Cum se culege inflorescenţa de brocoli

UpDate 31 iulie:

Anumite legume au proprietati anticancerigene. Brocoli si varza produc in timpul mestecarii si digestiei o substanta care poate opri dezvoltarea unor celule cancerigene. Cercetatorii de la Universitatea Berkeley (California, SUA) te sfatuiesc sa mananci mai des brocoli si alte legume asemanatoare caci ele ajuta la intarirea sistemului imunitar. Daca organismul tau are un scut de protectie mai puternic el se poate feri cu mai putin efort de boli. Compusul pe care il degaja procesul de digerare al legumelor mentionate ajuta in cazul cancerului de san si de prostata. El impiedica divizarea celulelor bolnave si multiplica celulele albe care protejeaza organismul impotriva infectiilor. Asadar are o actiune dubla, iar un sistem imunitar solid poate distruge celulele cancerigene.
de Simona Esanu

Cancerul de prostata

Legumele de culoare verde inchis si cele care fac parte din familia in care se incadreaza brocoli, conopida si varza scad sansele de aparitie a cancerului de prostata. Journal of the National Cancer Institute (SUA) evidentiaza rolul major al legumelor si fructelor in alimentatia ta si scoate in evidenta, conform studiilor, aportul benefic pe care il aduce brocoli sanatatii. Alt ingredient din compozitia acestei legume s-a descoperit ca ajuta la combaterea unei boli dermatologice rare, EBS. In astfel de situatii pielea prezinta basici si fisuri.

Ceva gustos


Iata si o reteta simpla cu brocoli. Ea este recomandata de Otilia, o impatimita a gastronomiei dar si a internetului. Ingrediente: un brocoli mediu, o cutie de smantana, doua oua, 200 g cascaval ras, sare si piper. Brocoli se fierbe circa 10 minute in apa cu sare. Apoi se aseaza intr-o strecuratoare cam 20 de minute. Intre timp, ia un vas special si tapeteaza-l cu margarina si faina. Bati cele doua oua cu smantana, sare si piper. Aseaza brocoli in vasul pregatit si acopera totul cu cascavalul ras. Apoi toarna smantana deasupra si da la cuptor, la foc mediu, pana cand se rumeneste deasupra.

Pentru mai multe retete gustoase descopera Naked Food si intra in contact cu specialista 121 in gastronomie: osmanda@121.ro.

Eu zic sa nu-l fierbeti mai mult de 2…3  minute ca se face fleci,mai ales inflorescenta,toata se destrama si isi pierde si proprietatile.Deci,nu fiert mult…O sa fac si eu reteta asta.

Cand mijlocul   plantei are o structura ca asta…

S6301903 BROCOLIse rupe pur si simplu cu tija de cativa centimetri si se cicatrizeaza asa

CULES CENTRULiar din laterale cresc alte inflorescente mai mici

RAMURI LATERALEcare se culeg inainte de  a  li se deschide bobocii,caci brocoli pe care o mancam este floarea,asa ca si conopida.

BROCOLIPe astea eu le culeg cu tijele cat mai  lungi,caci sunt bune si tijele.Dupa ce se oparesc 2 minute se taie tijele de langa floare si se curata de piele,caci tija are o piele atoasa(pe care o mananca la noi cainii  ).

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Gradina si gradinuta, legume și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Cum se culege inflorescenţa de brocoli

  1. Victoria zice:

    Foarte frumos broccoli ai.
    La mine broccoli nu este asa de indesat.E imprastiat tare.Asa ca il las sa faca ce vrea.Oricum nu am mai avut timp si de el o perioada,asa ca nu ma asteptam sa imi dea cine stie ce productie.La anul o sa pun in graina definitiva si atunci poate voi avea mai mult timp sa il ingrijesc.

  2. Elisa zice:

    Victoria,
    pai se imprastie,adica buchetelele ies unele mai sus decat altele,cresc neuniform adica dar asta dupa ce trece de faza asta compacta cand trebuie luata.
    Sa-ti ajute Dumnezeu sa faci la anul asa cum iti doresti si neaparat sa inchideti la strada cu gard compact,sa nu se mai vada din strada tot ce ai tu in gradina.Desigur ca la anul va fi mai bine ca vei avea experienta mai multa.Te imbratisez si-ti doresc binele 🙂

  3. incertitudinea zice:

    🙂 Multumesc 😉

  4. Elisa zice:

    incertitudinea,
    m-am gandit la tine si trebuia sa-i fac un post si acestei legume,desi unii zic ca-s mofturi,ca toata lumea…brocoli,brocoli…si sunt chestii de fite…Aiurea…eu stiu cat de important pentru organism este sa mananci cat mai diversificat,cat mai multe feluri de legume si fructe nu numai cartofi…cum manaca astia pe aici…si-au crescut copiii cu cartofi prajiti,dimineata,inainte de a pleca la scoala le facea bunica lor,la pranz isi faceau singuri tot cartofi prajiti,iar seara,fiindca vroia si muma-sa sa mance,ca nu apucase…facea ea si mancau cu totii.Si uite ca-s sanatosi…dar cam grasi,ma rog,ce m-o fi apucat sa-ti spun tie asta? A,da…o sa caut sa updatez cu importanta in alimentatie a brocoliului… 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s