Alte conserve

Munca de conservare, a produselor din gradina mea, continua.Azi am facut doua si am inceput-o pe a treia treaba ,astfel:

1.aveam macesele culese de cateva zile,am vazut ,de cand le-am cules ca,desi nu cazuse bruma,unele erau deja moi.Pana astazi s-au inmuiat aproape toate.Mi le-am asezat pe masa in fata si am inceput sa le rup coditele si mustatile,care ieseau cu tot,ramanand numai fructul format din coaja,pulpa moale,semintele si tepele acelea dintre seminte.Am citit diverse lucruri facute din ele,insa eu vroiam ceva pe care sa-l folosesc zilnic,sa iau cate-o lingurita s-o dizolv intr-un pahar cu apa si sa-mi iau portia de vitamina C ,la iarna.Mi-a venit ideea de a le inchide intr-un borcan impreuna cu miere de albine.Se vor pastra,nu se vor degrada si vor sta nefermentate oricat,ca orice tinut in mult zahar.O sa vedem, daca am avut o idee buna, la iarna.Deocamdata arata asa

MACESE

MACESE IN MIERETrebuie sa spun ca erau deja moi macesele.

2.Rosii mici culese demult,inca mai am de cules din gradina cu nucul,erau semistafidite si le-am uscat.Mi-au iesit 3 borcanele in ulei si condimente.Reteta este la alte doua posturi cu acest titlu:Rosii uscate.

ROSII USCATE IN ULEI

3. piersicile se duc,se tot duc,cad pe jos de la vant,de la prea multe,de la …coapte.Noi le adunam si le selectionam.Insa cele  din pomi,care inca nu au cazut ,sunt mult mai faine.Azi domnul cu laptele mi-a cerut mai multe,dar din pomii aia din fata unde sunt mari si colorate frumos,ca maine au ziua recoltei la Cincsor,la secta lor si sa duca acolo.I-am cules un cos din cele mai faine,doar sunt pentru biserica lui.

Asa ca m-am apucat sa le conserv,am,,pus de gem,in zahar pana maine.4 kg de piersici jumatati si 1 kg de zahar.Maine le voi fierbe in cuptor.

GEM DE PIERSICILe amestec de cateva ori pana maine dimineata,pana atunci se va dizolva zaharul,se va forma un suc dulce si cand le voi pune in cuptor…o sa aiba in ce sa fiarba,fara sa se prinda de cratita.

UpDate: 10 borcane pe care le-am pus in cuptor cu foc la minim si usa deschisa vreo jumatate de ora pana s-a intors sotul meu si le-a capacit.Apoi le-am pus la perna.Sunt si azi fierbinti,dupa 2 zile.

10 borcane gem de piersici

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Mancaruri, utile și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

8 răspunsuri la Alte conserve

  1. matilda zice:

    Arată grozav măceşele în miere ! Bine că n-ai probleme cu glicemia. Astăzi am făcut salata de gogoşari, despre care ai scris şi tu. A ieşit o minunăţie ! Să ai o dumnică plăcută !

  2. Elisa zice:

    Matilda,
    daca ai probleme cu glicemia infuzia de urzica,de doua minute, este un remediu.Noi bem zilnic,eu o cana si sotul meu 3 cani inainte de masa.Avem sub 95 si el a fost depistat cu diabet,dar de cand am aflat de urzica este mereu sub 98 si nu ia medicamente.
    Eu nu cred ca o lingurita de miere pe zi este grav.Vezi ca este un post Urzica si aolo am scris si reteta asta de ceai.
    Ai facut gogosari in sos?Fain 🙂

  3. matilda zice:

    Mulţumesc pentru sfat. Am mare încredere în plante şi în puterea lor tămăduitoare, aşa că voi bea ceai de urzică . Duminică plăcută, Elisa .

  4. Elisa zice:

    Matilda,
    imi pare rau ca nu ai stiut mai demult.Ai grija,pune intr-o sita urzica uscata si toarna peste ea apa clocotita,astfel ca sa ajunga apa la urzica,lasi doar 2 minute sa stea urzica in apa(nu mai mult ca cica isi pierde tocmai acele principii active care fac sa scada glicemia) si apoi o scoti sita cu urzica din apa.
    Multumesc frumos si tie la fel! 🙂

  5. ioana zice:

    Elisa imi dai o noua tema de facut:macese in miere de albine?ok o facem si pe asta ca tot santem noi adica eu si cu cel de langa mine adepti ai naturii.Maine se presteaza ca nici urzici nu am cules destule asa ca e ocazia buna sa culeaga dumnealui macesele si eu urzicile.

  6. Elisa zice:

    Ioana,
    asta-i inventia mea,nu stiu cum se pastreaza,doar incerc anul acesta ca de fiecare data le strangeam de prin curte si le lasam pamna deveneau negre,nu le foloseam la nimic,saca acum m-am hotarat sa fac ceva si asta-i ideea caremi-a venit-cu miere.Vom vedea daca iese ceva sau nu 🙂
    Spor la cules,orice ati culege! 😛

  7. Hey, great blog…but I don’t understand how to add your site in my rss reader. Can you Help me, please 🙂

  8. Elisa zice:

    Bill Bartman,
    pai daca nu stii romaneste la ce ti-ar folosi sa add site-ul meu in RSS-ul tau 🙂 ? Chiar nu te pot ajuta,scrie-mi romaneste si apoi iti raspund la obiect. Toate bune!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s