Cine-am fost si…ce-am ajuns! :D

Mă mai uit şi eu la tembelizor că ce draq să fac atâta timp…liber şi nu-mi pot reveni dintr-o chestie,dar deloc nu pot.Degeaba mi-am format o părere ,de ceva vreme,despre cum se ajunge să fii Cineva,degeaba m-am uitat la emisiuni în care este ridiculizat, cu maxim umor (vezi Mondenii) acest mod de parvenire,de urcare pe scara „valorilor”, de ajungere în fruntea bucatelor(hai că expresia astea a cam lâncezit…o iau eu,o scutur niţel să-i dau viaţă,o şterg de gri şi defilez cu ea) şi, în finalul dorit de ei, de a umple ecranele, seară de seară ,la emisiuni în direct despre cum să ne şi cum ne conducem noi ţara.La început am zâmbit nonşalant,apoi m-am scuturat de râs (în timp ce el,serios,răspundea deontoloagelor aşa ca şi când ţara asta abia ar fi aşteptat să ajungă el acolo’n vârf şi  s-o …pună la punct).După asta râsul mi s-a preschimbat într-o schimonosire gen..”i-auzi, bre, ce le ştie şi ăsta!!”şi mi-a îngheţat într-o grimasă definitivă (doar când mă uit la astfel de emisiuni) şi de frică să nu mi se strâmbe gura şi să vorbesc apoi doar pe jumătatea dreaptă…nu mă mai uit.Dar trag cu urechea,cum să fac altfel când fiind în bucătărie şi nu sunt singură , nici nu mă impun  😉

Oare cât o fi trecut de când apărea la toate ştirile cum că iar s-au certat ca ţiganii şi cum iar s-au divorţat şi cum iar s-au împăcat şi apoi el a bătut-o cu pliciul (peste gură bag eu de sama…) şi cum ea a fugit în toiul nopţii doar în cămăşuţă de noapte,zicând c-o alungat-o şi cum erau ei amândoi la 00tv, el în direct şi ea cu mă-sa la telefon…Şi cum le ştia zice şi unu şi altul,de ziceai că-s artişti ce se desfăşoară după o regie bine pusă la punct.Numai soacra îmi dădea mie de bănuit,că ea,blândă,calmă şi binevoitoare (oare aşa-s soacrele în timpul scandalurilor casnice??),îi dădea ,cu zeflemea, dreptate ginerelui,zicând din când în când: da,da…aşa-i cum zici tu….vezi  şi iar da,da.Acum să nu credeţi că eu  am urmărit toate episoadele acestei telenovele,însă mă uit  la Mondenii şi la Cârcotaşi şi îmi ajunge…ştiu tot ce se-ntampla în ţara  😀 ,important,fireşte.Că de buget,încă nu face nimeni mişto.

Acum stau şi compar cele două aspecte prezentate de televiziuni…şi anume aspectul mondenităţilor prin emisiuni de tip glossy,cu pitipoance şi scandaluri cu funduri goale, urmărite de cameramani pe sub fustiţe,cu prezentatoare scandalageoaice care-şi râd de unele la fel ca ele, fiindcă alea nu şi-au găsit,încă,un bogătaş care să le ţină(adică să le ia) şi… aspectul politic prin emisiuni consacrate la care… iată,invitat este şi ‘mnealui,iar noi,prostimea,stăm încremeniţi şi ne uităm la el ca la vreun om politic cu patalama la mână,cu şcoli de condus ţara prin Iuropa şi unii dintre noi chiar îl iau în serios.Şi constat că între cele două aspecte nu numai că nu este nicio diferenţă dar se şi intersectează a-naibi de mult.Adică,mai întâi treci pe la …te remarcă lumea ca fiind bun/a de gură şi cum ,la noi la români,a da din gură se pare că este nu numai necesar ci şi suficient… şi apoi te înfigi,cu banii,cu tupeul cu ce ştiu ei să facă mai bine,în fruntea bucatelor.Şi eu staaau ca prostu şi nu mă pot obişnui cu ideea că asta-i calea,că atât se poate,că aşa cu incompetenţa şi neprofesionalism o să fim conduşi la nesfârşit,dacă,bineînţeles,nesfârşitul nu este iluzoriu.

Acest articol a fost publicat în Opinii și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Cine-am fost si…ce-am ajuns! :D

 1. zinca beiu zice:

  Eu m-am prins de la inceput ca totul era marketing, acele divorturi si nunti …Apoi au vrut sa arate o pereche transparenta, cu totul la vedere, in contrast cu o alta pereche mai secretoasa .Stie tot despre tot si toate…Mi-e scarba, cum il vaz, mut canalul.Oricati bani ar avea, tot frigotehnist este ! Eu am o teorie potrivit careia, cu putine exceptii, politicienii sunt de fapt cei care erau in 89, asa cum i-a prins acest…eveniment ca Revolutie nu-i pot spune. Asa sunt ei, cei adevarati.Adica, Iliescu,inginer, Basescu, capitan de vas, cu functii la Anvers, Borcea, vanzator de butelii, Becali, oier, etc.

 2. SuKaRiT zice:

  Mi-am mai spus părerea despre clovnul ăsta diabolic. Am început şi atunci cu numele deşi (după unele păreri) n-ar prea conta, cică cu numele te naşti. Tocmai! Nu degeaba Dumnezeu ne atenţionează prin mici „însemnări” asupra celor periculoşi pentru mari grupuri de oameni. De exemplu Băsescu… De-a lungul unui ciclu, a adus în ţară doar putoare. Prin atitudine, prin abuzuri, prin infractorii pe care-i protejează, cu care lucrează şi pe care i-a pus în funcţii de conducere. Încotro-ţi întorci privirea, „pute”. Nici nu vreau să mă gândesc ce-ar putea aduce asupra Ţării un Prigoană. Din nefericire, mulţi dintre cei consideraţi „intelectualitate” pleacă urechile la vorbele lui şi se lasă seduşi de cretin. Aceasta mi-e mie marea spaimă, că nedeschizând ochii la timp, aceşti oameni al căror cuvânt contează, ni l-ar putea impune prin insistenţa cu care-l laudă. Mie nu, dar un vot negativ nu prea contează. Nici chiar 5 milioane! S-a mai văzut!

 3. Elisa zice:

  Zinca,
  daca o ajunge si toapa aia prima doamna!!!ma mut pe strazile din lume,homles devin:( 😆

 4. Elisa zice:

  Cavalere,
  subscriu la prima parte,cat priveste ce zic unii si altii despre el si cum il lauda chiar ca nu stiu,ca nu ma uit la de-astea.Vrei sa spui ca-l lauda asta…Hurezeanu?Habar n-am…,dar ma tem ca inca o legislatie va fi tot basinosu si apoi cel ce prigoneste,ca-mi amintesc cum zicea odata ,demult,ca el vizeaza acesta functie…presedinte de tara va fi…ceea ce nu-i exclus 😦

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s