Insamantarea si fazele Lunii

Se zice ca insamantatul este bine sa se faca in perioada in care Luna este in crestere.De fapt Luna nu creste si nu scade ci doar imaginea ei vazuta de pe Pamant este aparent diferita,noaptea ,in timpul miscarii ei in jurul Pamantului intr-o luna,adica 29,5 de zile(asta-i perioada de revolutie a Lunii ), dupa cum se interpune ea, Luna,intre Pamant si Soare,respectiv Pamantul intre Luna si Soare.Asa apar fazele Lunii,adica cele 4 patrare.

O rotatie a Lunii in jurul Pamantului (=lunatia) a fost folosita ca o luna (calendaristica), iar sfertul sau ca o saptamana. Luna Noua, Primul Patrar, Luna Plina si Ultimul Patrar sunt evidente pentru toata lumea pretutindeni, iar intervalul de timp dintre ele este de sapte zile (o saptamana) si 9 ore. Lunatia plina (= luna sinodica) dureaza 29,5 zile (cu 1,5 zile mai mult decat 4 saptamani).

O luna(aira.astro.ro)

Aceasta imagine mi se pare cea mai explicita si ,deci,de inteles pentru toata lumea,ce inseamna Luna Noua,Luna in crestere,Luna Plina si Luna in scadere.Dar iata cum ne influenteaza fazele Lunii si propria viata.

Fazele lunii, zodiile şi viaţa zilnică

În astrologie, luna simbolizează principiul feminin, sufletul, calităţile psihice, sănătatea, sensibilitatea şi inconştientul. Ea parcurge patru perioade – luna în descreştere, luna nouă, luna în creştere şi luna plină – şi trece, pe parcursul a 30 de zile, prin fiecare zodie, influenţîndu‑ne viaţa.

După cum ne-a spus dna Angela Beju, terapeut naturist, membru ANATECOR, pentru cunoaşterea ritmurilor naturale ale lunii este nevoie de un calendar lunar, care să arate fazele lunii şi poziţia sa în zodiac: „Există momente în viaţă cînd avem nevoie să determinăm timpul cel mai potrivit pentru o acţiune sau alta, pentru un tratament sau altul şi, în acest sens, calendarul lunar ne poate ajuta foarte mult. Spre exemplu, dacă trebuie fixată data unei operaţii, ar trebui să se aleagă o perioadă cu luna în scădere şi aflată cu mult în afara semnului zodiacal care guvernează partea corpului asupra căreia urmează să se efectueze operaţia. Cînd luna este în scădere, operaţiile au mai mari şanse de succes, vindecarea fiind mai rapidă, rănile sîngerînd mai puţin. În perioada cu lună plină există pericolul de hemoragie. De asemenea, în perioada de lună în descreştere şi, mai ales, în ultima săptămînă, înainte de luna nouă, nu se începe nici o activitate importantă, deoarece şansele de eşec sînt foarte mari. În această perioadă doar se continuă activităţile începute. În această săptămînă nu este bine să se facă nunţi”.

Luna în descreştere

Luna este în descreştere o perioadă de 14 zile, trecînd de la stadiul de lună plină, la stadiul de lună nouă. Dna Angela Beju spune că, în această perioadă, luna ajută în dezintoxicarea organismului, iar energia pe care o primim scade constant timp de două săptămîni: „Tot ce este legat de dezintoxicarea corpului este bine să se facă în această perioadă, căci are efect maxim. Spre exemplu, o cură cu infuzie de urzici, care curăţă şi dezintoxică sîngele, are efect maxim dacă este făcută într‑o perioadă cu lună în descreştere. Masajele destinate relaxării, eliberării tensiunilor, trebuie făcute în această perioadă”.

Pe de altă parte, recomandarea dnei Beju este şi pentru curăţenia în casă, care trebuie să se facă, mai ales, în această perioadă, pentru că este mai eficientă şi cu mult mai puţine probleme. Este o perioadă cînd este bine să se continue activităţile începute. Toate activităţile zilnice dificile, care nu sînt legate de o dată fixă, pot fi amînate pînă ce luna ajunge în scădere.

Luna nouă

În perioada de lună nouă, capacitatea organismului de dezintoxicare este maximă: „O zi de post, de fiecare dată cînd este lună nouă, înlătură bolile şi întăreşte sănătatea. Ziua corespunzătoare pentru luna nouă este potrivită pentru a începe activităţi noi şi pentru dezvăţarea de obiceiuri proaste (fumat, cafea, alcool). Simptomele de reacţie în timpul abstinenţei sînt mult mai slabe sau pot fi ţinute în frîu”. Alegeţi deci ca punct de pornire pentru o viaţă nouă o zi cu lună nouă.

Luna în creştere

Luna în creştere, spune dna Beju, aprovizionează, planifică, absoarbe, dezvoltă, atrage şi stochează energie. Ea dă putere şi regenerează organismul. Forţa este cu atît mai mare cu cît luna plină este mai aproape: „În această perioadă, tot ceea ce faceţi pentru a întări şi dezvolta corpul şi organele, pentru a vă fortifica, în general, este mai eficient decît în perioada cu luna în descreştere. Corpul absoarbe şi, pentru aceeaşi cantitate de mîncare, cîştigă mult mai uşor în greutate în această perioadă. Sa nu uităm că metodele de fortificare sînt eficiente după ce, în prealabil, organismul a fost dezintoxicat. Mineralele şi vitaminele sînt absorbite mult mai rapid în această perioadă şi sînt mai eficiente. La fel se întîmplă cu orice substanţe vindecătoare, ele fiind mult mai bine absorbite şi efectul lor creşte. Masajul pentru regenerare şi întărire se face în această perioadă. Retenţia de lichide în corp şi în picioare este mult mai puternică, iar eliminarea lor este mult mai dificilă. Toate otrăvurile au un efect mult mai puternic în perioada cînd luna este în creştere. Cu cît faza de lună plina este mai aproape, cu atît şansele de reuşita ale operaţiilor scad, vindecările sînt mai lente şi şansa rămînerii cicatricilor este mai pronunţată”.

Prin urmare, în această perioadă este bine sa vă faceţi planuri şi este bine să începeţi toate activităţile importante.

Luna plină

În ziua corespunzătoare lunii pline, „apa se acumulează repede în ţesuturi, iar ţesutul muscular devine slab. Procesul de vindecare după operaţii este în perioada cea mai puţin favorabilă, iar rănile sîngerează mai mult. În această zi se fac numai operaţii de urgenţă, celelalte fiind evitate. Vaccinările nu trebuie făcute în cele trei zile dinaintea lunii pline şi cu atît mai puţin în ziua cu lună plină”, ne-a spus dna Angela Beju.

Stînd cam 2-3 zile în fiecare dintre cele 12 zodii, luna ne influenţează cu diferite forţe. Dna Beju spune că „tot ceea ce se face pentru bunăstarea părţilor din corp şi organelor guvernate de semnul zodiacal prin care trece luna într‑un anumit moment este cel puţin de două ori mai eficient şi folositor”, cu excepţia operaţiilor chirurgicale în acele regiuni. Exemplu ar fi masajul zonelor sensibile ale picioarelor cînd luna este în zodia Peşti. Pe de altă parte „tot ceea ce aduce o povară sau o greutate asupra acelor organe şi părţi ale corpului patronate de semnul zodiacal prin care trece luna într‑un anumit moment are efecte nefavorabile care pot fi şi distrugătoare”. Aşa ar fi o răceală în zona gîtului cînd luna este în zodia Taurului.

Concluzionînd, dacă luna care trece printr‑un anumit semn zodiacal este în creştere, toate măsurile luate pentru hrănirea şi întărirea regiunii corpului patronate de zodia respectivă sînt mult mai eficiente decît dacă luna ar fi în scădere. Dacă luna este în scădere, atunci toate măsurile de dezintoxicare şi purificare a zonei respective sînt mai eficiente decît dacă luna ar fi în creştere(Evenimentul.ro)

Iata cum sunt fazele Lunii acum,in martie:

La 25 februarie a fost Luna Noua

25 februarie-4 martie…LUNA NOUA

4 martie-11 martie….. I patrar

In 11 martie va fi Luna Plina,deci in aceaste 2 saptamani  25 februarie-11 martie (de la L.N. pana la L.P) Luna este in crestere.

11 martie- 19 martie ….. LUNA PLINA

19 martie- 26 martie…..ULTIMUL PATRAR

In perioada( 11-26) martie Luna este in scadere

Pe cer deosebim fazele de crestere de fazele in scadere ale Lunii dupa sensul in care se vede concavitatea(scobitura).Astfel,Luna in crestere are concavitatea de la stanga la dreapta,iar in scadere,de la dreapta la stanga.

Mai aveti timp pentru semanat rasadurile pana in 11 martie,caci pentru  celelalte semanaturi,in gradina…prindem celalalt ciclu(cel putin in zona noastra)
Acest articol a fost publicat în Rasaduri, utile și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

80 de răspunsuri la Insamantarea si fazele Lunii

 1. SuKaRiT zice:

  Cu alte cuvinte, când începe Olteanca mea s-o dea pe astrologie, metafizică, angeologie, cristalogie şi… deastea, nu’ş’ce creaturi din alte dimensiuni, io să iau aminte? Ok! Că-i musai să-mi iasă ardeii… 😛

 2. Victoria zice:

  hehe, sa stii ca ma apuc sa pun semintele de maine.O fi ceva si cu astea.Ca doar nu degeaba or face unii scoala.
  Si daca vad ca nu termin,ii spun sotului sa imi traga lumina in solar si stau acolo ca am si pat pliant si e cald si bine inauntru..Mai dorm putin …mai bag o samanta,si tot asa.

 3. Elisa zice:

  SuKaRiT,
  dac-ai sti cate mai descoperim uitandu-ne pe cer!?Senin sa fie… 😉

 4. Elisa zice:

  Victoria,
  hai lasa, ca pana in 11 mai sunt vreo 8 zile lucratoare..ca 8 martie pica Duminica hihihi… 🙂

 5. Victoria zice:

  daaa,si sa vezi ce mai lenevim de ziua noastra.heheeee

 6. …deci mai am timp de insamantat…Ei bine, m-ai linistit! 🙂

 7. Elisa zice:

  M-am referit doar la rasaduri,ca-n gradini e prea devreme…Manole draga,faci rasaduri? 😉

 8. SuKaRiT zice:

  Eliso, baţi la uşi deschise… 🙂
  Cerul, este prietenul meu. Şi Muntele, sigur că da! Cu restul e mai complicat, dar mă-nvăţ dacă-i musai… 😛

 9. Victoria zice:

  Buna dimineata.Eu ma duc in solar sa pun seminte.Pleaca sotul cu David asa ca stau fara griji.
  O sa duc si cutiile cu rasaduri din casa acolo,caci in casa e mult prea cald.

 10. Elisa zice:

  Victoria,
  ai grija la mutarea rasadurilor de la o temperatura la alta…ca le poti pierde…Nimeni nu suporta o trecere brusca,deci nici ele.Mai intai trebuie sa le scoti cate un pic,nu lasate deodata la o temperatura difetita mult.Faci cum vrei…dar nu te sfatuiesc…Citeste la mine calirea rasadurilor…se face treptat 🙂 Ai griga….

 11. Elisa zice:

  Stiu SuKaRiT si multumesc frumos pentru videoclip.
  Eu L-am gasit in mine,in sufletul meu si in lucrurile frumoase.In „restul” trebuie sa-l mai gasim 🙂

 12. Olteanca zice:

  Clipul era de la mine, Eliso. 🙂
  M-am grăbit şi am uitat să schimb numele dumnealui… 😛

 13. Elisa zice:

  Plecaciune Doamna si multumesc din suflet.O imbratisare cu mare drag 🙂

 14. SuKaRiT zice:

  No aşa, să nu mă crează careva vreun Sfânt, ceva… :))

  Un banc primit pe mess 😛

  Moare toata lumea de pe pamant si se duce in Rai. Dumnezeu vine si spune: – Vreau ca barbatii sa formeze doua cozi. Una cu barbatii care in timpul vietii si-au dominat nevestele si una cu barbatii care au fost dominati de ele. Iar nevestele sa plece cu Sf. Petru. Zis si facut. Cand D-zeu se uita din nou, femeile plecasera si barbatii formasera doua linii. Coada celor dominati de neveste avea peste 100 km, iar coada celor care isi dominasera nevestele era compusa dintr-un singur om. D-zeu se enerva: – Ar trebui sa va fie rusine! V-am creat dupa chipul si asemanarea mea si v-ati lasat tinuti sub papuc! Priviti-l pe singurul meu fiu care a stiut sa stea drept si m-a facut sa fiu mandru de el! Spune-le, fiul meu, cum ai reusit sa fii singurul barbat din aceasta coadà.
  Nu stiu, nevasta-mea m-a pus sa stau aici …..
  =)) =))

 15. Elisa zice:

  😆 😆 😆

  Iti spun drept ca nicio casa nu sta drepti daca barbatul nu asculta de femeia lui 🙂

 16. SuKaRiT zice:

  Şezi blând, că mai am unu’… :))

  Vine limuzina sa-l ia pe Papa de la aeroport. Soferul ia bagajele, le baga in portbagaj. Papa astepta si nu se urca.
  Soferul: Sfintia Ta, va rog sa poftiti.
  Papa: Stii fiule, pe mine nu ma lasa niciodata nimeni sa conduc masina…Lasa-ma de data asta tu, te rog.
  Papa se urca la volan. Talpa. 120 Km la ora. 160 Km/h. In spate, masina politiei, ding dong, ding dong. Papa opreste si lasa geamul in jos. Vine politaiul, saluta, gura cascata… Se intoarce la masina de politie. Ia statia.
  -Sunt 1435. Da-mi-l pe sefu..
  -Care-i treaba, ba?
  -Sefu, nu stiu ce sa fac. Am prins pe cineva cu 160 la ora.
  -Arde-l!
  -Nu cred ca pot sefu, e tare.
  -Cine e ba, primaru?
  -Nuu, mai important.
  -Un guvernator, senator ceva?
  -Sefu, e mai tare!
  -Cine ba?
  -Cred ca-i Dumenzeu, ca Papa-i conduce masina.
  =))

 17. Elisa zice:

  =)) 😆 😛

  nu le stiam, pe niciunul (ma refer la bancuri hahahaha) 🙂

 18. Da, de flori. Am luat plicurile cu semninte acum vreo 2 saptamani…altele decat ce aveam deja. Pun , cum sa nu pun?

 19. Elisa zice:

  Pai bine mai Manole…tine-le in plic,ca poate rasar acolo 😉 si cand te gandesti ca la voi deja puteti sa le semanati in pamantul de afara…. 🙂

 20. Gabrielle zice:

  o luna plina de bafta la toata lumea! ma primiti si pe mine in club? am nevoie de sfaturi urgent. nu am avut niciodata gradina si nici nu am avut ocazia vre-odata sa vad cum se insamanteaza, va dati seama, sunt pe dinafara total la acesr capitol. acum am o gradina lungime aprox 12 m, latime aprox 10m, unde as vrea sa plantez cateva flori si zarzavaturi, in special ce nu gasesc aici la magazin, cum ar fi patrunjelul radacina, leustean si salata „cu gust de salata”:-)). aici, in elvetia, clima este temperata (oficial) dar de fapt din septembrie si pana in aprilie este rece si ploua destul de des. gradinarul familiei a fost tata, dar l-am pierdut anul trecut si cu el s-au dus si secretele unei gradini de vis… asa ca trebuie sa ma descurc singura, stiu ca tata avea un caledar cu luni si asa am dat si de acest site, cautand pe internet solutii. este un pic dificil acum ptr mine, voi naste in aprilie si va tb sa fac niste eforturi sa pregatesc macar terenul. nu as vrea sa pierd si anul acesta fara gradina. sotul meu stie doar sa taie iarba(este de fapt obligatoriu). ok , hai, sa vedem cine se indura sa ma initieze si pe mine in tainele gradinaritului :-)) va doresc numai bine ! cu drag, gabrielle

 21. Elisa zice:

  Gabrielle,
  bine ne-ai gasit!Bucurosi iti vom spune si raspunde la toate intrebarile.Inteleg ca nu ai timp sa te uiti pe blog si vrei un rezumat.OK…tocmai azi am scris un articol despre ORDINEA SEMANATURILOR si acolo am inceput cu pregatirea terenului.Uite link si spune-mi apoi cat de amanuntite vrei sa fie „sfaturile”? Si ce fel de plante vrei si poti sa cresti acolo,in afara de patrunjel,salata si leustean.
  https://elisagradinameadevis.wordpress.com/2009/03/04/ordinea-semanaturilor-in-gradina/

  SALATA: daca nu ai cumparat inca semintele atunci sa cauti din aceea care se face capatana,se vede in poza de pe plic
  PATRUNJEL: trebuie sa scrie pe plic ca este de radacina,deoarece exista si patrunjel de frunze,care face radacini mici si subtiri.

  LEUSTEANUL: pai asta noi il avem o tufa,ca nu folosim mult,doar frunzele i le rupem si cresc altele si el ramane in pamant si iarna,caci este planta perena.

  Spor la treaba si sa-ti dea Domnul numai bine.Nastere usoara si la termen 🙂 Te imbratisez si as vrea sa revi sa mai intrebi.
  Deasemenea le rog si pe vizitatoarele mele de pe blog sa posteze tot ce stiu ele si pot ajuta.Multumesc mult de tot.Pupici. 🙂

 22. Victoria zice:

  Buna seara.Gata cu treaba pe afara.Acum distractia.
  Gabrielle anul trecut eram si eu la fel ca tine,doar ca eu nascusem deja de vreo 5 luni.Si am invatat aproape totul de pe net.Asa ca iti doresc multa bafta.

 23. Gabrielle zice:

  Super ! sunt foarte bucuroasa ca ati raspuns ! Elisa, voi avea multe intrebari, cand ma voi apuca de lucru. dupa cum am citit pe site, pana in 11 martie ar fi timp ptr insamantat, dar aici astazi a nins si plouat si dupa prognoze se va mentine vremea asta „feerica” inca 2 saptamani, deci pierd aceasta sansa, iar urmatoarea probabil ca o voi petrece deja la clinica cu bebe. mai am un bebe de 1 an si o fetita de 14 ani, casa este foarte mare si pe langa asta avem cabinetul medical acasa, sotul meu este medic homeopat. acum, este si el suprasolicitat, deci nici-o sansa sa il vonving pe el sa se ocupe de gradina. ce ma fac? vreau sa respect fazele lunii, am asa un fix, de la tati mi se trage. ce solutii mai am?
  Victoria, chiar ma intaresti. oricum, dupa ce nasc, am de gand sa fac sport, sa stau mai mult afara, sa fac niste cure, dar cel mai important, telul meu este sa renunt la hrana gatita. este greu, fiindca sunt o gurmanda prin excelenta :-)) si imi place ciocolata la nebunie ! si iarasi ajung la gradina, simt ca m-ar ajuta mult sa ma detoxific si psihic de relele vicii ce le am. ok, eu consider droguri: zaharul, carnea, sosurile, chiar si laptele de vaca. dar asta este deja alta tema.
  dupa ce am scris mesajul ieri, spontan ca de obicei, am descoperit si articolele :-)), pozele si ce a fost cel mai minunat, dragostea si caldura ce au imbracat cuvintele si imaginile postate aici. am citit si bancurile si bineinteles am salvat apoi site.ul la favorite. va imbratisez cu drag, gabrielle

 24. Elisa zice:

  Gabrielle,
  ma bucur ca ai salvat site-ul ca-mi faceam probleme zicandu-mi ca nu il mai gasesti 🙂
  Asa,stai linistita ca poti semana cand ai tu posibilitatea si cand va fi cald pamantul.Sigur ca astea sunt niste directii de conduita la insamantare,sigur ca influenteaza,insa nu facem cu orice pret litera aceasta.De fapt din 11 martie si pana in 26 martie Luna este in scadere si aceasta perioada poate fi evitata,la insamantat,insa,dupa 26 martie vine iar Luna Noua si este iar in crestere 2 saptamani.Si eu tot in aprilie voi semana in gradina,ca si la noi este inca zapada acum.La tine este totusi aceasta situatie,ca dupa nastere,poate ti-o fi mai greu imediat sa lucrezi in gradina.As glumi spunandu-ti sa ma chemi pe mine ca-mi plac tare calatoriile 😛
  Multumesc pentru cuvintele tale si Doamne-ajuta!Sa ne auzim cu bine!
  ps.Poate gasesti pe cineva dornic sa te ajute la semanat… 🙂

 25. MIRA zice:

  Afirmatia ca luna in crestere stimuleaza insamantarea este perfect adevarata,mi s-a confirmat acest lucru de-a lungul anilor.Am aflat aceasta fiind interesata,ca si tine Gabrielle,incepand cu primavara anului 2005,cand soacra mea ne-a parasit…
  La inceput n-am fost prea entuziasmata in a o inlocui,poate si pentru ca,locuind multa vreme la oras,munca pamantului imi parea o corvoada.Apoi,datorita comentariilor care se faceau in jurul nostru,cum ca n-am fi in stare ,macar „sa perpetuam un obicei”,am reusit sa mobilizez si pe sotul meu,care,de altfel,crescut la tara,cunostea teoretic destul de multe.Eu,fiind cam perfectionista,am cautat pe net site-uri de specialitate si incet,incet,cu multa rabdare am reusit sa fim relativ multumiti de stradaniile noastre.Ma refer aici la prestatia intr-o gradina de cca 80mp si o mica parcela in care am pus flori si trandafiri.Poate va intrebati de ce spun „relativ multumiti”;pentru ca ne-am fi dorit „mai frumos si mai bine” dar este de stiut ca orice investitie,costa si situatia financiara,din pacate,s-a inrautatit exponential…
  A ramas,din fericire,dorinta si puterea de a … merge mai departe! Astfel ca, cu siguranta voi continua,pana in 11 martie cu insamantarea semintelor de flori(craite,petunii,ochiul boului,carciumarese,gura leului,regina noptii,portulaca,salvie,etc).N-am pus insa vinete,niciodata,le-am cumparat de la olteni,care vand bine,aici,la poalele muntilor Fagaras.
  Noapte buna,in speranta ca vom mai comunica…primavara frumoasa !

 26. Victoria zice:

  Buna dimi.Gabrielle sa iti traiasca toti copilasii iar cel care vine sa va lumineze casa.
  Iti doresc nastere usoara.
  Scuze Elisa.Iata ca am inceput sa ne conversam pe blogul tau.:)
  Ce mai faci Elisa?Mie ieri mi-a invelit sotul inca 3 rasadnite,asa ca am treaba multa.Vreau sa ma grabesc,caci pana maine seara vreau sa si insamantez in ele.Asa ca dupa ce mananca baietii mei ma duc la treaba.Asa ca ne auzim pe seara.Spor la treaba si tie.

 27. Elisa zice:

  Victoria,
  ma bucur pentru asta 🙂
  Deci,spor la treaba! multumesc frumos 🙂

 28. Gabrielle zice:

  a venit mama! si chiar daca vine si din „orasul de beton” resita, unde a locuit toata viata ei la bloc, totusi are ceva mai mult habar decat mine.:-). vom incepe prin a ne procura ustensilele necesare, nici nu stiu concret cum arata un harletz :-)) dar sunt asa de incantata, probabil din cauza sarcinii, acum ma apuca si dorinta de curatenie generala, chiar daca abia ma misc si cu mama langa am prins curaj, ca doar ea ma ajuta, adica face tot :-))
  pai cred ca elisa se simte mandra ca pe acest site sa se comunice, se se infiripe prietenii si sa se faca schimb de experiente si trairi. singurul meu contact cu romania ramane internetul si sunt fericita ca pot citi ce doresc si ma intereseaza in romaneste. iar oamenii cu care intru in contact sunt minunati, am un talent eu aparte de a-i gasi :-)) si ma simt norocoasa si … nu atat de singura k la inceput. e
  este perfect in aprilie, se va incalzi si aici vremea. andy, sotul meu, spunea sa nu cumparam seminte, ca la cat de problematica este clima aici, este posibil sa nu iasa nimic, ci mai bine sa cumparam de la Hobbymarkt ghivecele cu legumele gata insamantate. ce as vrea eu sa evit sunt chimicalele, doar acesta este in primul rand motivul ptr care imi doresc legume din propria gradinutza. aici suntem ingroziti, chiar si ardeii „bio” arata nenatural si pur si simplu nu au nici-un gust. poate avem noroc, gradina nu a mai fost demult folosita si consider si acest lucru un atu.
  elisa, eu nu as glumi daca ai dori sa vii la noi in vizita, esti binevenita oricand, la modul cel mai serios. eu de abia astept sa am musafiri :-))
  mira, dorinta ta de a merge mai departe, cum spui, va fi si dorinta mea. asa cum spunea si victoria, v-ati descurcat destul de bine cu informatii de pe internet, deci voi reusi si eu ! ahm si mi-ai adus aminte de vinete, trebuie neaparat sa pun si vinete, aici sunt gatite altfle decat la noi, la grill sunt bine, cum le condimenteaza andy, dar salata cum facem noi, pot sa uit. sunt amare, greu de curatat si nu au nici-un gust, k si multe alte legume, de care ma tot plang 😦 oare si semintele lor sunt proaste si ar tb sa imi fac rost de seminte din ro? sau sunt asa doar din cauza conditiilor fortate(sere)si a chimicalelor? eh, oltenii sunt mega la vinete si lubenita, hmmm, mi se face o pofta…
  victoria, cati baieti ai? cum e sa fii mamica de baieti? eu cred ca va fi cool :-)) cel mai mult imi doresc sa iubeasca frumosul, artele si natura, mai putin tv si pc. cine stie daca voi reusi, traim manipulati si am ajuns sa luptam ptr lucruri simple, sa cernem adevarul foarte greu din atatea tampenii ce ni se baga cu de-a sila pe gat, scuze de exprimare, sa trebuiasca sa avem facem eforturi sa ajungem la o padure etc etc
  spor la treaba harnicutzelor ce isi pot permite sa se resfete in gradina! va pupic, gabrielle

 29. Elisa zice:

  Gabrielle,
  draga mea,tu acum o sa incerci si vei vedea pe parcurs cine este de vina ca legumele de la supermarket nu au gust,poate ca semintele,poate ca ingrasamantul,poate ca fiindca le stropesc pentru grabirea si intensificarea rodului,dar poate ca si din cauza pamantului.De ce zic asta?Pentru ca sunt patita.Cand m-am dus la nepoata mea de sora in America(CA) am luat cu mine seminte de marar,patrunjel si flori si crede-ma ca nimic nu a rasarit,desi conditiile climatice erau bune.Acolo pamantul era de vina.Tu ce fel de pamant ai in gradina,banuiesc ca pentru gradinarit din moment ce ai spus ca tatal tau l-a lucrat,inseamna ca este bun pamantul si mai ales ca s-a odihnit.Ingrasamant natural nu cred ca ai de unde acolo,atunci poti sa faci tu compost,din resturile menajere,intr-o lada fara fund se arunca acestea si ele se macereaza,dar in afara de carne si alte chestii care se strica.Apoi poti face pamant din glie intelenita (se taie glia orizontal cam la 10 cm fata de suprafata si se aseaza tot cate doua cu iarba una spre cealalta si tot asa…si se uda din cand in cand .Asta poti face intr-o margine de gradina si dupa cateva luni se formeaza compost pe care-l pui la plante,la vara,ca ingrasamant,fiindca are mult azot natural.Deci,solutii ar fi,nu trebuie sa folosesti chimicale.
  In privinta semintelor sa stii ca eu nu cumpar decat seminte de vinete,caci rosiile sunt din acelea cu coaja groasa ca sa reziste la transport(pt comercianti).Sa nu crezi ca in Ro sunt seminte altfel decat in Europa deoarece au invatat si ai nostri sa cultive rosii din acelea fara niciun gust,cu pielea groasa,tari ca bombele si fara zeama…ca sa nu se strice la transport si sa tina mult pana le vand.In fine,eu ti-as trimite seminte de-ale mele,care sunt soiuri procurate din legume cultivate de tarani,din productia lor de odinioara,dar cred ca nu-i voie sa le declari,ca cica se pot transmite asa bolile plantelor dintr-o tara in alta.Ma rog,este importanta samanta.
  Draga mea,daca este mama ta cu voi este excelent.Sa va dea Domnul sanatate si tie iti tin pumnii sa te descurci bine din toate punctele de vedere.Bafta multa! 🙂

 30. Elisa zice:

  Si …zici ca din Resita??Pai din Resita este prietena mea de-o viata,Carmen,dar ea este bunica,deci poate sa o cunoasca doar pe mama ta 🙂 🙂 Toate bune!

 31. Gabrielle zice:

  buna, elisa, nici nu ma asteptam sa imi raspunzi asa de repede 🙂
  tata nu a apucat sa vina niciodata la noi, era planificat ptr acest an… el mergea la bunica la gradina si avea el ceva special, de-i ieseau rosile de jumatate de kg, mari, grase, zemoase, mmmm, o minune ! iar la trandafiri, era As, avea el secretele lui de altoire, spunea ca imi va arata el direct si la fata locului, dar nu a mai apucat, l-a vrut Dumnezeu ptr gradina lui …
  avem si noi acum un fel de cos in curte unde aruncam doar resturile naturale, proprietarul casei vine periodic si ridica aceste resturi. cred ca stii, daca ai fost in Amerik, aici aruncam gunoiul pe sortimente: hartie, sticle, plastic etc. la sticle este chiar distractiv, sunt tomberoane speciale ptr sticle verzi, albe sau galbene :-))nu aruncam sticlele de toate culorile in acelasi tomberon, ca se supara :-))
  deci, pamantul nu a mai fost lucrat de cativa ani. as putea face rost de balegar de la caii nasului lui Eneas (baietelul meu). Este nevoie de balegar inca din prima, cand pregatesc pamantul? cam de cat as avea nevoie si se poate pastra sau tb sa fie „proaspat”? eu am mari sperante sa fie pamantul bun, vecina mea nu pune legume, insa flori are o multime, crezi ca se comporta diferit pamantul ptr flori decat cu legumele? cred ca iti pun niste intrebari cam naive, dar te-am avertizat ca sunt „pe dinafara”.
  mama mi-a adus seminte la plic de salata, leustean si morcovi, cate un plic din fiecare. daca ai putea tu sa imi trimiti seminte de la tarani, adevarate, ar fi super! in special ptr ardei si vinete. rosii nu pun, necesita ingrijiri speciale si au nevoie de mult soare, ceea ce nu pot garanta ca va fi. anul trecut, in aprilie a fost atat de cald, incat lumea a innotat in lac, ca in mai sa se strice mirajul si sa se puna ploile pana in iulie, daca nu ma insel. totusi, eu sunt plina de speranta, iarna aceasta a fost grea, lunga si geroasa, a nins mult, inca mai ninge, deci, sunt mari sanse k din aprilie si pana in sept sa avem vreme frumoasa 🙂
  da, stiu ca sunt pb la vama, dar orice pb tb sa aibe si o solutie. daca sunt invelite in folie de aluminiu si declarate ca fiind orice altceva, nu cred ca mai sunt pb. chiar ma gandeam cum sa fac sa comand o cantitate mai mare de argila, ptr cura pacientilor. aici nu se prea cunoaste metoda, f simpla de altfel de purificare si detoxifiere a organismului cu argila, ei recurg la altfel de metode, mult mai complicate si scumpe, iar rezultatele in cazul argilei sau a curei cu urzici de ex, sunt chiar magnifice si este si ieftin si simplu, este natura !
  mama nu cunoaste decat o carmen, nasa fratelui meu, iar ea este de multi ani stabiita in germania. dar ma bucur ca iti este o resiteanca prietena si cred ca mai ai loc si ptr mine 🙂

  pai ma descurc destul de bine, mai ales la stat :-)) si la comandat :-))la computer ma simt cel mai bine :-)si sunt si o rasfatata acum, deci profit cat pot
  unde iti pot scrie un email privat?
  numai bucurii si sanatate de fier!
  gabrielle

 32. Elisa zice:

  Gabrielle,exista la posta, cand vrei sa trimiti pachet, o punga speciala pentru pachete mici si o sa scriu ce ma invata functionara hahahaha ,la continut, ca asa am patit in tren,m-a invatat controlorul cand m-a prins cu tichetul de pensie al sotului meu,ca ale mele se terminasera…ma rog,acum se poate folosi in familie…
  Deci,spune-mi ce fel de seminte vrei si eu iti trimit de la mine,ce mai am.Taranii care vand au seminte comerciale,iar cei care seamana pentru ei…eu nu-i cunosc,asa ca eu sunt taranca la care faci referire hahahahaha…doar ca vinete ti-am zis,am cumparat si mi-au rasarit frumos pana corbului,black beauty si luiza aceste soiuri si cred ca mai am din unele dar pot sa-ti si cumpar.Tu numai spune-mi ce ai vrea sa semeni..poate si marar…
  Adresa de mail ti-o dau pe cea care este la profilul meu pe primul blog ..dai click la blogroll la PRIMUL MEU BLOG….si apoi la profil gasesti adresa.Astept lista cu ce plante poti sa pui acolo si incerc.ok? Te imbratisez. 🙂

 33. Elisa zice:

  In privinta ingrasamantului este f bun cel de cal si il imprastii pe toata suprafata(mai putin unde pui morcovi) uniform si apoi sapand cu harletul el intra sub brazda si ingrasa pamantul.Este bun acela mai vechi. 🙂

 34. Gabrielle zice:

  eh, am intrat pe primul tau blog, dar nu am ajuns la adr de mail. nu este nici-o pb, iti dau adr mea de email, unde astept o confirmare. cred ca trebuie sa ne grabim un picutz, daca ma stimulezi un pic si cu vinetele, sa apuc macar pe ele sa le pun rasad separat. dupa cum am vazut in poze, tu ai pus din februarie rasad ptr vinete si ardei, sper sa nu fie prea tarziu.
  deci:
  gergelygabriela@yahoo.com

  ref la tarani, eu am foarte mult respect ptr cei adevarati, cei care iubesc pamantul, traditiile si au pastrat din intelepciunea strabunilor… eu sunt un mix, tatal meu a fost maghiar, de vita nobila, iar mama moldoveanca, de la sat, amandoi nu s-au potrivit deloc, insa ceea ce au realizat impreuna, pe noi, cei doi copii, eu si fratele meu a meritat totusi efortul :-)))
  ok, iti doresc o seara minunata, in sfarsit a fost si la noi astazi frumos, a fost de altfel baba mea si soarele mi-a zambit incurajator. asa am decis sa merg cu andy si eneas la cumparaturi. am intrat si intr-un mag cu flori, am vazut niste orhidee superbe, ma voi informa mai mult despre ele, experienta ta imi va fi sigur de folos daca imi vei mai destainui din secrete…
  spuneai la un moment dar ca esti foarte incantata sa descoperi pasiuni in alti oameni, ei bine, daca te va interesa, iti voi destainui si eu din frumoasele mele pasiuni…de care nu ma prea ^mai pot ocupa in ultimul timp.
  astept raspuns
  si multumesc infinit ptr ceea ce faci ptr mine, o straina intre straini…
  g

 35. Elisa zice:

  Gabrielle,
  mail 🙂
  si altii au facut pentru mine fara sa ma cunoasca si de departe.Crede-ma,nu fac nimic imposibil si nici greu.As vrea sa fii tu bucuroasa ca si mine cand primesc ceva…si o vorba numai 🙂
  Si eu iti doresc o seara frumoasa si abia astept sa-mi spui despre pasiunile tale.Ele ne infrumuseteaza viata dar sunt si un refugiu in situatii extreme.Hai,raspunde-mi …ca vine primavara 😆

 36. Victoria zice:

  Buna seara Elisa.Buna seara Gabrielle.
  Gabrielle eu acum am 2 baieti : tati(adica sotul meu) si bebe David de 1 an jumatate.Si din simptomele de 2 zile incoace cred ca va mai veni………..cineva.:) Sper
  Elisa,tocmai am aflat si eu de balegarul de cal ca este bun ca ingrasamant.Eu stiam de la bunicii mei ca puneau din cel de vaca.Acum ma gandesc ca de fapt….ei nu aveau cal.hehe
  Gabrielle,mama mea era din Moldova,tot de la sat,din Judetul Botosani.Iubesc zona aceea mai mult decat oricare alta.
  Si ce coincidenta.Si sotul meu se trage din neam nobil, din partea bunicii lui care era contesa poloneza.
  Elisa draga,sa stii ca azi, de baba ta ,am pozat un curcubeu magnific.In viata mea nu am vazut in curcubeu mai clar si mai frumos.Si,culmea,pornea exact de la solarul meu pana in capatul curtii peste gradina.

 37. Elisa zice:

  Victoria,
  maine pe 8 e baba mea 🙂
  Si zi-mi ..ce-ai vrut sa spui cu mutatul de acolo?Nu e casa voastra?Trebuie sa plecati?Hai ca m-ai ingrijorat,dar poate ca e de bine 🙂

 38. Victoria zice:

  eh,am inteles gresit.
  Casa am luat-o impreuna cu nasii si actele au fost facute initial pe numele lor,pentru ca apoi sa facem parcelarea si contract intre el si noi.Insa ei ai devenit atat de lacomi incat nu mai tin cont nici de post nici de faptul ca ne-au cununat si ne-au botezat copilul,iar acum nu mai vor sa ne faca acte si ne-au dat si in judecata pentru evacuare.
  Este pacatul lor.Noi vom munci si vom merge inainte,insa ei vor ramane cu povara asta tot restul vietii.
  Astia sunt oamenii de care am fost inconjurata pana de curand,can am cunoscut niste oameni minunati aici in sat si pe tine,pe blogul tau.Si sunt fericita ca Dumnezeu mi-a trimis in cale si oameni buni.
  Asta este.Trebuie sa iau lucrurile asa cum sunt si sa merg mai departe.

 39. Elisa zice:

  Imi pare tare rau 😦 Victoria,cand este vorba de bani si avere sa stii ca oamenii isi pierd aceasta calitate…cea umana.Sper sa rezolvati asa cum ati crezut inainte…caci voi ati refacut si casa in ceva bun de locuit..Cumplit! 😦

 40. Gabrielle zice:

  elisa, am trimis mail, sunt foarte fericita daca imi trimiti semintele, in special ce ai tu, ce provine din productia ta :-)) vor fi speciale ptr mine si atunci cand vor rasari, voi avea o parte din lumea ta aici la mine…si voi avea nevoie de vitamine si bucurie sa pot alapta, ptr un lapte bun si dulce :-))
  victoria, sunt alaturi de tine si stiu foarte bine prin ce treci acum. un singur lucru imi permit sa iti spun, nimic nu este intamplator, din orice experienta mai putin frumoasa invatam, ne intarim, ne apropiem mai mult de adevar si obtinem , daca suntem deschisi la suflet, un har aparte in a simti oamenii, de a aprecia valoarea, ne simtim tot mai puternici si mai intelepti…
  deci, se pare ca ai fotografiat curcubeul ptr mine… :-))) poti folosi cu toata increderea emailul si sa imi trimiti si mie fotografia
  ref la combinatiile genelor, se pare ca baietelul tau si … fetita ? ce va veni… vor deveni oameni speciali si vor avea talente deosebite. :-)))ca sa fie coincidenta perfecta :-)) As vrea sa iti scriu mai multe, scrie-mi pe email.:-)
  elisa, o baba frumoasa si calda, de fapt o zana buna si miloasa…:-))
  cu drag, va sarut
  gabrielle

 41. Victoria zice:

  Of,alarma falsa.Nu vine bebe deocamdata.
  Iti multumesc mult Gabrielle.
  La mine azi a batut vantul foarte tare.Au venit in vizita soacra si cumnatele si am stat in casa ca afara ne lua pe sus.
  Iti trimit si pozele cu curcubeul Gabrielle.
  Elisa la tine cum a fost vremea?
  Oricum ar fi fost,nu conteaza,ca tu tot om bun si cald esti.

 42. Elisa zice:

  Gabrielle, deci maine am zi de trimis in LUME celor dragi…Ce coincidenta!:)

 43. Elisa zice:

  Victoria,
  n-am vazut in viata mea o zi mai urata ca azi hahahaha,asta ca sa stii cat de mult ma pot influenta pe mine…zisele babesti 😆
  Sunt fericita,am pe CYMBI prin apropiere,copilu mi-a vorbit,sotul imi zambeste,iar voi sunteti o forta…Ce mai imi trebuie in plus?! 😉

 44. Gabrielle zice:

  victoria, stie bb cand sa vina :-)) deci, primesc si curcubee, waw, sunt o supernorocoasa la cadouri ! si cand am fost insarcinata cu eneas, am primit enorm de multe cadouri, apoi cand printul s-a nascut, am primit prin posta, chiar si de la necunoscuti cadouri. a fost ciudat ptr mine, cel mai ciudat cadou a fost un fel de elixir special ptr bebelusi minune, dupa nu stiu ce fel de calcule astrale, lila cu roz, si se foloseste cum se foloseste mirul la noi, ptr protectie divina si alte alea… o alta colega de-a lui andy a trimis mandala ptr el, un tablou fantastic. eu acum primesc curcubee si seminte…waw! imi vine sa va iau pe sus !
  elisa, o fi baba ta urata, dar este doar o strategie ptr a elimina curiosii nedoriti, ei bine, aceasta baba, cea din 8 martie, cand vine acasa si isi lasa pelerina plina de ploi si palaria incarcata de ceata in cuier, doar oamenii buni pot vedea cat de frumoasa si zambitoare este zana primaverii, din fiecare cositza, infloreste cate o floare de cais… vezi imaginea?
  va pupic
  g

 45. Elisa zice:

  Da Gabrielle,eu intotdeauna cand ascult sau povestec ceva vad si imaginile.Mai kinki este ca vad imagini si in rest..hahahaha,adica imi imaginez…Hooo,stai ca nu-s paranoia 😆

 46. Gabrielle zice:

  ce este aia kinki? pai ce eu sunt paranoia, daca vad ce altii nu au timp sa vada?
  tocmai am vorbit cu nasu si se rezolva, vine chiar el si imi aduce balegar, de la calutzii campioni :-)) baba ta e buna rau :-))
  victoria, maine iti voi raspunde la email. curcubeul tau troneaza pe ecranul laptopului meu k la el acasa :-))
  o seara splendida va doresc
  g

 47. MIRA zice:

  Elisa,am constatat ca locuiesti foarte aproape de mine,lucru care ma bucura nespus.Citesc cu multa placere ceea ce cu talent pui pe blog,trairilor tale mi-ar placea sa le raspund imediat,mai ales cand gasesc printre randuri micile tale nemultumiri…Ma surprind placut,ca ai reusit sa ai atatea talente.Cu siguranta ca ai dat dovada de multa perseverenta si ai avut langa tine mereu acea jumatate care s-a modelat,dandu-ti astfel sensul vietii dorit.
  Nu stiu daca ai facut o obsesie din a reusi perfect ceea ce ai intreprins,cert ramane faptul ca,atat cat am patruns in micul tau univers,”totul”este ca la carte,din care emana si multa iubire,de El,de Noi,de… Areal!
  Te astept,cu mult interes,ori de cate ori vei dori sa impartasesti…crampeie de Viata.

 48. Elisa zice:

  Draga MIRA,
  nu vreau sa dovedesc nimic,nu ma preocupa perseverenta pe blog,iar nemultumirile mele din viata de zi cu zi le spun aici cu umorul care ma caracterizeaza, cel sarcastic si numai la adresa autoritatilor locale sau nationale si institutiilor care jecmanesc lumea in aceasta tara.Si inca ceva nu stiu la ce talente te referi.Eu scriu un blog despre mama mea,despre mine si despre gradinamea si flori.Atat.Iar atingerile cu alte subiecte ,normale dealtfel,sunt inevitabile.In al doilea rand scriu ca sa fiu utila celor pe care-i intereseaza ceea ce scriu eu.Toata lumea poate sa-si faca blog,deci tu unde ma astepti,ca nu vad adresa pe nickul tau?
  ps.scuze ca data trecuta nu ti-am raspuns,insa mesajul tau era destinat oricui. 🙂

 49. Elisa zice:

  Gabrielle,
  kinky=ciudat,excentric… :))))
  Daca nu posta aici MIRA nu as fi vazut ca nu ti-am raspuns.In ultimul timp lumea posteaza la postari din urma si daca ele dispar de la comentarii recente atunci nu mai raspund.Am vrut sa maresc numarul comentariilor recente…nu stiu cum 😦
  Draga mea,ma ierti da? 🙂

 50. Gabrielle zice:

  eh, eu nu prea stiu unde sa scriu, sa fiu in legatura cu tine si lumea ta :-)) si atunci caut subiectele cele din top si ma bag si eu in seama:-))dar vad ca esti permanent pe blog si esti f atenta cu fiecare in parte. as vrea si eu sa imi deschid un blog , dar habar nu am cum. si oricum timpul pe care acum il am , nu il voi mai avea. chiar, daca nu raspund cateva zile consecutiv, sa imi tii pumnii, k asta inseamna ca sunt la clinica. nu stiu daca am acolo internet, imi voi lua laptopul cu mine. :-)) totusi, daca va fi k la eneas, voi fi invadata de vizitatori si va fi multa agitatie in jurul noului-nascut. de abia astept !!!
  te sarut, elisa !
  g

 51. Elisa zice:

  Iti tin pumnii si Doamne ajuta sa fie bine!Te pup si eu si ai grija de tine,nu exagera cu lucru… 🙂
  Chiar ma gandeam sa-ti spun sa-ti faci blog ca sa pui poze cu gradina si am putea comunica mai concret.Zici ca este gazon si ala trebuie sapat??Maaaaamaa!!Cine poate face asa ceva,hmm?Poate cu tractorasul acela de gradina .Nici nu vreau sa ma gandesc la ce vrei sa te bagi,dar important ca esti entuziasta.Te pup 🙂

 52. MIRA zice:

  Elisa,ma bucur ca ti-ai facut timp sa „bifezi”si mesajul meu.Cred ca cea mai mare calitate a ta este modestia.Inteleg ca nu doresti sa dovedesti nimic celor care te „viziteaza”,blogul,insa, demonstreaza contrariul.Comunicarile tale sunt extrem de pertinente,contrar unui mediu formalizat,cu proceduri standard.Emana prin toti porii,dorinta ta sincera de a fi- DA!utila,cum ai afirmat si este evident ca-ti iese.Cat despre talentele care scot permanent la lumina potentele tale,acestea,te asigur ca indeplinesc cu succes tot ce si-ar putea dori(si aplica),o neinitiata,care intra in primavara,vizitand cu empatie tot ceea ce ne impartasesti.
  In legatura cu nick-ul meu(te referi la email?!),cu oarecare jena,iti spun ca nu stiu cum sa-l postez,dupa cum ti-am mai scris pe pagina in care ai expus germinatiile „din fereastra”,sunt abia la abecedarul navigarii pe net!
  Drept urmare,te rog,in masura posibilitatilor,sa nu ignori faptul ca avem din start macar ceva comun – priveste in zare si vei vedea vertebra cea mai mandra a Carpatilor nostri.

 53. Elisa zice:

  MIRA,
  ai intrat de 3 ori pe blogul meu si deja spui ca ma cunosti chiar mai bine decat ma cunosc eu??hahahahahaha asta este chiar comic 🙂 Ar trebui sa citesti de la A la Z si abia apoi sa-ti dai cu parerea atotstiutorului.Deci ,maine poimane se vor aduna 4oo de articole si un an de distractie a mea pe blog.Ce-ar fi,daca ai timp liber cu care nu stii ce sa faci,sa o iei de la inceput si sa ma cunosti.Iar daca si dupa aia vei mai spune ca eu mi-am facut blog ca sa dovedesc ceva…atunci nu pot sa spun decat ca oamenii interpreteaza ceea ce vad prin propriile lor pareri despre sine si despre viata.Ma rog,scuze daca te-am intristat.Haide sa vorbim on-topic,iar pentru discutii particulare care n-au fundament pe acest blog exista mailul.Il gasesti la profil pe primul meu blog.Salut!
  Deci esti de prin zona? 😉 Eu vad Fagarasii din balcon,cand este senin.Din pacate nu i-am mai vazut demult 🙂

 54. MIRA zice:

  Bine Elisa,am inteles,te voi citi,integral,si asta nu pentru ca nu am ce sa fac cu timpul meu ci pentru ca pari un exemplu de urmat,macar pentru imaginile on-topic pe care le-ai postat si care in mod evident au prins viata din dragoste si respect pentru util si estetic.
  De teama sa n-o scald cu totul si sa raman fara mica mea baza de inspiratie,te intreb cam ce temperatura ar fi benefica unei insamantari „de camera” si daca variatia cald-rece , dauneaza rasadurilor,abia mijite.Am vaga impresie ca nu le ud suficient,sau poate e prea racoare…dat fiind faptul ca cele zece zile,perioada in care ,se pare,rasadurile tale au prins viata,a trecut de mult…
  Sara buna,Fagarasii din balconul meu…nu s-au intristat!

 55. Elisa zice:

  Mira,
  rasadurilor le place caldura la lumina si racoarea la intuneric.Deci,daca variatia de temperatura se asociaza cu zi-noapte este perfect.Altfel la caldura +umiditate+intuneric..cresc nefiresc de lungi si nu este recomandat.
  Ha hahahaha..daca te vei uita doar la poze o sa cunosti florile si plantele…si nu pe mine Hai ma prapadesc de ras 😆 Tre’sa citesti,nu gluma 😉
  Sper ca nu te-am intristat,zau asa…vezi si tu muntii din balcon?? 😀 Noapte linistita si maine o zi cu soare sa avem! Pa!

 56. MIRA zice:

  Elisa,trebuie neaparat sa-mi spui cum sa citesc cronologic inscrisurile tale,unele le regasesc…nu uita ca sunt la portile fascinantului calculator…pentru mine browser-ul este doar iconul instalat de fiul meu(da,Firefox Mozilla,pe care ai crenguta de mar)pe ecranul monitorului.Habar nu am,poate,de cele mai elementare aplicatii,ma chinui de doua,trei saptamani sa invat Word-ul,uneori imi vine sa abandonez…
  Deci,revin,am inceput cu avionul,cel in care…exuberezi,trenul,in care niciodata nu ai ispitit soarta,continuand(pe sarite?)cu sfortarile tale in a te initia si specializa in tehnica blogaritului,s-apoi cum ai trait spiritul Craciunului,cu trista nostalgie a pierderii fiinte dragi si cu reintoarcerea la ce este bun si frumos in Viata ta – gradina de vis,cu toate experientele si stiinta,impartasite cu bunavointa, celor care vor sa vada si sa auda!Te rog sa ierti stilul lapidar,necuvincios al expunerii sumare pe cararile blogului tau,dar pentru ca „in fiecare zi murim cate putin” si trebuie sa-mi grupez cumva gandurile debitate,pot depune merturie ca ceea ce-am citit nu ma face mai instruita ci doar face ca ignoranta mea sa fie prea vizibila.
  Despre muntii nostri,ma situez,parca mai aproape de ei decat tine,astazi sunt neprietenosi,cred ca nu-mi agreaza privirea aruncata peste umarul drept!Pe curand!

 57. Elisa zice:

  Draga mea,stai linistita ca n-ai sa poti citi tot nici daca-ai fi la…inchisoare ..hahaha (ca numa’acolo nu tre sa faca nimic hahaha).Cred ca te intereseaza gradinaritul si poate rasadurile acum,insamantarea si ingrijirea plantelor si…uita-te la Categorii,alege de acolo o categorie,care te intereseaza si citeste articolele de la acea categorie.Sunt categorii cu putine articole si altele cu multe,deci tu alegi ce te intereseaza mai repede.Pe blogul cel vechi,din pacate,nu am stiut sa setez categoriile,ca este pe alta platforma si mi-am facut eu blogul cand nu stiam nimic(de parca acum stiu mai mult 😦 ).Deci ,pe blogul vechi articolele de anul trecut sunt la …2008 si apar de la recente spre trecute.Ma rog,eu am cam glumit cand ti-am zis sa citesti ce-am scris ca sa ma cunosti,fiindca te-ai grabit sa-mi pui etichete,intelegi draga mea.
  Lasa ca e bine si de-acum ‘nainte…avem tot timpul din lume,iar tu probabil esti in faza in care eram eu in 2006,cand ma intreba cineva ce browser am si eu habar n-aveam ce-i ala. :))))Pa!

 58. Victoria zice:

  hehe,Elisa si eu cam tot in faza aia sunt.Dar noroc cu tine.

 59. Elisa zice:

  🙂 🙂 🙂

 60. Gabrielle zice:

  elisa, rosiile s-au prapadit de tot, le-am lasat fara apa 2 zile si s-au subtiat si s-au culcat la pamant, ma enerveaza ca s-au resemnat asa de repede, au simtit ele ca nu mai sunt aproape de ele si s-au si suparat ! of, sper ca ardeii si vinetele sa fie ceva mai intelegatoare, dupa cum arata acum, se pare ca sunt de gasca, dar nu stiu daca pana vor creste in 4 frunzulite vor rezista … se lungesc si ele si au si apa si lumina …
  sa le mut deja in pahare de unica folos?
  eu ce sa spun, ptr mine Pastele inseamna altceva, nu trebuie sa existe o saptamana sfanta pe an sa imi aminteasca , sa ma faca „sa imi deschid sufletul” etc etc, in ceea ce fac si gandesc imi este Hristos aproape si nu vreau sa dezamagesc divinitatea cu nimic :-)) zi de zi, clipa de clipa, incerc sa nu ma abat de la Vointa Superioara, cu cat mai adaug cate un an, devin parca tot mai inteleapta si uite asa… ptr mine este in fiecare zi Craciunul sau Pastele, iar daca nu se intampla nimic rau, este Sarbatoare in fiecare zi, serbez bucuria de a trai, de a iubi si pretui ceea ce am si ceea altii fac ptr mine. hmmm, este o intreaga filozofie :-)))
  mama, dar un colac cu mac tot as vrea si eu sa fac pana la urma, dar cand???
  sunt foarte fericita ca am mult laptic ptr Destin.
  te sarut si iti doresc inca o data Paste plin de viata si iubire. sper ca esti in permanenta legatura cu fiul tau iar sotul tau iti este alaturi si te face fericita. restul…este poezie :-))

 61. Elisa zice:

  Gabrielle,asa se invata,din greseli,cum credeai?Si eu mai gresesc si dupa atatia ani…dar rosiile mele se ofilesc zilnic,ca-i cald, prin sticla se fac si 30 de grade,insa le ud si-si revin.Ar fi trebuit rasadite in pahare atunci cand ti-am zis ca sa le introduci mai adanc si scapau de faptul ca sunt lungi,ca ele fac radacini pe tulpina,in pamant.Iti amintesti cand ti-am zis asta??e cam demultisor,dar scumpa mea,ce importanta au niste fire de plante cand tu ai grija de minunatiile alea doua mici si dulci!!Crezi cumva ca daca eu as avea langa mine nepotei as mai fi asa cu ochii doar la rasaduri???Aiurea!!!Asta fac din lipsa de alta ocupatie.Asa ca nu te necaji.Repica-i si pe ardei si pe vinete in pahare cu orificiu(faci cu o surubelnita tinuta in flacara de aragaz…tii 10 pahare unul in altul si te duci prin toate odata cu fierul inrosit,dar ai grija..te rog io sa ai grija,ca nu-i de joaca).Poti sa le gauresti si altfel,dar e mai anevoios.Ai pus toate semintele de rosii in aceesi cutie?daca mai ai repeta ca nu-i tarziu 🙂 si vine vremea ca ziua poti sa le scoti in curte,la 20 degrade.
  Cat priveste sotul meu,da ai dreptate el este o proza permanenta si face asa:cand ma duc la culcare seara tarziu ramane jos si tranteste usile si urca zgomotos scarile, spre si dinspre pivnita, de nu pot adormi (ideea e sa adorm eu inainte de a incepe el sa sforaie..hahahahha…ca pe urma nicio sansa 😆 )Asa,iar cand este ziua si eu fac cate ceva prin casa apare brusc cu pasi de pisica si ma sperie,fara sa vrea cica,eu concentrata doar pe ce fac si absenta pt ce e in jurul meu,asa ca da,este o proza dupa care se poate face o telenovela.Ma ingrozeste ideea ca s-a terminat cu slujba lui,ca de cand cu criza…se inchide iar fabrica de ingrasamant.Ma rog,era o varianta ca guvernul sa fi sponsorizat pe tarani si sa le dea ingrasaminte,iar atunci ar fi lucrat,dar cretinul asta de guvern,in frunte cu ministrul economiei,care are habar doar de fabrica lui de marmora(am trecut pe acolo…hmmm…nu-i prost idiotul de videanu,decat in partea noastra,ca in partea lui….hehe…si-o tras tot ce trebuie),deci asa e la noi,un guvern de hoti.Sa-ti spun ca de curand au dat o ordonanta special pentru videanu ca persoana privata …ca prin acea ordonanta a saracit statul cu 2 milioane de euroi,datoria lui videanu catre stat???si ca banii aia tot o sa-i dea dar la persoane particulare mita si sponsorizare de campanie electorala la basescu???
  Ehei…dar ce-ti spun eu tie de-astea….??uite-asa am impresia ca esti aici si vorbim si m-am intins de nu mai intelegi nimic.Iarta-ma,eu nu ma necajesc din aceste motive ca stiu ca n-are rost,doar observ si comentez,ascult si ma crucesc ce pot sa faca NEA-NIMENII astia de la conducere:(

  Draga mea,ma bucut ca ai lapte pentru Destin,sa faci sa ai cat mai mult timp(Simona Balanescu,o prezentatoare la emisiunea SA TRAIM SANATOS are copilas de 2 ani si zicea pe post ca inca il alapteaza,dar pe langa alte mancaruri si sucuri…ma rog,este super!)
  Cat priveste fiul meu,azi vom vorbi.E si el la casa lui si are griji cu care nu era obisnuit..griji de proprietar 🙂 .Sunt multumita ca l-am vazut de curand si stiu ca sunt bine amandoi,parca au intinerit de cand sunt acolo…
  Acum te las,mi-a facut placere sa povestesc cu tine si sa stii ca mi-a venit azi retipisa de colet de care ziceai si nu vreau sa ma supar dar nici sa fac fite doar te cert un pic pentru ca de stiam ca faci asta nu-ti trimiteam eu de la bun inceput…dar, ma rog,daca asta a fost placerea ta….iti multumesc din suflet si orice-ar fi in pachetel o sa-l tin de amintire de la tine…il conserv.. 😛 Te pup si ai grija de tine si de copii si imi place cum pui problema traiului zilnic..da,asa trebuie sa traim,caci viata insasi este o sarbatoare…numai cine n-o mai are stie si pretuieste si in plus cei care gandesc ca tine…Pa draga mea si te mai astept cand ai tu timp.Dumnezeu sa-ti dea tot ce iti doresti si fii fericita! Te imbratisez draga Gabrielle 🙂

 62. Gabrielle zice:

  oh, chiar ti.ai facut timp ptr mine astazi, multumesc de mesaj. bbeii mei dorm acum si eu am navalit pe computer, il aud si pe andy cum cica este pe sfarsite cu explicatiile in praxis, la el aceste ultime date inainte de plecarea unui pacient poate sa dureze intre 30 min si 2 ore !!! timp pe care el il face codou pacientului, din dragoste si pasiune ptr munca lui. si el umbla ca o pisica, dar eu il simt cum se strecoara si mai nou ii soptesc dulce: dragul meu, nu vrei tu sa il schimbi pe Destin si sa il legeni oleak si tu sa trag si eu un puiut de somn totusi… ” si uite asa, reusesc sa dorm poate o jumatate de ora dimineata :-))) el insa face antrenamente vad, doar doar nu l-oi mai simti vreodat :-))glumesc :-)) andy este topit dupa copilasii astia si cik si dupa mine .hi hi hi.
  no, pai cu rosile ce sa spun, le-am pus pe toate, ca Pacala si deja le vedeam mari, de un kg si savuram deja imaginea…of, mie imi plac rosiile la nebunie, eu le mananc k pe mere, imi plac asa goale :-)) dar naja, si vinetele daca imi ies va fi sarbatoare !!
  la politica chiar ca nu mai inteleg nimic, draga mea, tu esti cu ei acolo, eu am altii aici si imi par astia mai hidosi decat subnutritii nostri, astia sug sangele si sanatatea oamenilor, ii pacalesc ca pe niste copilasi cu bombonele, iti scrisesem eu cate ceva despre mafiotii astia fara Dumnezeu.
  iti doresc din suflet sa primesti nepoteii visati, pacat insa ca sunteti despartiti, insa cred ca esti multumita sa iti vezi copilul fericit, intinerit cum spui. aceasta este iubirea adevarata, iubirea nu este egoista si nu incearca sa supuna, sa sufoce, iubirea pe toate le indura si poate ca din toate soiurile cunoscute de iubire, iubirea de mama mi se pare cea mai completa, cea mai libera si mai frumoasa, caci nu pune conditii si nu se ofileste niciodata…
  Doamne fereste sa conservi pachetul !!! ma bucur insa ca este acolo si poate ca vei reusi sa faci desertul de Pastele Mic, asa voi fi si eu multumita ca nu aruncam cu vorbele. si nu ma certa, ca nu ai ptr ce, ceea ce este valoros ptr mine este zambetul tau si poate placerea de a-mi citi volumul de debut.
  aud trambitzele !!!! destin s-a trezit si cu siguranta se va trezi si eneas, ca parca sunt gemeni, reactioneaza cumva ciudat amandoi, sunt deja intr-un fel de legatura …
  am fugit! te sarut

 63. MIRA zice:

  Gabriela,te regasesc pe aceiasi postare pe care te-am intalnit…mai bogata c-o simtire…trista ca rasadurilor de rosii nu le-ai acordat suficienta atentie si-au depus armele…lasa-le-ncolo,neindemanarea noastra,a amandurora e de-a dreptul induiosatoare!Ma gandesc ca pentru tine,care pari rasfatata de soarta,ideea de a-ti injgheba cate ceva,de-a-ti dovedi inventivitatea si indemanarea sunt la urma urmei,un mod de-a te rasfata impreuna cu micuta creatura-oglinda in care cu drag reusesti sa te reflectazi.Draga mea,nimic din ceea ce ai „sadit”nu a fost in zadar – e in bratele tale si tu in bratele lui!Sa ne bucuram de aceste minunate energii si sa celebram lumea noastra,in care reusimsa ne intalnim,cu Eliza,in fiecare zi,pentru ca MERITAM!!!!

 64. Elisa zice:

  Gabrielle,
  ciucalata of you is the best 😆 …ziceai ceva de vreo reţetă ❓ nucred că merită stricată”””” pe altă reţetă,îmi place reţeta ei hahahaha
  Mi-am amintit c-am văzut aşa ceva doar în California ,la nepoată-mea şi cred c-am şi gustat,dar de adus acasă mi-am adus din aia în cutii albastre,mici,în formă de solzi(ciocolata) şi cu gusturi diferite, dar delicioasă.Nu mai ştiu cum se cheamă.(Sper că-ţi dai seamă că sunt discuţii pe temă,amintiri,dor de călătorii în depărtări,etc…deşi aici la mine chiar este paradis.Acuma nu să mă laud,dar nu cred că mai există o curte şi grădină aşa frumoase ca ale mele,aici în acest orăşel şi asta mă face să-mi potolesc dorul de ducă şi să rezist la ispita de sor’mea care mă tot cheamă la Rusca ei minunată unde şi-o pus zmeură de la mine şi cică deja face flori…acum 2 săptămâni i-am trimis-o..hahahah
  Ei,da scumpa mea,am vorbit mult cu ţine că ştii de ce mi-am făcut blog,nu?să vorbesc cu lumea şi uite că acum ,de Sărbători, lumea era plecată pe afară şi mai puţin pe net şi mă simt de-a dreptul neglijată,deşi ştii că ieri,sau alaltăieri am avut maximul de trafic???…928 vizitatori şi doar câteva comentarii…Hmm,asta este…bine că le place ce văd şi florile mele sunt căutate la…vedere 🙂
  Dragă Gabrielle,sigur că e inteligent să procedăm aşa cu ei,sigur că avem ajutor cu vorba blândă,că şi ei,săracii tot asta aşteaptă,ca şi noi,blândeţe,tandreţe şi voie bună de la noi şi atunci totul este ok.Vezi ce bună sunt la teorie??Aşa eram şi la meseria mea…excelam la teorie şi imaginaţie dar când să bag în priză…poc,poc…hahahahaha
  Dragă Gabrielle,te rog să-i strângi tare în braţe pe puişorii tăi din partea mea,că aşa fac eu cu ei,îi strâng de-i frâng…aşa…şi să-ţi iasă tot ce gândeşti şi tot ce speri!
  A…era să uit ce era mai important…cartea ta.Am rămas uimită căci îmi amintesc că mi-ai zis ceva mai demult, dar am înţeles greşit că o să urmeze editarea ei şi nu că ai scos deja o carte din 2003! Aseară ,înainte de a adormi, am citit primele…prima jumătate,dar eu la prima citire,la aşa simbolistică(căci cred că-i simbolistică poezia ta) trebuie să recitesc de 2,3 ori că să mă pot exprimă despre…Te felicit pentru ceea ce ai în suflet şi în minte şi deasemeni pentru cum arăţi şi-i spun soţului tău că ..nici nu ştie ce comoară are lângă el şi că ar trebui să te ţină pe…palme,ca pe-o prinţesa.Ceea ce cred că şi face 🙂
  Acum te las că,deşi este sărbătoare şi iar nu lucrăm,am de făcut nişte urări unei prietene dragi Gina,care are azi ziua de nume.Te pup draga mea şi să mai vii,te aştept şi încă o data mulţumesc mult că eşti prin preajma mea şi mă faci să mă simt …importantă 😛 Te îmbrăţişez. 🙂

 65. Gabrielle zice:

  dar chiar ca nu merita sa pleci, mai ales acum, daca este sa te ia cu doruri de duca, sa te ia si pe tine iarna, cand si in romania este mai mult gri decat alb, eu sufar aici iarna cumplit si am vedenii cu Florida zilnic :-))
  i-am tradus si lui andy mesajul tau si iti trimite salutari. chiar s-a intins si a intrebat daca te putem vizita cand suntem in romania, sa vada si el gradina ta atat de laudata
  eh, sunt convinsa ca esti vizitata de multi iubitori de natura si conversatii, este acum la moda, este super sa poti avea ac posibilitate, pacat insa ca exista si un revers al medaliei, oamenii nu isi mai fac timp sa se intalneasca …real, relatiile interumane sufera acum parca mai mult decat oricand de lipsa de comunicare…
  bineinteles ca esti importanta, esti profa mea de gradi 🙂 si esti o doamna prin excelenta, esti atenta, delicata si desteapta brici, dar eu te indragesc fiindca iubesti natura si oamenii, vrei sa imparti cu oricine din ceea ce stii si simti si asta te face speciala si da… importanta !
  mira, bine te-am regasit !!! nu mai citisem nimic de tine si nici macar nu stiam unde sa te gasesc, nu ai lasat nici-un indiciu :-))sunt chiar o rasfatata, dar numai Dumnezeu stie cat de mult merit un asa rasfat… dar nu imi pare rau de nimic, chiar daca am primit lectii dure de viata, au fost probabil baza pe care s-a cladit Femeia ce sunt acum ,eheheee
  elisa, tu poti descoperi acum mai multe despre mine in carte, acolo sunt multe din framantarile si durerile mele, dar se vede limpede ca sunt o optimista si stralucesc eu cumva ca un happy end, asa, pe la sfarsitul fiecarui poem, nu?
  mama s-a apucat si de parceluta nr. 2 ! Doamne, este un calvar, am incercat si eu sa bag sapa in pamant, ce vorbesti, aiureli, sunt ca un pui de gostat cum imi spunea bunica acru :-))), am vrut sa incerc si a 2-a oara, dar au sarit toti pe mine, sa fug de-acolo, kk, k nu-i de mine jobu :-))) eu sunt lauza acum, iarasi rasfat, mira draga, ce sa fac daca asa scrie in zodiac, crezi ca o sa ramana asa??? crezi ca sunt naiva sa cred asta ??? si sa revin la minunatul pamant elvetian, dupa ce va fi sapat, cu greu, va urma o alta etapa, o zi intreaga de scos pietroaiele din el, o alta zi in care se va scutura perucile cu iarba de pamant :-)))
  ok, hai ca m-am intins si eu la vorba si poate ai treaba si eu te retin :-))
  o zi frumoasa si buna ca o zana!
  cu drag, G

 66. Gabrielle zice:

  error mic: „se vor scutura perucile cu iarba” :-))) sa fac greseli gram la o asa metafora, pfui, rusine ! :-)))

 67. Elisa zice:

  Draga mea,atunci cum o sa creasca plante acolo,hmm??Chiar esti optimista in acest sens??Ati adus gunoi de la ferma de care mi-ai zis?Cred ca-i absolut necesar.Si tu ai grija,nu te juca cu sapa si harletul la 2..3 saptamani de la nastere,nu fii copil,asculta de ai tai si stai cuminte ca ai tu destule treburi,mai usoare, de facut.
  Incep sa ma dumiresc..imi place foarte mult un poem de-al tau,daca ma lasi sa-l pun pe blog,odata…doar ca trebuie sa caut ilustratie potrivita pentru MAREA INVOLBURATA care sunt eu 😛
  Te pup si ai grija de tine si de copii,iar plantele…pe urma. 🙂

 68. Gabrielle zice:

  da, am adus gunoi, iti spusesem intr-un mesaj, chiar de la caluti campioni :-))) de parca ar conta hi hi hi, poate conteaza, nimic nu este intamplator doar.
  ei, bineinteles ca nu mai incerc eu sa fac pe gigidura acum, am destule pe cap, eu sunt toata ziua cu bblasii si fac mancare, de restul se ocupa mama si andy, copiii , toti 3 sunt rasfatatii…
  mda,,, am fost candva o mare involburata… acum am gasit o perla minunata si-mi umplu toata fiinta cu ea, scoicile goale, in care imi placea sa dansez… le-am astupat cu tot trecutul si le-am ascuns in pivnita, intr-o memorie cu cifru, uitat pe loc :-)))
  si uite cum realizez ca inca mai am poezia in sange, nu ma voi vindeca niciodata 🙂
  normal si mai mult decat normal, imi sunt copilasii pe primul loc, ma iubesc si ma ingrijesc ptr ei, ptr a le fi o mamica nu doar buna, ci de care sa fie indragostiti, sa ma admire, sa ma resfete si ei la randul lor,sa ne completam, sa nu rabufnesc frustrata niciodata, este o strategie minunata, cu denise a functionat fantastic pana acum, cu crizele ei adolescentine, ehheeee, dar va reveni ea, stiu eu sigur :-))
  te sarut cu drag

 69. Elisa zice:

  Ei,uite ca azi ti s-a dat 😉 mai mult timp pentru tine…de la Domnul 🙂 Bravo!
  Da,trebuie sa recunosc atat ca m-am recunoscut in acel poem cat si ca pe acela l-am patruns cel mai bine dintre toate,desi n-am ajuns la finis 🙂
  Gabrielle…si de atunci nu ai mai scris nimic?Nu cred.Te pup si o noapte linistita cu somn(cu bebelus cuminte) iti doresc 🙂

 70. Gabrielle zice:

  asa, bine ca am gasit corespondenta
  ma bucur cand imi sunt citite gandurile, uneori nici nu sunt sigura daca sunt chiar poezii, nu ma simt poeta, nu fac nici-un caz din asta, nu am mai scris, imi este dor, in curand va fi terminat praxisul meu, unde voi face masaj, dar va face si pe atelieru` de pictura si poate incape si biroul meu pe care l-am adus aici, unde voi mai scrie…eh, se vor linisti apele candva, ca doar nu o s-o ducem tot intr-un stres, nu? cu toate ca, poezia mea se scrie sub stres,e poezie incisiva, puternica, directa, pasionala :-)))
  nopti linistite… deocamdata… doar un vis
  pupici si o saptamana minunata!

 71. Elisa zice:

  Da,Gabrielle,o sa vina si vremuri mai usoare,copiii vor creste si o sa ai mai mult timp,macar pentru somn.Dar,ce-i cu copilasul DESTIN??Ceva ii lipseste de plange,eu asa stiu,ori are colici.Imi amintesc ca si noi am stat trezi cu el pe brate,noaptea si i-am dat ceai de ANIS,ca acela absoarbe gazele si dispar colicile.Ai incercat?
  Iti doresc timp pentru ca sa faci ceea ce-ti doresti,pe langa toate celelalte preocupari de familie.Bafta!Te pup 🙂

 72. Gabrielle zice:

  Destin este un rasfatat, cred. vrea sa suga nonstop, doar la piept se linisteste. ii dau ceai de fenchel, cred ca este fenicul, uite ca nici nu am cautat sa traduc, special ptr bbeii, dar nu vrea sa il bea. andy spune sa il mai lasam o vreme, pana se obisnuieste cu noi, pana prinde puteri. ziua insa doarme frumos si linistit, un ingeras :-))) dar ziua este eneas in actiune si acum are mai multa nevoie de atentie…
  maine transferam rasadurile, nu mai rezista acolo unde sunt acum, risc sa le pierd si pe ele. intr-o seara, mama le-a mutat din leaving, a facut curat si a vrut ea sa fie „frumos” si le-a dus in balcon, cu geamul deschis, iar seara a fost chiar f frig… sarmanele… maine-zi am crezut ca fac infarct cand am auzit ce i-a trecut prin minte, am crezut ca le-am pierdut pe loc :-)) am pregatit paharele dar nu mai am putere acum sa le mut si as fi vrut sa nu fi plouat, sa ma joc afara cu ele.
  eh… poate ca este prea mult, nu ma resemnez insa, sunt doar fffff obosita, niciodata nu am fost in halul asta :-)))
  o seara frumoasa si linistita

 73. Elisa zice:

  Gabrielle,
  va trebui sa te organizezi,sa ai si-n timpul zilei ore de odihna,ca altfel…va suferi tot cel mic.Si nu te mai necaji din plantele alea..o sa pui in pamant direct semintele de mazare si zarzavat si poate ca pentru primul an este destul.Eu stiam ca dupa ce nasti n-o sa mai dispui de timp…stiam si ma miram ca vrei sa faci gradinarit.Usor, usor..ca n-au intrat anii in sac 🙂
  Deocamdata sa fii tu sanatoasa si …cel mai important,odihnita.Ai mare grija de tine,caci tu stii,toate de la tine pleaca si asa cum mi-ai spus altadata,daca tu esti odihnita si ingrijita si vesela…asta se transmite tuturor….tu mi-ai zis asta 🙂 Deci,treci si aplica teoria 😛
  Te imbratisez si ai grija de tine 🙂

 74. Gabrielle zice:

  pai la teorie … nu ma-ntrece nime… practica insa ma… cam zguduie !!!
  asa voi face, voi face doar ce se poate. si mama va pleca in ro la inceputul lui mai, iti imaginezi ce fanny va fi :-))
  ai grija cu raceala, insanatosire grabnica ! am nevoie de tine la temperatura normala :-))
  cred ca stii , dar nu strica sa mai auzi o data, ai nevoie de ffff multa apa, vitamine, kiwi este preferatul meu cand sunt racita si bai de aburi cu ceai, daca stai in pat si te simti bine citind o carte buna( un GG de ex.-))este ok, dar mai bine ar fi sa te misti, sa faci abstractie, sa uiti cu forta ca esti racita. vezi ce bine stau la teorie?? :-)) hai, fa-te bine, te pupic

 75. Elisa zice:

  Gabrielle,
  si eu sunt buna numai la teorie…ma cam uit acru la lamaile alea 2 care-s galbene si …
  In aceste clipe cand sunt asa…ma paraseste vointa si trebuie sa ma oblige cineva ca sa iau…medicamente sau altele..si faptul ca am atata treaba ca au fost atit de putine zile in care se putea lucra,iar acum eu nu pot…asta ma ‘nerveaza la maxim.In plus de cand ma stiu eram nervoasa cand batea vantul..imi insufla o stare de neliniste care ma termina…Adio pace!
  Toate bune iti doresc! 🙂

 76. Gabrielle zice:

  andy, care este mai mult un robotel decat un om, cand ninge, nu poate dormi, ma uimeste , fiindca el nu se plange niciodata de nimic, insa pur si simplu daca ninge noaptea, el este ca un leu in cusca. la mine este mult mult mai grav, daca ploua nu pot face mai nimic, intru in depresii urate daca ploua o saptamana intreaga. cum iese soarele, parca imi ies si mie aripi, este interesanta chestia asta si nu pleaca de la cap, cum spune un bun prieten psiholog, caci prima data apare simptomu :-)) si dupa se uita andy pe fereastra si spune: De asta nu pot adormi, ninge !
  hi hi hi, dar nu ninge acum, stai linistita, acum este soare, mama il leagana pe destin ca eu sa iti scriu, iar eneas s-a trezit chiar acum si este cu andy la bucatarie, pregatesc ei ceva bun ptr mami…ehehee, sa ai o Duminica frumoasa si te rog, nu mai lua medicamente, sunt cele mai periculoase droguri … te sarut, G

 77. Elisa zice:

  Gabrielle,
  intotdeauna am spus ca ceea ce stim sa explicam este infinit mai putin decat ceea ce inca nu s-a descoperit sau nu putem explica 🙂
  Si eu iti doresc o Duminica placuta,cu ajutoarele tale libere de alte treburi.. 😛
  te pup si n-o lasa pe mama ta sa plece…inca 😉

 78. Gabrielle zice:

  pai n-o las, k avem de vopsit inca 12 geamuri :-))) si doar nu ma lasa chiar acum… dar pleaca luna asta si se va intoarce in august. acum inca ne schimbam cu bbeii , dar cand voi fi singura, va tb sa inventez ceva, ceva ce nu s-a descoperit :-))) multumesc . g

 79. Elisa zice:

  O sa vezi tu ce-o sa faci..ca esti fetita mare deacum 😉 …vei gasi solutii si poate ca si pruncii o sa fiemai cuminti 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s