Blog Stats
- 911.129 hits
-
Articole recente
Arhive
Comentarii recente
Categorii
- 2008
- 2009
- 22 Decembrie 1989
- Amintirile mele
- Andreea gateste
- Anul Nou
- arhitectura
- arta
- Australia
- bauturi
- Blog nou
- blogerim
- bloggerind
- Bolile legumelor si tratarea lor
- Calatorii
- CRACIUNUL
- cuelisa
- Daruri din suflet
- exporta
- flori
- fotografie
- Frezii
- Gradina si gradinuta
- gradini
- gradini de legume
- imagini din lume
- Inmultirea plantelor
- Lara Nicole
- legume
- LUMINA SFANTA
- Mancaruri
- Mancaruri traditionale de sarbatori
- Nasterea
- Nepoata mea si familia ei
- Observatii curente din viata
- Opinii
- Orhidee
- plante
- pomi
- primavara
- Prognoza meteo
- Rasaduri
- Retete de la vizitatorii mei
- Retetele mele
- Romania
- Sarbatoare in blogosfera
- Sarbatorim
- TRATAMENTE CHIMICE
- Uncategorized
- utile
- Vizitati gradinaelisei
- zicerea Elisei
Blogroll
- 7 COLINE-CONSTANTIN
- ADI HADEAN
- ADRIAN VOICU NELINISTITU'
- Agenda din Timisoara
- Alice in Australia
- ALICE NASTASE
- ALTFEL DE DISPERARI->altfelderespirari
- Amar de zi
- Amelie’s blog
- ANA USCA
- AnaAyana
- Andi
- ARTICOL DIN EV.Z.RO CARE MA INTERESEAZA
- AU BEAU MILIEU D'UN REVE -SCARLET AURORA
- AUGUSTIN RADESCU
- BELLE DE JOUR
- BLOG,CA SA FIU TRENDY
- Blogul Oanei
- BRADUT FLORESCU
- Bucataria Adrianei
- Caius
- CALIN HERA- PA-uri si MIRARI
- Carmen 2
- Carmen Sylva
- CIUPERCUTZA
- CODEUS
- COMUNITATE FOTO
- Cosmin Stafanescu
- CUINA BANATEANA
- Daiana's Blog -Irena Daiana
- DIACRITICA
- DIANA ALZNER
- DOR DE VARA
- DORIN TUDORAN-alta adresa
- Elitte
- EXASPERARI-e-killer-AGNOSTICUS
- FATA DIN VIS -GABRIELA ILIES
- FERMIERUL
- Fotografie-Home
- Gabi-g1b2i3
- GABRIELA SAVITSKY
- Gardening in Kritz
- GEORGE SERBAN
- GHIOCEL07
- GRADINA DE LEGUME
- GRADINA FERMECATA-Ba_Laura
- GRADINA MEA
- Gradina pasiunea mea -Victoria
- Gradina visata a Alexandrei
- Gradinar dupa ureche -DANA
- grADINUCA NOUA
- Gunoaiele din mintea mea (Dono)
- ILINCAOTGRAMESTI'S BLOG
- IMPERATOR TRAVEL
- IN CASA (SI GRADINA)
- INCERTITUDINI
- IOAN USCA
- IOAN SORIN USCA TEOLOG
- Isabellelorelai
- IULIA ELIZE
- JURNAL DE VIATA
- LA PALAT
- La Castel
- Laura's blog
- lenesrau's Blog
- Lia cu gradina si credinta
- LIA'S BLOG
- Lilick
- LOC DE IUBIT (ANIMALUTELE)
- LOC VIRAN
- MADALINA IONESCU
- Marius Aldea -poezie,poeme
- Maryanne
- Mesterulmanole
- MINUNILE DIN GRADINA MEA -VICTORIA NOUA
- MIRELA
- MISCAREA VIOLET
- Mos Califar
- Moshe&Mordechai
- Nandos
- Nascut din…campion. GROPARU
- NATASA
- NEA COSTACHE
- NEMESSIS
- NENEA COSMOS
- Neuronu
- NINU PE BLOGSPOT
- NO BASESCU DAY
- Oana fantasy
- Oedip
- ORFIV
- PE SURSE
- Picatura chinezeasca
- PLANTE ONLINE
- PRIMUL MEU BLOG,GRADINA DIN MARTIE PANA IN NOIEMBRIE;gradinameadevis-blogspot.com
- Profund Anti basescu-BASARICA
- RADIO3NET
- RADUL
- RENATA
- Retetele Mamei
- Sclipiri de Cristal
- Sfinx-Sibilla
- SHARI'S BLOG
- SIMONA IONESCU
- Sminchy-BOG DE SUFLET
- SOCIETATE
- Starsgates
- Suntem Ingeri
- Supravietuitor’s blog
- Tango
- Tanya-Dum spiro,spero
- Theodora 0303
- TONI
- Travel Blog
- TURAMBARR
- Une jardin
- VALIVE
- VARUJAN VOSGANIAN
- VatiClanul Papal
- velo bello
- VIOREL GAITA
- WATTS UP WITH THAT
- Welcome to Roxania
- WordPress.com
- Worldsolitaire's Blog
- YO YO; NPM
- Yoyolino
Salată de roşii la cură
1). 2 rosii ,de 500g fiecare, taiate cuburi
2). 2 capatani de usturoi tocat
Acest articol a fost publicat în Mancaruri, utile și etichetat frunze, lamaie, rosii, salata, ulei masline, usturoi. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.
🙂 nu-i nici un pericol!
sucul de lamaie are tocmai proprietatea (bizara, mi se pare mie!) de a „potoli” acidul din stomac.
am fost foarte mirata cand am aflat ca sucul de lamaie este recomandat in cazul arsurilor de stomac.
am incercat.
si a functionat.
asa ca dati-i mai departe cu mmmmmmmmmmmm si datul din maini ca n-o sa faceti spume la gura! 😉
Si in plus laptele (fata de ce spune ba_laura) si laptele e foarte bun in astfel de cazuri.
Asa ca …Pofta buna :).
Fetelor,nu-i vorba ca as avea asa ceva,inca , doar ziceam si eu asa…ca stiu ca rosiile sunt acide 🙂 Multam fain !
Floris,
lapte cu fructe nu prea merge la mine si de dimineata pana seara ba un capsune,ba o corcodusa,ba un mar…astea sunt de sezon,la noi,iar laptele…cine mai are timp sasegandeasca sa bea lapte,poate noaptea tarziu,cu cacao.dar noaptea imi stapanesc poftele culinare din motive stiute de toata lumea.Inghetata face exceptie,nu o socotesc,ca doar n-oi trai o vesnicie! 😆 Ei,deci cum sa fac sa beau lapte?
Eu iti dadeam doar o idee in caz de…Doamne fereste.
Doar daca,din intamplare, te va supara…bei putin lapte si gata.
Sau dicarbocalm pastile.
Dar e doar asa o informatie de rezerva.
Nu cred ca va fi cazul.
Si mie imi place mult salata asta.Doar ca eu am scos usturoiul.
A,asa zici?Eu m-am gandit ca sistematic,asa cum mananc salata sa beau si laptele…asta am crezut:)Dar,chiar asa,sper ca macar stomacul sa-mi fie un punct de rezistenta definitiv,ca sunt destule care functioneaza la capacitate minima 😉
Dragi mei, eu nu fac de obicei d-astea dar vana mea de chimist si de aspirant la meseria de medic (adica sunt una d-aia care a picat la Medicina) nu ma lasa sa va las asa in ceata.
pH-ul acid este unul mic (cu valoare intre 1 si 7) iar cel bazic este unul mare (cu valori intre 7 si 14). Cresterea pH-ului inseamna de fapt scaderea aciditatii.
In stomac noi avem un pH acid datorita acidului clorhidric pe care-l secreta sistemul digestiv. Acest acid ajuta in esenta la descompunerea alimentelor si baututrilor in componentele lor de baza. Orice acid (inclusiv cel citric din lamaie) care intra in stomac „taie” aciditatea din cauza ca doi acizi in reactie dezvolta un ester care nu mai „arde” stomacul.
Laptele contine acid lactic, care fiind un acid…
Insa nu tuturor le taie arsura laptele. Unii dezvolta o aciditate pronuntata din cauza fermentarii excesive a lactozei (care este un zahar) – asa numita intoleranta la lactoza.
Nu luati explicatiile de mai sus ca pe ultima frontiera ca daca la chimie sunt bunuta spre foarte buna, la medicina e mai mult intuitiv si la nivelul clasei a 11 cand am invatat anatomie si fiziologie
Pupici si da-i inainte cu rosii ca vine iarna cand papam numai carnita si sa vezi atunci ce rau e
Minunata comunicare…mmmmmmm si datul din mana dreapta! 🙂 🙂 🙂
Adinuca,
faina interventia ta…multamim frumos de tot !Eu,noi mancam legume si fructe si la iarna,asta daca ne-om mai permite,ca de la o vreme vad ca se duce tot,nupot depozita nimic de la o luna la alta,desi cumparam cam aceleasi chestii …
Acum m-am pus pe preparat gemuri de parca la iarna ar veni foametea si..ca pe vremea copilariei cand ne aducea mama cu ladita marmelada…doaaaamneee…sper sa nu vina foametea ca eu pot sa manc dulciuri si-i plina pivnita de ele,insa al meu…nema dulce.
Merci inca o data si te imbratisez 🙂
Draga…pai sa vorbim cu gura plina? ha,ha,ha! Si,nu mai lua ad literam tot ce zic io pe aici camai presar si chestii stilistice,nah…sa va radeti daca tot ati binevoit sa cititi 😛
Manole,te pup si-ti doresc vacanta frumoasa si cat mai multa odihna…activa 🙂
Mmmmm…foarte buna reteta asta.
Dar cam „acida” discutia pe marginea unei simple salate.hihi
Elisa,ai incercat sa faci dulceata si gem cu zaharina?
Nu Victoria,n-am incercat fiindca am avut cumparat un kil pentru…inlocuitor si mi s-a parut ca are un gust ciudat,nefiresc de dulce si neadevarat…si mai bine nu mananca decat gusta cate-un pic si cum bea mereu ceai de urzica…are glicemia buna,pe la 90,95.
Ce faci? Cum mai e?S-au mai copt rosii?
Stiu ca este diferit gustul.Dar decat deloc…
Ma bucur ca are glicemia buna,ca asta este foarte periculoasa.Tatal meu a facut 2 atacuri cerebrale din cauza ca nu a stiut ca are diabet si ii plac dulciurile foarte mult.Asa ca manca de toate,pana a ajuns la spital si i s-a spus ca e diabetic.
Da,asta-i grav,daca nu tii regim si nu te tratezi ajungi rau cu diabetul.Sotul meu este tanar,ma tem pentru batranetile lui…mai ales dac-or fi fi fara mine,ca nu are penimeni…pe aici,caruia sa-i pese de el 😦
Multa sanatate tatalui tau!
Iti multumesc.La fel si voua,caci toata lumea are nevoie de sanatate.
Pingback: Azi începem cura de roşii « Elisa-gradina mea de vis
Arata atat de bine salata asta ca imi vine s-o fac acum.Dar e prea tarziu ,la ora asta.
Elise,
fetițo, ai ceva de tămăduitoare!
La mine nu trece nicio zi fără salată! Doar că a bătut grindina de câteva ori, așa că rosii nu am din producșțe proprie, ci din piață.
Zile frumoase iți doresc!!!
Gina,
pai salata zilnica e una si cura asta cu rosii ,usturoi si patrunjel este cu totul altceva ,vezi ca nu se manca cu felu’doi 😉
Treaba ta insa poti cumpara rosii ca oricum cumperi pentru alte salate.
Vezi ce insistenta sunt?! Ha!
Deci asa…fetito,ha?
Mi-ai facut pofta!Da’ eu o sa-mi fac o salata din rosii cu ceapa rosie, ulei si un pic de otet.Mmmmmm, imi ploua in gura deja!
Offf,de data asta doar ma uit si inghit in sec.Nu am voie cruditati.Noroc ca la ceapa si usturoi am liber cat imi pofteste inima ca altfel zau ca ma inverzeam de ciuda. :))
Mona,
bine,tu fa-ti ci ceapa.Si eu fac rosii+ceapa+castraveti +ardei insa asta oconsumam langa cartofi prajiti,pireu,pilaf,etc.Reteta mea este de cura.
Victoria,
iarta-ma. Ma mir ca poti usturoi fiindca se simte in lapte,nu ti-a spus nimeni?Ori ii dai biberon fetitei tale?