Piersicile

s6305684-mica

Piersicile şi nectarinele

Piersica este un fruct estival, bogat în potasiu şi recunoscut pentru conţinutul ridicat de vitamina C. Consumată ca atare, dă rezultate bune în tratarea litiazelor urinare, înlătură insomnia şi stresul. În plus, este ştiut şi faptul că piersicile au efect laxativ. Proprietatea acestor fructe de a fi foarte uşor asimilate de organism le face să fie şi unele dintre cele mai energizante fructe. Consumul de piersici poate duce la reglarea funcţiilor intestinale, la curăţarea compoziţiei sîngelui şi la eliminarea toxinelor din organism. Un alt fruct galben-portocaliu, recomandat pentru efectele sale benefice asupra stării de sănătate, este nectarina. De provenienţă occidentală, nectarina are o importanţă crescută în procesele de creştere şi de menţinere a tinereţii ţesuturilor. Indiferent de modul în care alegem să consumăm aceste fructe viu co-
lorate (salate, compoturi, sau ca atare), ele trebuie să fie  bine coapte de razele soarelui.Piersica ,fiind săracă în calorii, ea  este indicată în curele de slăbit. Este bine să fie consumată înainte de mesele principale, deoarece fibrele pe care le conţine umplu stomacul şi taie senzaţia de foame.

Cocktail cu piersici si vanilie este un cocktail sanatos si plin de vitamine. Preparat din ceai verde si fructe, acest cocktail cu piersici si vanilie este delicios si racoritor. Acest cocktail cu piersici si vanilie este un cocktail generos si perfect pentru zilele calde de vara, va va revigora si va va umple de energia de care aveti nevoie.(Sansa Buzoiana)

Ingrediente
4 linguri de ceai verde
2 piersici mari
2 lamai
2 linguri zahar pudra
8 portii de inghetata de vanilie
putina roinita proaspata
cateva cuburi de gheata

Mod de preparare
Ceaiul verde se infuzeaza cu 500 ml de apa fierbinte, se lasa 90 secunde, dupa care se toarna in alt vas;

A doua infuzie se prepara tot cu 500 ml de apa, se lasa 3 minute, apoi se strecoara;

Ceaiul se toarna intr-un vas plin ce cuburi de gheata, ca sa se raceasca rapid;

Piersicile se cojesc, li se scot samburii si se taie in bucati mici;

Lamaile se storcsi se pun in mixer impreuna cu zaharul pudra si cu piersicile, apoi se transforma totul in piure;

Se adauga ceaiul verde si inghetata de vanilie si se bate totul pana se face spuma;

Se pune in patru pahare si se orneaza cu frunze de roinita. (Ele.ro)

Sos de piersici pentru gratar

Ingrediente: o conserva de piersici in suc sau piersici taiate si curatate, 5 grame zahar, 6 lingurite ketchup, 6 lingurite otet, 2 lingurite sos de soia, 2 catei de usturoi pisati, 1 lingurita ghimbir uscat, tocat, sare, piper
Mod de preparare: Zeama de la piersici se pune la incalzit intr-un vas. Se adauga usturoiul si ghimbirul si se lasa citeva minute. Se adauga zaharul si se amesteca pina se topeste. Piersicile se fac pasta si se pun in vasul de pe foc impreuna cu restul ingredientelor

Piersica previne cancerul si te scapa de riduri

Piersica previne cancerul si te scapa de riduri

Sarace in calorii, aceste fucte pot fi consumate la discretie chiar si de catre persoane care tin la silueta sau doresc sa slabeasca.

Sunt energizante, hidrateaza excelent (87% din continut este apa), stimuleaza apetitul si secretia sucurilor gastrice si au proprietati diuretice, laxative. Daca vrei sa-ti reglezi activitatea ficatului si a intestinelor, mananca 3-4 piersici dimineata, in loc de micul dejun, cateva zile la rand. Fibrele continute de aceste fructe sunt foarte bine tolerate de sistemul digestiv, de aceea sunt recomandate chiar si copiilor de varsta foarte mica. Consumul regulat de piersici ii ajuta si pe cei care sufera de litiaza urinara, reumatism, guta. Gratie substantelor pe care le contin, au darul de a proteja celula nervoasa si de a mentine echilibrul sistemului nervos, fiind recomandate in nevroze.


Intareste imunitatea

Un fruct de marime medie, consumat cu coaja, poate acoperi aproape trei sferturi din necesarul zilnic de vitamina C. Pe langa aceasta, piersicile mai contin si cantitati deloc neglijabile de provitamina A, vitaminele B3, B5, E, fier, magneziu, fosfor, zinc, iod, potasiu si seleniu. Sunt bogate in fitonutrienti, antioxidanti si carotenoide, deci ajuta la reducerea riscului de aparitia a unor boli grave precum cancerul, maladiile cardiovasculare, artrita, unele afectiuni oculare. Antioxidantii contracareaza efectele negative ale radicalilor liberi, impiedica distrugerea prematura a celulelor si tesuturilor si intaresc imunitatea. Piersicile pot fi consumate si sub forma de suc, deoarece sucul pastreaza toate calitatile fructului, inclusiv proprietatile sale laxative. Pentru a obtine un efect mai eficient si mai rapid, sucul se bea chiar inainte de masa Ceai contra infectiilor parazitare
Ceaiul din frunze de piersic este util in tratarea infectiilor parazitare intestinale, are actiune calmanta, antispastica si slab purgativa. Infuzia se prepara din 30 g de frunze la 500 ml apa clocotita, se acopera vasul, se lasa sa infuzeze 10 minute, apoi se strecoara. Se bea cate o ceasca de trei ori pe zi, dupa mesele principale.

Cura de piersici antirid

Cercetarile biochimistilor au aratat ca in pulpa piersicii exista numeroase substante care pot regenera tesutul pielii, fructul fiind folosit in cure atat pentru intretinerea sanatatii glandulare, cat si pentru prevenirea si eliminarea ridarii. Substantele active din piersici nu actioneaza direct asupra tenului, ci asupra secretiei unor hormoni ai creierului de tip serotonine, care cresc eficienta controlului nervos asupra proceselor care se petrec la nivelul pielii. Cercetatorii estimeaza ca un consum zilnic de 300-350 g pulpa de piersica, timp de 45 de zile, poate scadea viteza proceselor de ridare cu 55-65%. Cura antirid este insa eficienta numai in anumite conditii de respectare a unor aspecte ale dietei si de atitudine comportamentala, in functie de varsta.

16-22 ani

Cura trebuie sa fie asociata cu o dieta saraca in condimente si elemente foarte fierbinti. Se recomanda alimentele consistente, insa in cantitati foarte mici. Se mananca zilnic 150-200 g de piersici, de preferat in prima parte a zilei, inainte de masa de pranz. Consumul de lichide este, de asemenea, foarte important in prima parte a zilei si nu trebuie sa fie sub 1 litru de apa intre orele trezirii de dimineata si masa de pranz.

23-36 de ani

Este nevoie de o alimentatie bazata pe alimente ce contin foarte multi aminoacizi absorbabili, adica proteine animale, mai ales din supe bine fierte. Absorbtia aminoacizilor esentiali antreneaza si absorbtia principiilor active din pulpa de piersica, cu efect asupra regenerarii tenului. O cura ideala cu pulpa de peirsica impune consumul a 1-1,5 l supa concentrata de vita sau pui pe zi si 150-250 g piersici intre micul dejun si masa de pranz (cu minimum o ora inainte de dejun). Imediat dupa cina se recomanda 70-80 g pulpa de piersica, urmata de consumul a 100-150 ml apa rece. Atentie! O cura antirid eficienta trebuie sa fie asociata obligatoriu cu un consum mai redus de cafea si bauturi cofeinizate care scad semnificativ absorbtia principiilor active.

37-51 de ani

Si in cazul acestei categorii de varsta, alimentatia favorabila curei antirid cu piersici trebuie sa respecte cateva principii. Micul dejun sa fie rece, servit la 15-20 minute dupa trezire (nici mai devreme, nici mai tarziu!) si sa contina numai alimente putin condimentate, foarte putin sarate si foarte putin aromate. Consumul de lichide sa nu fie restrictionat absolut deloc in prima jumatate a zilei, pe principiul „bea cand vrei, cat vrei si cat potii, iar lichidele sa fie de preferat apa obisnuita sau plata si putine bauturi foarte dulci sau foarte aromate. La pranz se poate consuma orice, in afara de prajeli, ulei sau alte grasimi. Cina trebuie sa fie putin voluminoasa, de preferat uscata, fara ciorbe, supe sau sosuri. Se consuma 200-250 g piersici, intre dejun si cina.

52-69 de ani

Cura de piersici va fi eficienta daca alimentatia este bazata mai mult pe vegetale verzi si legume, dimineata si la masa de seara. Se recomanda ca la dejun sa se consume obligatoriu carne de vita sau pui, in supe sau ciorbe concentrate, fierbinti. Se recomanda cate 150 g pulpa de piersici dupa fiecare masa si 100 ml suc de piersici natural cu o ora inainte de culcare.(Felicia)

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Mancaruri, utile și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

13 răspunsuri la Piersicile

  1. g1b2i3 zice:

    Si piersicile si nectarinele imi plac,dar n-am mai mancat demult.
    N-am stiut ca sunt indicate pentru unele boli.Despre sosuri de fructe am mai citit si chiar am mancat,dar eu nu gatesc astfel de sosuri.
    Draga Elisa,iti doresc o duminica placuta.
    Stii,azi noapte a murit Grigore Vieru. 😦

  2. Elisa zice:

    Gabi,am aflat acum de la tine,Dumnezeu sa-l odihneasca!
    Gabi,cum adica tu nu gatesti?Pai asta-i tot farmecul in bucatarie,sa faci ceva ce n-ai mai facut.Mie imi iese cel mai bine de prima data,a doua oara,deja nu mai e la fel.Tu crezi ca eu fac sosuri de fructe,des,sau de obicei?Dar acum,daca tot le-am gasit retetela…o sa fac.Mama facea sos de visine si de mere si-mi placea mult de tot.Insa,fructele feliate si trase in tigaie in putin unt si zahar,sunt un deliciu,ca zaharul se caramelizeaza putin.Iti doresc si eu o Duminica placuta si o saptamana la fel.Te pup. 🙂

  3. starsgates zice:

    Cel mai mult îmi plac fructele proaspete.
    Aşa le şi consumăm de obicei.
    Compotul de piersici îi place fiicei mele.:)
    Mie sincer îmi plac merele şi pepenii galbeni.:)

  4. Elisa zice:

    Starsgates,
    pai eu pentru cine-am pus toate retetele astea?hm?Ai citit despre gustul ciorbei daca introduci o para in ea?Dar daca o acresti cu corcoduse? :))))))

  5. zinca beiu zice:

    Ce bunatati! Astept sa vina vara.In timpuliernii nu mananc piersici, pentru ca sunt prea scumpe pentru buzunarul nmeu , si n-au nici un gust, nefiind autohtone.Ma multumesc cu borcanele de compot din camara.
    Mananc mai mult citrice , banane si kiwi.
    Multumesc pt.retete< Elisa.

  6. g1b2i3 zice:

    Elisa,vezi daca ma scol cu noapte-n cap?Aud cate-o stire trista ca cea de astazi.Ti-am raspuns la mine,dar iti scriu si aici ca-n 20 ianuarie e zi de doliu national in Republica Moldova.
    Nu fac sosuri de fructe.Poate ca daca as avea pomii mei as face,iar cand cumparam le mancam crude.cand primesc mere de la tara atunci le rad si le pun in borcan pentru prajitura.E asa de buna prajitura cu mere. 🙂

  7. Elisa zice:

    Zinca,
    pai asa ziceam si eu,asta toamna vi le-am aratat in pomi si panere,ati mancat si voi cu mine din ele,iar acum nici eu nu cumpar piersici.De aceea am pus retete care se fac si din compot,congelate,etc.Multumesc Zinca,eu iti multumesc ca-mi treci ptagul.Te imbratisez. 🙂

  8. Elisa zice:

    Gabi,sincer…nici eu nu prea fac sosuri din fructe,dar acum ca am gasit aceste retete poate ca o sa fac.Azi l-am intrebat pe al meu daca vrea sos de visine,de mere,de piersici sau de pere si mi-a raspuns:de bulion.hahahahaha!

  9. Sibilla zice:

    Apăi stârneşte-ne tu tăt aşe, că la vară mă mut la tine să apuc să degust din tăti … 😉 :))
    Săptămână zâmbitoare, sestro !
    Sibilla

  10. Elisa zice:

    Sibilla,
    cu tot dragul,dar ca sa gusti din toate tre’ sa stai de la fragute(mai) pana la struguri(septembrie)si ce te-as mai pune la plivit de morcovi (ca aia nu-mi place mie) 😆

  11. 迷你倉 zice:

    So many delicious fruits in this blob !!!
    tony
    荔枝角卓越迷你倉
    香港仔時昌迷你倉

  12. Elisa zice:

    Tony,
    I have a garden with this peach-tree.Am in gradina acesti pomi ,piersici se numesc.Multumesc pentru vizita. 🙂

  13. margareta zice:

    imi doresc sa aflu mai multe despre piersici si tarate
    tot ce am citit este interesant mai ales cura cu piersici pe varste

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s