curata merele de coaja si cotor si se taie felii groase de circa 5 mm. Se pun la calit in tigaia cu ulei pana cand isi schimba culoarea. Se adauga o lingura de bulion si 2-3 linguri de apa si se lasa sa mai fiarba putin. Se adauga busuoic si sos de soia dupa gust.

Mod de servire

Se serveste calda sau rece, impreuna cu branza de burduf.

2.Muschiulet cu fructe(culinar.ro)



Ingrediente

cca 1 kg muschi de porc,100 ml ulei de masline, un pahar de vin alb, sare piper,condimente amestec uscate (cimbrisor, dafin, piper, usturoi, oregano, anason, busuioc, coriandru), 3 portocale, 2 mere, 100 g cascaval, 3-4 ciuperci, rosii chery in bulion(sau rosii cheri proaspete si un pahar de suc de rosii).

Mod de preparare

Cu cateva ore inainte de preparare, se unge muschiuletul cu putin ulei de masline, se sareaza si condimenteaza si se da la frigider(ideal ar fi de seara pana a doua zi).
Muschiuletul condimentat se crestaza din loc in loc si se infig feliute taiate subtiri dintr-un mar,se aseaza deasupra ciupercile curatate si spalate.
Se toarna deasupra restul de ulei de masline, sucul de rosii si paharul de vin alb si se da la cuptor, la foc potrivit, udand din cand in cand carnea cu sosul din tava, pana se inmoaie carnea(o incercam cu o furculita).
Portocalele curatate se dau la blender pana se obtine un piure care se toarna deasupra muschiului inmuiat bine, pe langa muschi se aseaza merele date prin razatoare si rosioarele chery.
Se da din nou la cuptor cam 10 minute dupa care se scoate si se presara deasupra cascavalul dat prin razatoare mare, se da din nou 5 minute pentru gratinare.

Mod de servire

Se serveste taiat felii,cu sosul de mere, din tava, decorat cu frunze de patrunjel, rosioare chery si masline negre.

3.Piept de pui cu dovlecel,mere si mazare(culinar.ro)



Ingrediente
Piept de pui, dovlecel, mere, mazare congelata, ulei de masline, supa de pui,

Mod de preparare

Am inceput prin a sara, pipera si cali carnea de piept de pui in putin ulei de masline. Cand a fost rumenita pe toate partile, am pus putina supa de pui si am lasat-o sa se gateasca la abur.

Am pus niste dovlecei, pe care i-am taiat felioare si i-am adaugat peste carnea care era aproape gata.

Am mai adaugat apoi un pachet de mazare congelata, peste care am adaugat un mar (curatat de coaja), taiat felii si l-am adaugat apoi peste mazare.

Inainte de asta am adaugat si niste fasole verde (congelata) si am lasat sa se patrunda putin aceste vegetale, si mancarea a fost gata.
Am mai adaugat ceva piper proaspat macinat, si am servit-o !

4. Budinca de orez cu mere(e-culinar.ro)

Budincă de orez cu mere
Timp de preparare: 1 h


Ingrediente: 2 cesti de orez (cu bobul rotund), 7 cesti lapte, 4 linguri miere, 1 baton de vanilie, 4 galbenusuri, 1 varf de cutit sare, 2 mere (mai moi), unt sau margarina pentru forma, 4 linguri dulceata sau marmelada de afine, 50 g stifturi de migdale, cateva bucatele de unt pentru pus deasupra.

Mod de preparare: Se spala orezul sub jet de apa, se scurge bine, se pune intr-o cratita impreuna cu laptele, mierea si batonul de vanilie (crestat pe lung) si se lasa sa se umfle – la foc mic – circa 30-40 de minute. Se ia de pe foc, se lasa putin sa se raceasca si se incorporeaza galbenusurile. Se curata merele, se taie in doua si se asaza intr-o forma de budinca unsa cu unt sau margarina. Peste fiecare jumatate se pune cate-o lingurita de dulceata de afine si se presara cateva stifturi de migdale. Se toarna orezul in forma (de jur-imprejurul merelor), se pun din loc in loc bucatele de unt si se baga in cuptorul incins la 180-200 grade C. Se rumeneste 15-20 de minute si se serveste imediat.

Eu mai stiu sa fac sos de mere,salate de mere cu diverse altele legume si zarzavaturi,de exemplu cu telina rasa,insa poate ca stiti si voi retete cu mere,exclus prajitura  .


Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Mancaruri și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

37 de răspunsuri la Mâncăruri cu mere

  1. sanda zice:

    Ceau, iubita.

    Eu mai pacalesc in cate-o salata de fructe…acolo strecor si cate-o juma` de avocado, care din motiv ca este gras, nu-l mancam. 😉
    Pusilica!

  2. ioana zice:

    O reteta care o fac eu : PIURE DE MERE
    – CURAT MERELE de coaja,cotoare,samburi si le tai cubulete. Intr-o cratita pun ulei iar cand uleiul este fierbinte pun merele si le calesc 5 min. apoi adaug 50-100 gr de vin ,depinde dupa cate mere am si dupa ce au fiert fac piureul normal. Il servesc la fripturi.

  3. ioana zice:

    Corectez ml vin.

  4. Elisa zice:

    Sanda,ciao draga mea,ce mai faci?au plecat copiii?
    avocado mi l-as pune pe fata,hahaha! Dar,de unde iau eu nu am gasit decat fie ff tari si necoapte fie fleci ferfenita si stricate,asa ca m-am lecuit de avocado.Insa iau rodii,ne plac grozav mai ales dupa ce stau cateva zile in bucatarie pana li se usuca putin cojile si apoi se fac tare dulci si bune.Samburii nu-i inghit ca mi-e frica,eu am un singur rinichi mare-mare si nah…

  5. Elisa zice:

    Ioana,
    asa? dar in piure mai pui ceva sau doar il freci spre a se face pufos?pui lapte si unt?

  6. Elisa zice:

    Sanda,in salata de fructe ce lichide pui? ca eu nu fac si sora mea face o supa de fructe dar nu am luat reteta.

  7. Lia zice:

    Buna seara, Elisa!
    Stii cum fac eu salata de fructe?
    Toc fructele cubulete.
    Adaug un iaurt de fructe peste ele…
    Sau un iaurt simplu, cremos, omogenizat cu 3-4 linguri de miere…
    E o salata delicioasa… O sa postez reteta pe blog… e tare buna..Asa ii pacalesc pe strunfi sa consume fructele… 😉

    Te pup!

  8. Elisa zice:

    Lia,
    asa?niciodata nu am combinat fructe cu iaurt,mi-e cam frica,asa ca si de fructe+lapte,nu indraznesc.Insa as pune alte lichide care se pot pune in salata de fructe dar fara lactate,de exemplu coniac,zeama de lamaie,ulei de masline si…si mai ce?

  9. dumi zice:

    He,he,he. Cum sa stau cu memoria? Pai rau, dezastru total. Uit “dela mana pan la gura”
    Dar apropo, asa de conversatie si strict legat de memorie si de perioada campaniei de taxare si de schimbare a legilor dela o zi la alta prin care trecem. Eram eu la varsta copilariei cand baietilor incepe sa le placa fetele. Si ma jucam eu cu inca vreo 6 baieti cu o fetita din cartier frumoasa foc. Numai ca fetita cu pricina tot perdea si de cate ori pierdea spunea “ pai nu asa se joaca” pai cum? Uite asa, si schimba regula in favoarea ei. Iar jucam jocul cu pricina si iar pierdea. Si iar schimba regula. Eu am prins smecheria si mi-am vazut de joca cu alti copii. Si de atunci niciodata nu m-am mai jucat cu copii sau oameni maturi care schimba regula asa din mers. Si inca o observatie. Intr-o zi l-am vazut pe tatal fetitei cu pricina, si nu mi-a placut de el. Iar de atunci judec oamenii si dupa parintii sau mentorii lor. Stii cum e proverbul.
    Nu stiu dece am scris asta. In nici un caz ca sa ma dau destept.
    Apropo. Am facut reteta aceia nr.2, de mere dar nu cu muschiulet ci cu ceafa de porc si a iesit un deliciu. Cred ca dela asta mi se trage. Ca daca mancam ceai cu paine ma gandeam la retetele tale. Cred ca asta gandesc si cei care se joaca cu noi de-a mancarea sanatoasa adica la „ceai cu paine” si ne explica cum sa ne jucam de-a Criza joc creat tot de ei.

  10. dumi zice:

    He,he,he. Cum sa stau cu memoria? Pai rau, dezastru total. Uit “dela mana pan la gura”
    Dar apropo, asa de conversatie si strict legat de perioada campaniei de taxare si de schimbare a legilor prin care trecem. Eram eu la varsta copilariei cand baietilor incepe sa le placa fetele. Si ma jucam eu cu inca vreo 6 baieti cu o fetita din cartier frumoasa foc. Numai ca fetita cu pricina tot perdea si de cate ori pierdea spunea “ pai nu asa se joaca” pai cum? Uite asa, si schimba regula in favoarea ei. Iar jucam jocul cu pricina si iar pierdea. Si iar schimba regula. Eu am prins smecheria si mi-am vazut de joca cu alti copii. Si de atunci niciodata nu m-am mai jucat cu copii sau oameni maturi care schimba regula asa din mers. Si inca o observatie. Intr-o zi l-am vazut pe tatal fetitei cu pricina, si nu mi-a placut de el. Iar de atunci judec oamenii si dupa parintii sau mentorii lor. Stii cum e proverbul.
    Nu stiu dece am scris asta. In nici un caz ca sa ma dau destept.
    Apropo am facut reteta aceia de mere dar nu cu muschiulet ci cu ceafa de porc si a iesit un deliciu. Cred ca dela reteta ta mi se trage. Ca daca servesc “ceai cu paine” adica mancare sanatoasa (asa precum propune jocul la moda) nu mai apuc sa fac comentarii.

  11. g1b2i3 zice:

    Draga CELLA,cred ca doar sos de mere sau mere in diferite salate am mancat,insa prajituri si placinte cu mere am mancat cu mare pofta! 🙂
    Un sfarsit de saptamana minunat!

  12. Elisa zice:

    Dumi,
    1. eu nu schimb regulile din mers
    2.ma mandresc cu origininea mea
    3.nici eu nu stiu de ce ai scris asta.

    Care reteta a mea?

  13. Elisa zice:

    Gabi,
    o da,prajitura cu mere e buna,dar e si dulce si nu inlocuieste felul2.Cel putin la noi 🙂
    Draga mea,iti multumesc pentru urari si eu iti doresc la fel si multa sanatate 🙂
    Te-ai gandit la CELLA cand ai scris dar nu sterg 😀

  14. g1b2i3 zice:

    Draga Elisa,ai dreptate.
    Am trecut pe la CELLA inainte si am rams cu gandul la ea.E foarte trista.
    Se pare ca sunt afectata de …”roza”.
    O zi minunata!
    Acum trec si eu la treburile de sambata.gata cu netul. 🙂

  15. Elisa zice:

    Gabi,
    e trista ca asa este cand pierzi pe cineva apropiat asa cum am priceput eu din ce-am citit 😦
    Mi s-a intamplat si mie,stai linistita ca este o boala usoara,asta cu „roza” 😆
    Si eu musai sa fac treaba si este si timp frumos,ar trebui sa plec pe strada sa ma misc ca al meu trage de mine…insa mi-e o lene de ma doare 😀
    De luni mere la slujba asa ca fac ce vreau hahahaha!
    Sa ai spor in ce faci! 🙂

  16. ioana zice:

    Nu pun nimic Elisa il freci bine ,e un pic acrisor si are aroma de vin.E o reteta de la fica mea din Spania.

  17. ioana zice:

    Ma uit la vailingul tau cu mere cu ” jind” pentru ca e singurul soi de mere care imi plac,nu exagerez dar intr-o zi maninc cam 1,5 kg,o fi bine o fi rau? Rau e pentru ‘ mnealui ca umbla tot orasul ca sa-mi gaseasca mere ionatane. Am cam facut abuz de dulciuri cu toate sarbatorile iar acum stau in fata calculatorului cu o cana mare de ceai de DUD + vreji si frunze de afine. Am citit eu pe net ca e bun pentru a scadea zaharul din sange.

  18. Vania zice:

    Am să încerc reţeta 2…

  19. sanda zice:

    Au plecat, draga mea, multumesc; a ramas un gol…nu ma-ntreba. :(((

    Elisa draga, niciun lichid nu adaug, doar o lingura de miere, amestec si lasa ele un pic, cat sa nu ni se opreasca in gatlej. 😉
    Asa de pamplezir, presar niste fulgi de porumb deasupra si gata micul dejun…este satioasa si sanatoasa, zic eu.
    Cici cu bengheu` lui, evita bananele…ma sacrific eu, ce sa fac?…

    Peseu…mi se pregateste orhideea sa infloreasca!!! stii ca era cat pe-aci sa o duc in pivnita!…noroc ca m-ai oprit ,,din drum”.
    Te sarut, weekend placut, sa ai! 😀

  20. MIRA zice:

    FICAT DE VITA CU MERE
    ficat de vita 1 kg, ceapa, mere, patrunjel verde, ardei iuti, masline, bulion
    Mod de preparare: Ficatul se transeaza in felii de 1 cm grosime se pune sare si piper dupa gust se prajeste in sange, in uleiul ramas se caleste ceapa taiata julien intr-o craticioara, se topeste unt in care se prajesc pe ambele parti felii de mar taiate orizontal, se pun peste ficat in gaura de unde a fost scoase semintele se pune o maslina. In untul ramas se mai adauga unt se topeste, se adauga patrunjelul tocat marunt 2-3 ardei iuti, dupa care se stinge cu bulion, in momentul cand clocoteste se toarna peste ficat ceapa si mar, se serveste cu cartofi natur sau dupa plac prajiti.

    CARTOFI GRATINATI CU MERE
    750 g cartofi rosii, 3 mere acrisoare, 2 linguri suc lamiie, sare, piper, cimbru tocat, 250 ml smintina, 150 g brinza de vaci, 2 linguri unt
    Cartofii se sapala, se curata si se taie felii. Merele se taie sferturi si li se scot cotoarele. Se taie pulpa felii si se stropesc cu zeama de lamiie. Intr-o forma unsa se aseaza straturi alternative de cartofi si felii de mere. Pe fiecare strat se presara sare, piper si cimbru. Se toarna deasupra smintina, brinza rasa se presara si se repartizeaza untul fulgi. Se coace 45-50 min.
    Se serveste fierbinte, garnisit cu cimbru proaspat. Poate fi o garnitura delicioasa pentru pulpa de miel.

    CARNE DE PORC CU MERE
    500g carne de porc, 3 mere (acrisoare, de preferinta), o capatana de usturoi, ulei, condimente, iaurt (sau smantana)
    Se taie carnea in fasii de 3 cm, potrivit de groase si se frige in ulei. Merele se curata de coaja, se taie felii si se prajesc. Se fierbe intr-un castron apa cu vegeta. Cand e gata carnea, adaugam merele prajite si apa cu vegeta, astfel incat apa sa acopere carnea si merele. Si lasam sa fiarba sub capac, pana nu mai este apa. Cand e gata, punem usturoi taiat felii si luam cratita de pe foc.
    Se pune carnea cu merele pe un platou si se lasa cateva minute, dupa care punem iaurt cat dorim.

    COASTA DE PORC UMPLUTA CU MERE
    750 gr. coasta proaspata, 1/2 kg. mere, cimbru, sare, piper, 3-4 boabe ienibahar, 1/2 pahar vin, 1 lingurita faina
    Se alege o coasta mai mult lunga decit lata, se taie la mijloc ca sa formeze o punga, lasind o margine de 2 cm imprejur. Se freaca cu sare, piper, cimbru si boabe de ienibahar pisate. Se umple punga cu merele curatate de coaja si de seminte, taiate in sferturi. Se coase punga si se asaza coasta in tava cu 1/2 ceasca apa fierbinte. Se acopera cu un capac si se fierbe la foc moale cam 1/2 ora. Se intoarce coasta, se adauga inca 1/2 ceasca cu apa fierbinte si se lasa sa fiarba iar 1/2 ora. Se scoate capacul si se da la cuptor sa se rumeneasca. Cind este gata se scoate friptura iar in sosul ramas se adauga faina care se stinge cu vin. Dupa 2-3 clocote se strecoara. Dupa ce s-a racit friptura se scoate ata, se asaza pe o farfurie, iar deasupra se toarna sosul.

    LIMBA CU MERE
    1 limba de vita sau porc(cca. 1 kg.),
    100g.ulei,
    2 morcovi,
    2 cepe,
    100g.zahar,
    1 kg.mere,
    sare;
    1.Limba se fierbe in apa cu sare, morcovi si ceapa.Cand este fiarta ,se curata de pielite si se taie felii.
    2. Merele se curata de caja si seminte , se taie sferturi si se „trag” putin in ulei , la foc iute.
    3.Din zeama in care a fiert limba , se scot zarzavaturile si se pun merele trase ,feliile de limba si zaharul putin caramelizat.Se lasa sa fiarba 1/2 ora ,la foc mic, sa scada sosul.
    4.Se serveste preparatul cu garnitura de cartofi-natur, piure, crochete de cartofi-si un vin rosu rece.

    CREMA DE BRANZA DE VACI CU MERE
    * 200 g branza de vaci
    * 500 g mere
    * 150 g miere
    * 50 g nuci pisate
    * 1/4 lingurita scortisoara
    * 1 lamaie coaja rasa
    * zeama de la lamaie
    – Merele se coc intregi la cuptor si apoi se trec prin sita.
    – Merele se pun intr-un bol, se adauga zeama de lamaie, coaja rasa de lamaie, scortisoara, branza de vaci si se mixeaza pana ce compozitia se omogenizeaza, apoi se adauga mierea si nucile pisate.
    Se pune la frigider.

    CIULAMA DE CIUPERCI CU MERE
    * 1/2 kg ciuperci
    * 4 mere
    * 50 g unt
    * 50 ml ulei
    * 7-8 catei de usturoi
    * 8 linguri pline faina
    * 2 l apa
    * 1/2 lingurita cimbru praf
    * 1/2 lingurita piper praf
    * sare
    * frunze patrunjel proaspat
    * frunze busuioc proaspat

    Mod de preparare: – La ciuperci li se rup coditele si se spala foarte bine, apoi se pun la fiert in apa rece cu un praf de sare.
    – Intr-un alt vas se pune apa, faina, usturoiul tocat marunt, uleiul, 1/2 lingurita cimbru praf, sare si se pune la foc potrivit si se amesteca mereu, Dupa ce compozitia s-a ingrosat si a dat 2-3 clocote se trage de pe foc.
    – Ciupercile dupa ce au fiert se scurg de apa si se taie in cubulete sau dupa pofta inimii si se pun in compozitia cu faina.
    – Merele curatate de coaja si seminte, se taie in cubulete si se pun si ele in compozitie, se adauga untul si piperul, se pune pe foc si se lasa sa fiarba 10-12 minute amestecand mereu pentru a nu se prinde pe fundul vasului.
    La servire se pun frunze de patrunjel proaspat si frunze de busuioc proaspat tocate marunt si se serveste fierbinte cu mamaliguta.

    PUI CU MERE
    1/2 kg mere
    5 pulpe de pui
    70 g unt
    sare si piper dupa gust
    1 lingurita zahar brut
    Se unge un vas mai mare de yenna cu unt si se asaza jumatate din cantitatea de mere curatate de coaja si de samburi, taiate felii. Peste acestea se asaza pulpele de pui, se condimenteaza cu sare si piper, unse cu putin unt, apoi se acopera cu restul de mere taiate felii. Deasupra, se pun din nou bucatele de unt, se presara zaharul si se acopera vasul cu folie de aluminiu, se dau la cuptorul incins la 200 grade C si se coc timp de 30-35 de minute.
    Am selectat cateva retete de pe Gustos.ro…nu sunt prea sofisticate…pentru maine incerc un dulce – cea cu branza de vaci,restul…mai incapi in haine?:D

  21. dumi zice:

    Vai de mine Elisa, cum sa gandesc eu asa ceva, pacatele mele, darmite sa si scriu.
    Uite ce am vrut eu sa spun asa ca un comentariu adica o parere, a mea: Ca am facut reteta Muschiulet cu fructe(culinar.ro) si mie mi-a placut. Voi incerca si cea cu branza de burduf dar pana atunci adica azi voi face friptana cu piure de mere dela Ioana.
    -In legatura cu povestea cu fetita asta seamana cu ce fac guvernantii acum de se schimba dela o zi la alta si se intrec unii pe altii la nascocit biruri sub diverse pretexte sa ne zapaceasca de tot iar daca ne punem la mintea lor si jucam jocul acesta riscam sa ajungem ca ei. Cand am scris asta mi-am adus aminte de o poezie care circula in state printre tineri asa ca e bine de stiut: “When I was a boy of ten”. Daca te intereseaza bine, daca nu,nu. Eu nu oblig pe nimeni. Iar de mancarea sanatoasa pe care ne-o propun, sa o manance ei sanatosi.
    -Cat despre memorie stiu ca am promis sa scriu mai rar si asta nu pentruca sunt suparat cumva, deoarece cu tine si sa te certi este o placere ci pentruca ma bate gandul sa ma intorc in State pentru o vreme iar daca voi fi acolo nu voi mai avea prea mult timp de bloguit, ca acolo e una din doua, ori ai timp si nu ai bani, ori ai bani si nu ai timp, pe alese, iar eu any whay aleg a doua varianta. Sper ca am fost mai clar acum. Si sa ne intelegem, eu nu intentionez sa ofensez sau sa oblig pe nimeni. Ca se intelege uneori altceva probabil ca este culpa mea, gandesc in doua cum sa le spun “culturi” ?, care se bat cap in cap.

  22. Shari zice:

    Draga Elisa, chiar daca iti scriu cu o mica intarziere, sa stii ca urarile mele au aceeasi intensitate.. …Iti doresc sa ai un an excelent, sa fii sanatoasa, iubita si apreciata, sa te bucuri in continuare de linistea caminului tau alaturi de sotul iubit, sa savurezi micile tale delicii zilnice …

    … in curand incep si lucrarile la legumitele tale , asa ca…CE BINE E DE UNII 😛 😛 😛

    La multi ani! , cu multe bucurii, sanatate si optimism !

  23. Elisa zice:

    Ioana,
    o sa fac maine la friptura 🙂

    Vania,
    o si vad in farfurie 😀 Sa-ti iasa bun !

    Sanda,
    ma bucur pentru orhideea ta.A mea face o frunza 😀
    Desigur ca fructele lasa zeama insa ma gandeam daca nu „imbeti” un pic 🙂

    MIRA,
    merci mult,ma voi uita la ele si o sa incerc.Raman datoare…cat ai muncit pentru mine!!!
    Vre-o gradina nu gasisi? 😀

    Dumi,
    am inteles acum 😀
    Mult noroc in State!

  24. Elisa zice:

    Shari,
    cat te-am asteptat!!Insa presupunand ca esti in conted,la bine deci,am asteptat cuminte 😀
    Bine te-ai intors.Iti multumesc si eu iti doresc sa ai un an bun,sa te gaseasca norocul cel mare si trainic,sa fii fericita!Te pup,draga mea 🙂

  25. Shari zice:

    Aaaaa, Elisa… ma faci sa ma emotionez rau de tot.. Multumesc din suflet!!

  26. Elisa zice:

    Shari,
    sa ne povestesti ,cu poze,despre vacanta ta.Sunt sigura ca a fost undeva mai departe si mai exotic 🙂

  27. sanda zice:

    La micul dejun alcohol, Elisa? nici chiar asa. 😉
    Glumesc.
    So…sa precizez: o mancam la micul dejun, adica pe stomacul gol…eu nu sunt adepta micului dejun copios; uneori ma limitez la un nectar natural de fructe. 😛

  28. Elisa zice:

    Asa?Bine.Ziceam si eu ca de facut nu fac,n-am facut niciodata decat salate de legume in care puneam si mere cateodata,insa fructele imi place sa le musc,hahaha!D’aia intrebai ca am mai vazut retete asa stropite cu coniac,cu rom sau alta licoare ca lichiorul 🙂

  29. sanda zice:

    Eu musc rosiile si ouale fierte si la restaurant…ce zici de mine?…zic eu: neam prost. 😉
    Soro, nu le simt gustul daca le tai!
    Duminica frumoasa, cata a mai ramas. 😀

  30. Elisa zice:

    Sanda,
    asta ziceam si eu ca trebuie sa le musc ca sa-mi placa :)Dar cine-ti da tie mere la restaurant? ;)Oricum eu n-am mai fost la restaurant din America,acolo mergeam adesea in weekend si tare-mi placea 🙂
    In Ro n-am mai fost la restaurant de la….de la vre-un banchet,sau de la nunta fiului nostru,nu mai stiu,deci demult,tare demult 😀

  31. sanda zice:

    Ohohoho, draga mea! nici eu nu-s vreo umblata prin carciumi…merg de doua ori pe an in statiuni la tratament si acolo, vrand-nevrand, mananc la restaurant…nu de fite, of course. 😉
    Am ghiocei aproape infloriti, in curte!
    Pusilica. 😳

  32. Elisa zice:

    Si eu.Nu-s deschisi dar o sa-i pozez maine.Merci mult.Te pup.

  33. Victoria zice:

    Foarte interesante mancarurile.Nu am incercat niciodata mancaruri cu fructe pentru ca nu-i plac sotului.La el ori e alba ori e neagra 🙂 .Auzi,cica ce-i aia mancare cu fructe,ca ori e mancare ori e desert hihi.
    Asa ca…
    Dar la vara am zis ca incerc si eu retete mai deosebite.Pentru mine si David(daca o vrea).Ca Marius o sa fie o perioada pe langa tine,in Fagaras. 🙂
    Oricum acum, bebica mea e cam mofturoasa si aproape ca nu am ce sa aleg cand mananc.Cam de la orice ma ia greata.La mine,in loc sa inceapa sa imi treaca greturile,parca ma iau mai rau. :))
    Dar nu-i nimic,asa poate nu ma mai ingras ca la prima sarcina.

  34. Elisa zice:

    Asa?deci este fetita ca de la baiat nu ti-e greata,eu nu am avut greturi atunci 🙂 Ma bucur sa fie sanatoasa sa nasti usor!Va fi geamana sau rac?

    Cat priveste gusturile totul are un inceput.Incepe si sa vezi ca o sa manance cand n-are ce face.Eu asa am facut cu al meu,multe din ce nu facea ‘nainte,nu manca ‘nainte acum face si mananca,hahahaha!si cat priveste mancatul fructelor dar cu placere si nu de musai poate sa-mi multumeasca 🙂
    Cand vine la Fagaras sotul tau,la vara? Ramai singura tocmai cand ai nevoie de mare ajutor,sau nu pentru 3 luni la vre-un curs?

  35. Victoria zice:

    Buna dimineata Elisa.
    Speram si noi sa fie fetita,insa si baiat daca este , tot ce conteaza e sa fie sanatos.Si sper sa fie rac.Sotul meu e rac(tu la fel) asa ca sunt convinsa ca ar fi o zodie excelenta pentru copilul meu. 🙂

    Sa stii ca si la noi s-a intamplat asa cu mancarea.Multe din ce nu mancam inainte mancam acum.Dar stii ce o sa fac? O sa fac mancarea si ,pana nu mananca nu gusta,nu-i voi spune ce am pus acolo.hihi

    Marius o sa plece luna viitoare in Fagaras,face pregatire 5 luni pentru Afganistan.Apoi,imediat ce nasc, va pleca 6 luni.Atunci va fi cu adevarat greu.Singura, cu 2 copilasi.Dar sper ca Dumnezeu sa aiba grija de el,sa treaca si peste asta, si sa il aduca sanatos acasa.

    Deocamdata sunt fericita.Azi incep sa fac o parte din bagaje,caci maine voi pleca la tara sa facem curatenie si sa ne pregatim de mutare acasa la noi,in sfarsit.Probabil ca la sfarsitul lunii vom fi acasa.Abia astept.
    Te imbratisez si iti doresc o zi minunata.

  36. Elisa zice:

    Buna dimineata draga mea 🙂
    O…ce de vesti! Sa va ajute Dumnezeu sa fie totul bine.In viata trebuie sa iei hotarari si da,asta este o hotarare pentru familia ta.De aceea ma rog sa se termine totul cu bine si tu sa razbesti singurica cu copilasii si gradina,dar din august incolo nu mai este decat de cules de prin gradina si de facut conserve.Iti doresc multa putere si sa depasesti cu bine viitorul apropiat,Domnul sa aiba grija de voi toti.Cat priveste sederea sotului tau o vreme la Fagaras tinem legatura prin email 🙂 Te imbratisez cu mare drag dorindu-ti tot binele din lume 🙂

  37. Victoria zice:

    Multumesc mult de urari.Te imbratisez si eu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s