Între ţelină şi busuioc

Ce poti face intr-o zi caniculara in care te scoli la 6;30 ca sa dai ingrasamant la ardei si sa-i uzi,apoi sa te ferchezuiesti ca sa iesi la cumparaturi ,sa te grabesti sa nu vina laptarul si sa nu te gaseasca acasa,desi stai la coada sa platesti facturi,decat sa te-apuci de facut mancare.

ARDEI UMPLUTI

Bineinteles c-am cumparat de 3 lei ardei corespunzatori pentru umplut,adica mici,ca pe ai mei nu vroiam sa-i stric(fiind deliciosi copti si asa nu gasesc in piata).

3 CEPE MARI2 PUMNI DE OREZ..O CANAO LEGATURA DE FRUNZE PATRUNJEL





1 KG CARNE PORC

PIPERMDELIKAT,CHILLYUSTUROI2 FRUNZE DE TELINA

FRUNZE DAFIN

Dupa ce le-am asezat in picioare un strat si apoi deasupra culcate,ca sa incapa si dovleceii,ca aveam niste ramasite…am facut un sos din bulion asa cum facem noi in Banat sosul de bulion,cu ulei(f putin) +faina + bulion+ apa + 2 lingurite de zahar pe care l-am turnat peste ardeii umpluti.

LA FOC INCET...2 ORE

Se fierb la foc mic mai putin de 2 ore,cu capac(nu folosesc cuptorul din cauza tortilor si a caldurii prea mari in casa)

BULIONBUSUIOC DEASUPRAARDEI,CIORBA,CHIFTELE

Sunt gata cand vedem ca pielita de la ardei se zbarceste si poate fi luata usor jos(cui nu-i place)

BUSUIOC DEASUPRADupa imaginea asta le-am intors pe cele de deasupra si au mai stat 15 minute pe foc.Busuiocul l-am pus de la-nceput…2 crengute.Nu am gustat  inca.Pranzul era format din salata de rosii cu mult usturoi si patrunjel,la cura si ciorbita (iar leul ,vazand chiftelele pe masa…a infulecat ca-n jungla…cu toata canicula ) .

Cantitatile se vor vedea daca tinem mouse-ul pe poza.

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Mancaruri, Retetele mele și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

6 răspunsuri la Între ţelină şi busuioc

  1. Mariana zice:

    Vai ce pofta mi-ai facut Elisa!!eu nu am facut inca ardeii umpluti,dar nici o grija si cu sos bineinteles!

  2. Ninu zice:

    A facut prietena mea Duminica trecuta ardei umpluti,dar o alta reteta diferita, mai zemosi, mie imi plac cu ardei iute si iaurt, ca de smintina ma tem tare din cauza colesterolului de care nu pot nici cum scapa de mai bine de 2 ani 😦

  3. Gina zice:

    Draga Elisa!
    Tu cu bunatatile pe care le expui o sa faci, ori o lume de pofticiosi, ori una de obezi.
    Ia aminte!
    Glumesc!
    Daca ai trecut pe la mine, ai vazut ca sunt fata sincera si nu ma laud- o gradina cat de cat am, de gatit, gatesc, dar fara sa fiu cea mai prima.
    Sa-ti dau un pont- am facut ardei umpluti cu ciupercute, pentru ca miercuri si vineri, postesc.
    Au fost ,o minune!!
    Te-am convins?

  4. zincabeiu zice:

    Vad ca-i ziua ardeilor umpluti.Eu am facut astaza, dar umpluti cu orez.Si eu ii mananc cu iaurt.Pofta buna !

  5. Laura zice:

    Mmmmmmmmm 🙂

  6. Elisa zice:

    Mariana,
    pe aici se face sosul asa diluat ca iese ciorba si se manaca cu lingura,insa eu nu fac asa:)

    Ninu,
    vreau reteta prietenei tale…de ce nu o postezi sa mai incercam si altfel…sunt amatoare de nou…everytime 🙂

    Gina,
    da,am fost asa pe sest 🙂 si mi-am amintit de salamul de biscuiti pe caremi-l facea mama mie la facultate si apoi eu ,fiului meu…tot acolo…Ce vremuri!
    Suntem in postul Sfintei Marii…da,eu faceam numai cu ceapa mai multa si orez mai mult,in loculcarnitei,dar o sa incerc si cu ciuperci:)

    Zinca,
    cu iaurt n-am incercat,dar poate ca cu acela …cremoso..este ca si smantana..Drept sa-ti spun mie-mi plac fara adausuri…doar cu putina paine. 🙂

    Laura,
    ti-am amintit de acasa,asa-i? 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s